Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs
Tiesību akts zaudēs spēku 2024. gada 1. jūlijā.

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 22-15

Jelgavā 2022. gada 30. jūnijā (prot. Nr. 9, 3. p.)

Grozījumi Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2021. gada 23. septembra saistošajos noteikumos Nr. 21-20 "Brīvprātīgās iniciatīvas pabalsti Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

1. Izdarīt Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2021. gada 23. septembra saistošajos noteikumos Nr. 21-20 "Brīvprātīgās iniciatīvas pabalsti Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā" (turpmāk - noteikumi) (Latvijas Vēstnesis, 2021, 189. nr.; 2022, 31. nr.) šādus grozījumus:

1.1. izteikt 12.9. apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.9. pabalsts sabiedriskā transporta pakalpojuma izmantošanai;".

1.2. izteikt 20. punktu šādā redakcijā:

"20. Pabalstu ēdināšanas pakalpojuma apmaksai pirmsskolas izglītības iestādē (turpmāk V nodaļā - pabalsts) piešķir par faktiski saņemto ēdināšanas pakalpojumu kalendārajā gadā izglītojamajam no daudzbērnu ģimenes:

20.1. no pusotra gada līdz trīs gadu vecuma sasniegšanai, nepārsniedzot 65,00 euro;

20.2. no trīs gadu vecuma sasniegšanas līdz pirmsskolas izglītības programmas apguvei, nepārsniedzot 70,00 euro."

1.3. izteikt 22.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"22. Pabalstu ēdināšanas pakalpojuma apmaksai kārtējā mācību gadā vispārējās izglītības iestādē (turpmāk VI nodaļā - pabalsts) par faktiski saņemto ēdināšanas pakalpojumu izglītojamajam no daudzbērnu ģimenes piešķir:

22.1. izglītojamajam 100 % apmērā no apstiprinātā Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādes "Jelgavas izglītības pārvalde" ēdināšanas pakalpojuma maksas apmēra;

22.2. izglītojamajam, kurš apgūst obligāto pirmsskolas izglītības programmu (sagatavošana pamatizglītības ieguvei) līdz 70,00 euro mēnesī."

1.4. izteikt 64. punktu šādā redakcijā:

"64. JSLP vadītāja vai Pabalstu piešķiršanas darba grupas pieņemto lēmumu par brīvprātīgās iniciatīvas pabalsta piešķiršanu vai atteikumu to piešķirt var apstrīdēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.".

2. Noteikumi piemērojami ar 2022. gada 1. jūliju.

Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

 

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2022. gada 30. jūnija saistošo noteikumu Nr. 22-15 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2015. gada 12. novembra saistošajos noteikumos Nr. 21-20 "Brīvprātīgās iniciatīvas pabalsti Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi (turpmāk - noteikumi) tiek izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu, lai palielinātu brīvprātīgās iniciatīvas pabalstu Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā - pabalsta ēdināšanas pakalpojuma apmaksai par faktiski saņemto ēdināšanas pakalpojumu pirmsskolas izglītības iestādē un pabalsta ēdināšanas pakalpojuma apmaksai vispārējās izglītības iestādē izglītojamajam, kurš apgūst obligāto pirmsskolas izglītības programmu (sagatavošana pamatizglītības ieguvei) apmēru izglītojamajam no daudzbērnu ģimenes: no pusotra līdz trīs gadu vecuma sasniegšanai par 15,00 euro un no trīs gadu vecuma sasniegšanas līdz pirmsskolas izglītības programmas apguvei par 20,00 euro.

Noteikumos tiek veiktas redakcionālās izmaiņas: precizēts pabalsta sabiedriskā transporta pakalpojuma izmantošanai nosaukums un kārtība kā apstrīdēt JSLP vadītāja vai Pabalstu piešķiršanas darba grupas pieņemto lēmumu par brīvprātīgās iniciatīvas pabalsta piešķiršanu vai atteikumu to piešķirt.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums Noteikumi ir nepieciešami, lai sakarā ar pārtikas cenu pieaugumu palielinātu brīvprātīgās iniciatīvas pabalstu Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā - ēdināšanas pakalpojuma apmaksai pirmsskolas izglītības iestādē un pabalsta ēdināšanas pakalpojuma apmaksai vispārējās izglītības iestādē izglītojamajam, kurš apgūst obligāto pirmsskolas izglītības programmu (sagatavošana pamatizglītības ieguvei) apmēru izglītojamajam no daudzbērnu ģimenes: vecumā no pusotra līdz trīs gadu vecuma sasniegšanai par 15,00 euro un no trīs gadu vecuma sasniegšanos līdz pirmsskolas izglītības programmas apguvei par 20,00 euro.

Minēto pabalstu apmēra palielināšana uzlabos daudzbērnu ģimeņu materiālo situāciju un veicinās izglītojamo vispusīgu attīstību un obligāto pirmsskolas izglītības programmas apguvi.

Noteikumos ir nepieciešamas veikt redakcionālās izmaiņas: precizēt pabalsta sabiedriskā transporta pakalpojuma izmantošanai nosaukumu un JSLP vadītāja vai Pabalstu piešķiršanas darba grupas pieņemtā lēmuma par brīvprātīgās iniciatīvas pabalsta piešķiršanu vai atteikumu to piešķirt apstrīdēšanas kārtību.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Noteikumu izpildei tiek plānoti papildu naudas līdzekļi JSLP 2022. gada budžetā. 31.05.2022. izglītojamo skaits, kuri saņēma pabalstu ēdināšanas pakalpojuma apmaksai pirmsskolas izglītības iestādē un pabalstu ēdināšanas pakalpojuma apmaksai vispārējās izglītības iestādē izglītojamajam, kurš apgūst obligāto pirmsskolas izglītības programmu (sagatavošana pamatizglītības ieguvei) no daudzbērnu ģimenes - 926 personas. Tiek prognozēts, ka no 01.07.2022. līdz 31.12.2022. minēto pabalstu nodrošināšanai ir nepieciešams papildu finansējums 100 008,00 euro apmērā (926 izglītojamie pirmsskolas vecumā no daudzbērnu ģimenēm x 18,00 euro mēnesī vidēji (palielinājums par ēdināšanas pakalpojuma apmaksu mēnesī) vienai personai x 6 mēneši laika periodā no 01.07.2022. līdz 31.12.2022).
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav.
5. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz administratīvajām procedūrām Nav.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Ir bijušas.

Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

12.07.2022