Tiesību akts: spēkā esošs
Latvijas Bankas noteikumi Nr. 213

Rīgā 2022. gada 12. septembrī
Statistisko datu par ārējiem aktīviem un pasīviem (1-MB) sagatavošanas un iesniegšanas noteikumi
Izdoti saskaņā ar Latvijas Bankas likuma
63. panta otro daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka:

1.1. prasības un kārtību, saskaņā ar kuru Latvijā reģistrētas komercsabiedrības un ārvalstīs reģistrētu komercsabiedrību filiāles Latvijā, kurām ir ārējie aktīvi un pasīvi (tālāk tekstā – statistisko datu sniedzējs), sagatavo un iesniedz Latvijas Bankai statistiskos datus par ārējiem aktīviem un pasīviem (tālāk tekstā – statistiskie dati);

1.2. statistisko datu iesniegšanas termiņus;

1.3. statistisko datu glabāšanas ilgumu.

2. Noteikumos lietoti šādi termini:

2.1. ārējie aktīvi un pasīvi – tiešās investīcijas un citi ārējie aktīvi un pasīvi, kā arī par tiešajām investīcijām un citiem ārējiem aktīviem un pasīviem aprēķinātie procenti un dividendes;

2.2. ārvalsts – valsts, kas nav Latvija;

2.3. ārvalstu māsas uzņēmums – nerezidents, kas ietilpst vienā tiešo investīciju grupā ar statistisko datu sniedzēju un kas nav statistisko datu sniedzēja tiešais investors vai tiešo investīciju uzņēmums;

2.4. nerezidenti – visas institucionālās vienības, kas reģistrētas ārvalstīs, un fiziskās personas, kuru mājsaimniecības atrodas ārpus Latvijas vai kuras ieradušās Latvijā uz laiku, kas īsāks par vienu gadu (izņēmums – studenti), kā arī ārvalstu diplomātiskās, konsulārās, starptautisko organizāciju un citas pārstāvniecības Latvijā;

2.5. rezidenti – visas institucionālās vienības, t.sk. ārvalstu, kas reģistrētas un darbojas Latvijā, un fiziskās personas, kuru mājsaimniecības atrodas Latvijā un kuras neizbrauc ārpus Latvijas uz laiku, kas pārsniedz vienu gadu (izņēmums – studenti), kā arī Latvijas diplomātiskās, konsulārās un citas pārstāvniecības ārvalstīs;

2.6. tiešais investors – nerezidents, kurš tiešā vai netiešā veidā (izmantojot meitas sabiedrības vai asociētos uzņēmumus) ieguvis līdzdalību, kas aptver 10% un vairāk no statistisko datu sniedzēja pamatkapitāla, kā arī nerezidents, kura reģistrētā filiāle Latvijā ir statistisko datu sniedzējs;

2.7. tiešās investīcijas – statistisko datu sniedzēja ārējie aktīvi un pasīvi ar tiešo investoru, tiešo investīciju uzņēmumu vai ārvalstu māsas uzņēmumu;

2.8. tiešo investīciju uzņēmums – nerezidents, kurā statistisko datu sniedzējam tiešā vai netiešā veidā (izmantojot meitas sabiedrības vai asociētos uzņēmumus) iegūta līdzdalība, kas aptver 10% un vairāk no pamatkapitāla, kā arī statistisko datu sniedzēja filiāle ārvalstīs.

3. Statistiskie dati nepieciešami Latvijas Bankas uzdevumu veikšanai, t.sk. lai sagatavotu maksājumu bilances, starptautisko investīciju bilances, tiešo investīciju un ārējā parāda statistiku atbilstoši starptautiskajiem standartiem un Eiropas Savienības, t.sk. Eiropas Centrālās bankas, tiesību aktu prasībām.

4. Statistiskos datus Latvijas Banka var nodot Latvijas Bankas likuma 71. panta otrajā un trešajā daļā minētajām iestādēm, ievērojot minētajā likumā noteiktās prasības.

5. Statistiskos datus Latvijas Banka glabā pastāvīgi.

6. Šie noteikumi neattiecas uz statistisko datu sniedzēju, kuram ir pienākums statistiskos datus sagatavot un iesniegt Latvijas Bankai saskaņā ar Latvijas Bankas noteikumiem, kuri regulē statistisko datu par finansiālo stāvokli (1-FP) sagatavošanas un iesniegšanas prasības un kārtību.

II. Statistisko datu sagatavošanas un iesniegšanas vispārējās prasības un kārtība un iesniegšanas termiņi

7. Statistiskos datus statistisko datu sniedzējs sagatavo atbilstoši šo noteikumu pielikumam "Ārējo aktīvu un pasīvu ceturkšņa pārskats (1-MB)" (tālāk tekstā – pārskats) par katru pārskata ceturksni un iesniedz Latvijas Bankai līdz tā kalendārā mēneša 25. datumam, kurš seko pēc attiecīgā pārskata ceturkšņa beigām.

8. Statistiskos datus Latvijas Bankai iesniedz elektroniskā veidā saskaņā ar Latvijas Bankas noteikumiem, kuri regulē elektronisko informācijas apmaiņu ar Latvijas Banku, izmantojot nebanku statistikas sistēmu, vai papīra dokumenta veidā.

9. Iesniedzot statistiskos datus, ievēro šādus vispārējos principus:

9.1. summas uzrāda atbilstoši statistisko datu sniedzēja bilancē un peļņas vai zaudējumu aprēķinā norādītajai vērtībai veselos euro, bet īpatsvaru – veselos procentos;

9.2. valsts kodu uzrāda saskaņā ar starptautisko standartu ISO 3166 "Valstu un to teritoriālā iedalījuma vienību nosaukumu kodi". Starptautiskās organizācijas kodu uzrāda saskaņā ar Latvijas Bankas uzturēto sarakstu "Starptautisko organizāciju kodi un sektori".

III. Pārskata sagatavošanas prasības un kārtība

10. Kā ilgtermiņa aktīvus un saistības pārskatā uzrāda tos aktīvus un saistības, kuru sākotnējais termiņš ir ilgāks par 1 gadu, bet kā īstermiņa aktīvus un saistības – tos aktīvus un saistības, kuru sākotnējais termiņš ir līdz 1 gadam (ieskaitot).

11. Kā citus nerezidentus pārskatā uzrāda tos nerezidentus, kuri nav statistisko datu sniedzēja tiešie investori, ārvalstu māsas uzņēmumi un tiešo investīciju uzņēmumi

12. Statistisko datu sniedzēja ieguldījuma tiešo investīciju uzņēmuma pašu kapitālā vērtību pārskatā norāda atbilstoši tiešo investīciju uzņēmuma pašu kapitāla vērtībai, ņemot vērā attiecīgā ieguldījuma īpatsvaru tiešo investīciju uzņēmuma pašu kapitālā.

13. Pārskata 1.1. sadaļas "Pašu kapitāls" pozīcijā "Pamatkapitāls" uzrāda informāciju par katru investoru atsevišķi.

14. Pārskata 1.1. sadaļas "Pašu kapitāls" pozīcijās "Rezerves", "Iepriekšējo gadu nesadalītā peļņa" un "Pārskata gada nesadalītā peļņa (no gada sākuma)" uzrāda konsolidēto vērtību, ja statistisko datu sniedzējs sagatavo konsolidētos pārskatus katru pārskata ceturksni.

15. Ja statistisko datu sniedzējam statistisko datu sagatavošanas laikā nav pieejama informācija par faktisko pārskata gada nesadalīto peļņu, pārskata 1.1. sadaļas "Pašu kapitāls" pozīcijā "Pārskata gada nesadalītā peļņa (no gada sākuma)" uzrāda operatīvos datus.

16. Pārskata 4.1. sadaļā "Informācija par tiešo investīciju uzņēmumu", 4.2. sadaļā "Informācija par iepriekšējā gada nesadalīto peļņu" un 4.3. sadaļas "Aktīvi" pozīcijā "Ieguldījums tiešo investīciju uzņēmuma pašu kapitālā (ja negatīvs, norādīt ar "–" zīmi)" uzrāda informāciju par katru tiešo investīciju uzņēmumu atsevišķi un vienādā secībā.

17. Pārskata 4.2. sadaļā "Informācija par iepriekšējā gada nesadalīto peļņu" un 4.3. sadaļas "Aktīvi" pozīcijā "Ieguldījums tiešo investīciju uzņēmuma pašu kapitālā (ja negatīvs, norādīt ar "–" zīmi)" uzrāda konsolidēto vērtību, ja statistisko datu sniedzējs sagatavo konsolidētos pārskatus.

18. Pārskata 7. ailē "Pārskata ceturksnī aprēķinātie procenti", izņemot pozīcijas "Ieguldījums tiešā investora pašu kapitālā (mazāk par 10%)", "Ieguldījums ārvalstu māsas uzņēmuma pašu kapitālā (mazāk par 10%), "Ieguldījums tiešo investīciju uzņēmuma pašu kapitālā (ja negatīvs, norādīt ar "–" zīmi)", "Ieguldījumi citu nerezidentu uzņēmumu pašu kapitālā – akcijās (mazāk par 10%)" un "Ieguldījumi citu nerezidentu uzņēmumu pašu kapitālā – kapitāla daļās (mazāk par 10%)", uzrāda pārskata ceturksnī aprēķinātos procentus. Minētajās pozīcijās norāda tiešā investora, ārvalstu māsas uzņēmuma, tiešo investīciju uzņēmuma un cita nerezidenta pārskata ceturksnī aprēķinātās dividendes.

IV. Noslēguma jautājumi

19. Atzīt par spēku zaudējušiem Latvijas Bankas 2013. gada 11. jūlija noteikumus Nr. 110 ""Ārējo aktīvu un pasīvu ceturkšņa pārskata (1-MB)" sagatavošanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2013, Nr. 152, 2017, Nr. 186, 2021, Nr. 109).

20. Statistiskajiem datiem par 2022. gada 4. ceturksni piemēro Latvijas Bankas 2013. gada 11. jūlija noteikumus Nr. 110 ""Ārējo aktīvu un pasīvu ceturkšņa pārskata (1-MB)" sagatavošanas noteikumi". Šajā punktā minētos statistiskos datus iesniedz Latvijas Bankai līdz 2023. gada 25. janvārim.

21. Noteikumi stājas spēkā 2023. gada 1. janvārī.

Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks
Pielikums
Latvijas Bankas 2022. gada 12. septembra
noteikumiem Nr. 213
Ārējo aktīvu un pasīvu ceturkšņa pārskats (1-MB)

20_____. gada __. ceturksnis

Lūdzam norādīt finanšu gadu, ja tas nav

no 1. janvāra līdz 31. decembrim

no _____. _____. 20_____. līdz _____. _____. 20_____.

Statistisko datu sniedzēja nosaukums 
Reģistrācijas numurs 

1. INFORMĀCIJA PAR STATISTISKO DATU SNIEDZĒJU

1.1. PAŠU KAPITĀLS

Pozīcijas nosaukumsRindas kodsIepriekšējā ceturkšņa beigāsPārmaiņas pārskata ceturksnī
(ja negatīvas, norādīt ar "–" zīmi)
Pārskata ceturkšņa beigās
(1+2+3)
Darījumu radītās
pārmaiņas
Citas
pārmaiņas
AB1234
Pamatkapitāls1010    
Akcijas (daļas), kas tiešā veidā pieder tiešajam investoram (vairāk par 10%)1011    
Nerezidenta
valsts
kods
 101    
 101    
 101    
Akcijas (daļas), kas pieder ārvalstu māsas uzņēmumam (mazāk par 10%)1012    
Nerezidenta
valsts
kods
 102    
 102    
 102    
Akcijas (daļas), kas pieder tiešo investīciju uzņēmumam (mazāk par 10%)1013    
Nerezidenta
valsts
kods
 103    
 103    
 103    
Akcijas (daļas), kas pieder citam nerezidentam (mazāk par 10%)1014    
Nerezidenta
valsts
kods
 104    
 104    
 104    
Akciju emisijas uzcenojums1020 xx 
Ilgtermiņa ieguldījumu pārvērtēšanas rezerve1030 xx 
Rezerves1040 xx 
Iepriekšējo gadu nesadalītā peļņa1050 xx 
Pārskata gada nesadalītā peļņa (no gada sākuma)1060 xx 

1.2. DIVIDENDES

Pozīcijas nosaukumsRindas kodsPārskata ceturksnī
AB1
Statistisko datu sniedzēja aprēķinātās dividendes1080 

1.3. INFORMĀCIJA NO PEĻŅAS VAI ZAUDĒJUMU APRĒĶINA
(uzrāda pārskatā par 2. ceturksni)

Pozīcijas nosaukumsRindas kodsIepriekšējā gadā
AB1
Peļņa vai zaudējumi no ilgtermiņa ieguldījumu vērtības norakstīšanas, pārvērtēšanas, realizēšanas, valūtas kursu svārstībām, uzkrājumu veidošanas (t.sk. nodokļu nomaksai)1090 

2. Tiešās investīcijas LATVIJĀ

INFORMĀCIJA PAR STATISTISKO DATU SNIEDZĒJA ĀRĒJIEM AKTĪVIEM UN SAISTĪBĀM AR TIEŠO INVESTORU

2.1. AKTĪVI

Pozīcijas nosaukumsRindas kodsIepriekšējā ceturkšņa beigāsPārmaiņas pārskata ceturksnī
(ja negatīvas, norādīt ar "–" zīmi)
Pārskata ceturkšņa beigās
(1+2+3+
+4+5)
Pārskata ceturksnī aprēķinātie procenti
Darījumu radītās pārmaiņasCenu pārmaiņasValūtas kursa svārstību radītās pārmaiņasCitas pārmaiņas
AB1234567
Ieguldījums tiešā investora pašu kapitālā (mazāk par 10%)2010       
Nerezidenta
valsts
kods
 201       
 201       
 201       
 201       
Tiešā investora emitētie parāda vērtspapīri2020       
Nerezidenta
valsts
kods
 202       
 202       
 202       
 202       
Ilgtermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizdevumi (t.sk. finanšu līzings) tiešajam investoram2030  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 203  x    
 203  x    
 203  x    
 203  x    
Īstermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizdevumi (t.sk. finanšu līzings) tiešajam investoram2040  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 204  x    
 204  x    
 204  x    
 204  x    
Avansa maksājumi tiešajam investoram par precēm, t.sk. par pamatlīdzekļiem un pakalpojumiem2050  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 205  x    
 205  x    
 205  x    
 205  x    
Pircēja un pasūtītāja (tiešā investora) parādi2060  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 206  x    
 206  x    
 206  x    
 206  x    
Statistisko datu sniedzēja pamatkapitālā neiemaksātā tiešā investora daļa2070  xx   
Nerezidenta
valsts
kods
 207  xx   
 207  xx   
 207  xx   
 207  xx   
Pārējie ar tiešo investoru saistītie aktīvi2080  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 208  x    
 208  x    
 208  x    
 208  x    

2.2. SAISTĪBAS

Pozīcijas nosaukumsRindas kodsIepriekšējā ceturkšņa beigāsPārmaiņas pārskata ceturksnī
(ja negatīvas, norādīt ar "–" zīmi)
Pārskata ceturkšņa beigās
(1+2+3+
+4+5)
Pārskata ceturksnī aprēķinātie procenti
Darījumu radītās pārmaiņasCenu pārmaiņasValūtas kursa svārstību radītās pārmaiņasCitas pārmaiņas
AB1234567
Statistisko datu sniedzēja emitētie parāda vērtspapīri tiešā investora īpašumā2090       
Nerezidenta
valsts
kods
 209       
 209       
 209       
 209       
No tiešā investora saņemtie ilgtermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizņēmumi, t.sk. finanšu līzings2110  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 211  x    
 211  x    
 211  x    
 211  x    
No tiešā investora saņemtie īstermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizņēmumi, t.sk. finanšu līzings2120  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 212  x    
 212  x    
 212  x    
 212  x    
No pircēja (tiešā investora) saņemtie avansa maksājumi2130  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 213  x    
 213  x    
 213  x    
 213  x    
Parādi piegādātājam un darbuzņēmējam (tiešajam investoram)2140  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 214  x    
 214  x    
 214  x    
 214  x    
Pārējās saistības pret tiešo investoru2150  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 215  x    
 215  x    
 215  x    
 215  x    

3. ĀRVALSTU MĀSAS UZŅĒMUMI

INFORMĀCIJA PAR STATISTISKO DATU SNIEZĒJA ĀRĒJIEM AKTĪVIEM UN SAISTĪBĀM AR ĀRVALSTU MĀSAS UZŅĒMUMIEM

3.1. AKTĪVI

Pozīcijas nosaukumsRindas kodsIepriekšējā ceturkšņa beigāsPārmaiņas pārskata ceturksnī
(ja negatīvas, norādīt ar "–" zīmi)
Pārskata ceturkšņa beigās
(1+2+3++4+5)
Pārskata ceturksnī aprēķinātie procenti
Darījumu radītās pārmaiņasCenu pārmaiņasValūtas kursa svārstību radītās pārmaiņasCitas pārmaiņas
AB1234567
Ieguldījums ārvalstu māsas uzņēmuma pašu kapitālā (mazāk par 10%)3010       
Nerezidenta
valsts
kods
 301       
 301       
 301       
 301       
 301       
Ārvalstu māsas uzņēmuma emitētie parāda vērtspapīri3020       
Nerezidenta
valsts
kods
 302       
 302       
 302       
 302       
 302       
Ilgtermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizdevumi (t.sk. finanšu līzings) ārvalstu māsas uzņēmumam3030  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 303  x    
 303  x    
 303  x    
 303  x    
 303  x    
Īstermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizdevumi (t.sk. finanšu līzings) ārvalstu māsas uzņēmumam3040  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 304  x    
 304  x    
 304  x    
 304  x    
 304  x    
Avansa maksājumi ārvalstu māsas uzņēmumam par precēm, t.sk. par pamatlīdzekļiem un pakalpojumiem3050  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 305  x    
 305  x    
 305  x    
 305  x    
 305  x    
Pircēja un pasūtītāja (ārvalstu māsas uzņēmuma) parādi3060  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 306  x    
 306  x    
 306  x    
 306  x    
 306  x    
Pārējie ar ārvalstu māsas uzņēmumu saistītie aktīvi3070  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 307  x    
 307  x    
 307  x    
 307  x    
 307  x    

3.2. SAISTĪBAS

Pozīcijas nosaukumsRindas kodsIepriekšējā ceturkšņa beigāsPārmaiņas pārskata ceturksnī
(ja negatīvas, norādīt ar "–" zīmi)
Pārskata ceturkšņa beigās
(1+2+3++4+5)
Pārskata ceturksnī aprēķinātie procenti
Darījumu radītās pārmaiņasCenu pārmaiņasValūtas kursa svārstību radītās pārmaiņasCitas pārmaiņas
AB1234567
Statistisko datu sniedzēja emitētie parāda vērtspapīri ārvalstu māsas uzņēmuma īpašumā3080       
Nerezidenta
valsts
kods
 308       
 308       
 308       
 308       
 308       
No ārvalstu māsas uzņēmuma saņemtie ilgtermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizņēmumi, t.sk. finanšu līzings3090  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 309  x    
 309  x    
 309  x    
 309  x    
 309  x    
No ārvalstu māsas uzņēmuma saņemtie īstermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizņēmumi, t.sk. finanšu līzings3110  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 311  x    
 311  x    
 311  x    
 311  x    
 311  x    
No pircēja (ārvalstu māsas uzņēmuma) saņemtie avansa maksājumi3120  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 312  x    
 312  x    
 312  x    
 312  x    
 312  x    
Parādi piegādātājam un darbuzņēmējam (ārvalstu māsas uzņēmumam)3130  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 313  x    
 313  x    
 313  x    
 313  x    
 313  x    
Pārējās saistības pret ārvalstu māsas uzņēmumu3140  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 314  x    
 314  x    
 314  x    
 314  x    
 314  x    

4. Tiešās investīcijas ĀRVALSTĪS

INFORMĀCIJA PAR STATISTISKO DATU SNIEDZĒJA ĀRĒJIEM AKTĪVIEM UN SAISTĪBĀM AR TIEŠO INVESTĪCIJU UZŅĒMUMU ĀRVALSTĪS

4.1. INFORMĀCIJA PAR TIEŠO INVESTĪCIJU UZŅĒMUMU

Pozīcijas nosaukumsRindas kodsĪpatsvars (%)
Biržā kotētās akcijasBiržā nekotētās akcijasKapitāla daļas
AB123
Statistisko datu sniedzēja tiešā veidā iegūtā līdzdalība tiešo investīciju uzņēmuma pamatkapitālā pārskata perioda beigās (vairāk par 10%)  
Nerezidenta

valsts

kods

(1)401   
(2)401   
(3)401   
(4)401   
(5)401   

4.2. INFORMĀCIJA PAR IEPRIEKŠĒJĀ GADA NESADALĪTO PEĻŅU

Tiešo investīciju uzņēmuma iepriekšējā gada nesadalītā peļņa vai zaudējumi (–)Rindas kodsNorāda, sagatavojot pārskatu par
2. ceturksni
AB1
Nerezidenta

valsts

kods

(1)402 
(2)402 
(3)402 
(4)402 
(5)402 

4.3. AKTĪVI

Pozīcijas nosaukumsRindas kodsIepriekšējā ceturkšņa beigāsPārmaiņas pārskata ceturksnī
(ja negatīvas, norādīt ar "–" zīmi)
Pārskata ceturkšņa beigās
(1+2+3+
+4+5)
Pārskata ceturksnī aprēķinātie procenti
Darījumu radītās pārmaiņasCenu pārmaiņasValūtas kursa svārstību radītās pārmaiņasCitas pārmaiņas
AB1234567
Ieguldījums tiešo investīciju uzņēmuma pašu kapitālā (ja negatīvs, norādīt ar "–" zīmi)4030       
Nerezidenta
valsts
kods
(1)403       
(2)403       
(3)403       
(4)403       
(5)403       
Tiešo investīciju uzņēmuma emitētie parāda vērtspapīri4040       
Nerezidenta
valsts
kods
 404       
 404       
 404       
Ilgtermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizdevumi (t.sk. finanšu līzings) tiešo investīciju uzņēmumam4050  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 405  x    
 405  x    
 405  x    
Īstermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizdevumi (t.sk. finanšu līzings) tiešo investīciju uzņēmumam4060  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 406  x    
 406  x    
 406  x    

(4.3. AKTĪVI; turpinājums)

Pozīcijas nosaukumsRindas kodsIepriekšējā ceturkšņa beigāsPārmaiņas pārskata ceturksnī
(ja negatīvas, norādīt ar "–" zīmi)
Pārskata ceturkšņa beigās
(1+2+3++4+5)
Pārskata ceturksnī aprēķinātie procenti
Darījumu radītās pārmaiņasCenu pārmaiņasValūtas kursa svārstību radītās pārmaiņasCitas pārmaiņas
AB1234567
Avansa maksājumi tiešo investīciju uzņēmumam par precēm, t.sk. par pamatlīdzekļiem un pakalpojumiem4070  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 407  x    
 407  x    
 407  x    
Pircēja un pasūtītāja (tiešo investīciju uzņēmuma) parādi4080  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 408  x    
 408  x    
 408  x    
Pārējie ar tiešo investīciju uzņēmumu saistītie aktīvi4090  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 409  x    
 409  x    
 409  x    

4.4. SAISTĪBAS

Pozīcijas nosaukumsRindas kodsIepriekšējā ceturkšņa beigāsPārmaiņas pārskata ceturksnī
(ja negatīvas, norādīt ar "–" zīmi)
Pārskata ceturkšņa beigās
(1+2+3+
+4+5)
Pārskata ceturksnī aprēķinātie procenti
Darījumu radītās pārmaiņasCenu pārmaiņasValūtas kursa svārstību radītās pārmaiņasCitas pārmaiņas
AB1234567
Statistisko datu sniedzēja emitētie parāda vērtspapīri tiešo investīciju uzņēmuma īpašumā4110       
Nerezidenta
valsts
kods
 411       
 411       
 411       
No tiešo investīciju uzņēmuma saņemtie ilgtermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizņēmumi, t.sk. finanšu līzings4120  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 412  x    
 412  x    
 412  x    
No tiešo investīciju uzņēmuma saņemtie īstermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizņēmumi, t.sk. finanšu līzings4130  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 413  x    
 413  x    
 413  x    
No pircēja (tiešo investīciju uzņēmuma) saņemtie avansa maksājumi4140  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 414  x    
 414  x    
 414  x    
Parādi piegādātājam un darbuzņēmējam (tiešo investīciju uzņēmumam)4150  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 415  x    
 415  x    
 415  x    
Pārējās saistības pret tiešo investīciju uzņēmumu4160  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 416  x    
 416  x    
 416  x    

5. CITI ĀRĒJIE AKTĪVI UN SAISTĪBAS

INFORMĀCIJA PAR STATISTISKO DATU SNIEDZĒJA ĀRĒJIEM AKTĪVIEM UN SAISTĪBĀM AR CITIEM NEREZIDENTIEM

5.1. AKTĪVI

Pozīcijas nosaukumsRindas kodsIepriekšējā ceturkšņa beigāsPārmaiņas pārskata ceturksnī
(ja negatīvas, norādīt ar "–" zīmi)
Pārskata ceturkšņa beigās
(1+2+3++4+5)
Pārskata ceturksnī aprēķinātie procenti
Darījumu radītās pārmaiņasCenu pārmaiņasValūtas kursa svārstību radītās pārmaiņasCitas pārmaiņas
AB1234567
Ieguldījumi citu nerezidentu uzņēmumu pašu kapitālā – akcijās (mazāk par 10%)5010       
Nerezidenta
valsts
kods
 501       
 501       
 501       
Ieguldījumi citu nerezidentu uzņēmumu pašu kapitālā – kapitāla daļās (mazāk par 10%)5020       
Nerezidenta
valsts
kods
 502       
 502       
 502       
Citu nerezidentu emitētie parāda vērtspapīri5030       
Nerezidenta
valsts
kods
 503       
 503       
 503       
Ilgtermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizdevumi (t.sk. finanšu līzings) citiem nerezidentiem5040  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 504  x    
 504  x    
 504  x    
Īstermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizdevumi (t.sk. finanšu līzings) citiem nerezidentiem5050  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 505  x    
 505  x    
 505  x    
Avansa maksājumi citiem nerezidentiem par precēm, t.sk. par pamatlīdzekļiem un pakalpojumiem5060  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 506  x    
 506  x    
 506  x    
Pircēju un pasūtītāju (citu nerezidentu) parādi5070  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 507  x    
 507  x    
 507  x    
Norēķinu kontu atlikumi ārvalstīs reģistrētās kredītiestādēs5080  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 508  x    
 508  x    
 508  x    
Termiņnoguldījumu atlikumi ārvalstīs reģistrētās kredītiestādēs5090  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 509  x    
 509  x    
 509  x    
Ārvalstu valūta statistisko datu sniedzēja kasē5110  x    
Pārējie ar citiem nerezidentiem saistītie aktīvi5120  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 512  x    
 512  x    
 512  x    

5.2. SAISTĪBAS

Pozīcijas nosaukumsRindas kodsIepriekšējā ceturkšņa beigāsPārmaiņas pārskata ceturksnī
(ja negatīvas, norādīt ar "–" zīmi)
Pārskata ceturkšņa beigās
(1+2+3+
+4+5)
Pārskata ceturksnī aprēķinātie procenti
Darījumu radītās pārmaiņasCenu pārmaiņasValūtas kursa svārstību radītās pārmaiņasCitas pārmaiņas
AB1234567
Statistisko datu sniedzēja emitētie parāda vērtspapīri citu nerezidentu īpašumā5130       
Nerezidenta
valsts
kods
 513       
 513       
 513       
 513       
No citiem nerezidentiem saņemtie ilgtermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizņēmumi, t.sk. finanšu līzings5140  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 514  x    
 514  x    
 514  x    
 514  x    
No citiem nerezidentiem saņemtie īstermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizņēmumi, t.sk. finanšu līzings5150  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 515  x    
 515  x    
 515  x    
 515  x    
No pircējiem (citiem nerezidentiem) saņemtie avansa maksājumi5160  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 516  x    
 516  x    
 516  x    
 516  x    
Parādi piegādātājiem un darbuzņēmējiem (citiem nerezidentiem)5170  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 517  x    
 517  x    
 517  x    
 517  x    
Pārējās saistības pret citiem nerezidentiem5180  x    
Nerezidenta
valsts
kods
 518  x    
 518  x    
 518  x    
 518  x    
Izpildītājs  Iesniegšanas datums 
 (vārds, uzvārds; e-pasta adrese; tālruņa numurs)   
Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks
01.01.2023