Tiesību akts: spēkā esošs
Ministru kabineta rīkojums Nr. 729

Rīgā 2022. gada 20. oktobrī (prot. Nr. 53 42. §)
Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem"

1. Finanšu ministrijai no valsts budžeta programmas 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirt Labklājības ministrijai (Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai) finansējumu 216 100 euro apmērā, lai segtu izdevumus, kas radušies 2022. gadā, tai skaitā:

1.1. 197 500 euro vienreizēja atbalsta izmaksām 500 euro apmērā par katru bērnu bērna vecākam, aizbildnim, audžuģimenei vai ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas vadītājam atbilstoši Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likuma 62., 63. un 63.1 pantam;

1.2. 18 600 euro vienreizēja pabalsta izmaksām 200 euro apmērā vecuma, invaliditātes vai apgādnieka zaudējuma pensijas saņēmējam, tai skaitā priekšlaicīgi un avansā piešķirtās pensijas saņēmējam, speciālās valsts pensijas saņēmējam, izdienas pensijas saņēmējam, kurš sasniedzis vecuma pensijas piešķiršanai nepieciešamo vecumu, bet kuram vecuma pensija nav piešķirta, izdienas pensijas saņēmējam, kurš nav sasniedzis vecuma pensijas piešķiršanai nepieciešamo vecumu un kuram ir noteikta invaliditāte, atlīdzības par darbspēju zaudējumu vai atlīdzības par apgādnieka zaudējumu saņēmējam vai valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējam, – arī  tādā gadījumā, ja pabalsta izmaksa uz laiku ir pārtraukta, kā arī bērna ar invaliditāti kopšanas pabalsta saņēmējam vai pabalsta personām ar invaliditāti, kurām nepieciešama kopšana, saņēmējam atbilstoši Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likuma 68. pantam.

2. Labklājības ministrijai normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā sagatavot un iesniegt Finanšu ministrijā pieprasījumu par šā rīkojuma 1. punktā minēto līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

3. Finanšu ministram normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā informēt Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju par apropriācijas izmaiņām atbilstoši šā rīkojuma 1. punktam un, ja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija piecu darbdienu laikā pēc attiecīgās informācijas saņemšanas nav izteikusi iebildumus, veikt apropriācijas izmaiņas.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Labklājības ministrs G. Eglītis
20.10.2022