Tiesību akts: spēkā esošs
Attēlotā redakcija: 01.02.2023. - ... / Spēkā esošā
Latvijas Bankas noteikumi Nr. 211

Rīgā 2022. gada 13. jūnijā
Statistisko datu par vērtspapīriem sagatavošanas un iesniegšanas noteikumi
Izdoti saskaņā ar Latvijas Bankas likuma
63. panta otro daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka:

1.1. prasības un kārtību, saskaņā ar kuru Latvijā reģistrēta kredītiestāde un citā valstī reģistrētas kredītiestādes filiāle Latvijā (turpmāk – kredītiestāde), šo noteikumu 7. punktā minētā kredītiestādes grupas kontrolakciju sabiedrība un šo noteikumu 8. punktā minētā ieguldījumu brokeru sabiedrība (turpmāk – ieguldījumu brokeru sabiedrība) sagatavo un iesniedz Latvijas Bankai statistiskos datus par vērtspapīriem (turpmāk – statistiskie dati);

1.2. statistisko datu iesniegšanas termiņus;

1.3. statistisko datu glabāšanas ilgumu.

(Grozīts ar LB 16.01.2023. noteikumiem Nr. 237)

2. Noteikumos lietotie termini atbilst Latvijas Bankas noteikumos, kas nosaka statistisko datu par kredītiestāžu un citu monetāro finanšu iestāžu finansiālo stāvokli (MBP) sagatavošanu un iesniegšanu, Eiropas Parlamenta un Padomes 2013. gada 21. maija Regulā (ES) Nr. 549/2013 par Eiropas nacionālo un reģionālo kontu sistēmu Eiropas Savienībā un Eiropas Parlamenta un Padomes 2013. gada 26. jūnija Regulā (ES) Nr.  575/2013 par prudenciālajām prasībām attiecībā uz kredītiestādēm un ieguldījumu brokeru sabiedrībām, un ar ko groza Regulu (ES) Nr. 648/2012 (turpmāk – Regula (ES) Nr.  575/2013), sniegtajam šo terminu skaidrojumam.

(Grozīts ar LB 16.01.2023. noteikumiem Nr. 237)

3. Statistiskie dati nepieciešami Latvijas Bankas uzdevumu veikšanai, t.sk. maksājumu bilances un starptautisko investīciju bilances statistikas, finanšu kontu statistikas, vērtspapīru turējumu statistikas, ieguldījumu fondu statistikas un citu finanšu starpnieku statistikas sagatavošanai un Vienotā uzraudzības mehānisma vajadzībām saskaņā ar starptautiskajiem standartiem un Eiropas Savienības, t.sk. Eiropas Centrālās bankas, tiesību aktu prasībām.

4. Statistiskos datus Latvijas Banka var nodot Latvijas Bankas likuma 71. panta otrajā daļā un trešajā daļā minētajām iestādēm, ievērojot minētajā likumā noteiktās prasības.

5. Statistiskos datus Latvijas Banka glabā pastāvīgi.

II. Statistisko datu sagatavošanas un iesniegšanas vispārējās prasības, kārtība un iesniegšanas termiņi

6. Kredītiestāde sagatavo un iesniedz statistiskos datus Latvijas Bankai līdz septītajai darbdienai pēc attiecīgā kalendārā mēneša beigām atbilstoši šādiem šo noteikumu pielikumiem:

6.1. 1. pielikums "Vērtspapīru ar ISIN kodu mēneša pārskats" (turpmāk – "Vērtspapīru ar ISIN kodu mēneša pārskats");

6.2. 2. pielikums "Vērtspapīru bez ISIN koda mēneša pārskats" (turpmāk – "Vērtspapīru bez ISIN koda mēneša pārskats");

6.3. 3. pielikums "Kapitāla vērtspapīru mēneša pārskats (atbilstoši kredītiestāžu un citu monetāro finanšu iestāžu "Mēneša bilances pārskata" 270000. pozīcijai)" (turpmāk – "Kapitāla vērtspapīru mēneša pārskats").

(Grozīts ar LB 16.01.2023. noteikumiem Nr. 237)

7. Kredītiestāde un kredītiestādes grupas kontrolakciju sabiedrība, kuras Eiropas Centrālās bankas Padome saskaņā ar Eiropas Centrālās bankas 2012. gada 17. oktobra Regulas (ES) Nr. 1011/2012 par vērtspapīru turējumu statistiku 2. panta 4. punktu iekļāvusi grupas statistisko datu sniedzēju (group data reporting agents) sarakstā, sagatavo un iesniedz statistiskos datus Latvijas Bankai līdz 30. kalendārajai dienai pēc kalendārā gada ceturkšņa beigām atbilstoši šo noteikumu 4. pielikumam "Kredītiestādes grupas vērtspapīru ceturkšņa pārskats" (turpmāk – "Kredītiestādes grupas vērtspapīru ceturkšņa pārskats"). Grupas statistisko datu sniedzēju sarakstu uztur Eiropas Centrālā banka. Pirmo "Kredītiestādes grupas vērtspapīru ceturkšņa pārskatu" kredītiestāde iesniedz Latvijas Bankai par pirmo kalendārā gada ceturksni, kurš sākas pēc paziņojuma par kredītiestādes iekļaušanu grupas statistisko datu sniedzēju sarakstā saņemšanas dienas.

(Grozīts ar LB 16.01.2023. noteikumiem Nr. 237)

8. Ieguldījumu brokeru sabiedrība, kurai saskaņā ar Latvijas normatīvajiem aktiem ir tiesības Latvijā sniegt ieguldījumu pakalpojumus un kura ir saņēmusi licenci finanšu instrumentu turēšanai (ieguldījumu blakuspakalpojums), sagatavo un līdz piektajai darbdienai pēc attiecīgā kalendārā mēneša beigām iesniedz Latvijas Bankai:

8.1. "Vērtspapīru ar ISIN kodu mēneša pārskatu";

8.2. "Vērtspapīru bez ISIN koda mēneša pārskatu".

(Grozīts ar LB 16.01.2023. noteikumiem Nr. 237)

9. Kredītiestādes sagatavotajā "Vērtspapīru ar ISIN kodu mēneša pārskatā" un "Vērtspapīru bez ISIN koda mēneša pārskatā" norādītajai savā turējumā esošo vērtspapīru pozīcijas "Kopējais vērtspapīru apjoms (euro)" kopsummai jāatbilst kredītiestāžu un citu monetāro finanšu iestāžu "Mēneša bilances pārskata" 250000., 225300. un 260000. pozīcijas kopsummai.

10. Ja emitents attiecīgā vērtspapīra emisiju veicis, izmantojot citas sabiedrības starpniecību, ar emitenta identificēšanu un aprēķiniem saistītajās pozīcijās uzrāda emisijā piesaistīto naudas līdzekļu galasaņēmēja datus.

11. Statistiskos datus Latvijas Bankai iesniedz elektroniskā veidā saskaņā ar Latvijas Bankas noteikumiem, kuri regulē elektronisko informācijas apmaiņu ar Latvijas Banku:

11.1. kredītiestāde un kredītiestādes grupas kontrolakciju sabiedrība – izmantojot paaugstinātās drošības sistēmu;

11.2. ieguldījumu brokeru sabiedrība – izmantojot paaugstinātās drošības sistēmu vai nebanku statistikas sistēmu.

(LB 16.01.2023. noteikumu Nr. 237 redakcijā)

12. Summas euro (pārrēķinot saskaņā ar grāmatvedībā izmantojamo attiecīgās ārvalstu valūtas kursu attiecīgā kalendārā mēneša pēdējās dienas beigās) vai citā valūtā uzrāda līdz divām zīmēm aiz komata, procentu vērtības – līdz četrām zīmēm aiz komata un skaita vērtības – līdz astoņām zīmēm aiz komata.

(Grozīts ar LB 16.01.2023. noteikumiem Nr. 237)

13. Pozīcijās "Turētāja identifikators", "Emitenta identifikators", "Turētāja LEI kods", "Emitenta LEI kods", "Tiešā mātes uzņēmuma identifikators" un "Garantijas devēja identifikators" ietverto identifikatoru veido ne vairāk kā 25 simboli.

14. Datumus norāda formātā dd.mm.gggg, kur dd – dienas skaitlis, mm – mēneša skaitlis un gggg – gadskaitlis.

III. "Vērtspapīru ar ISIN kodu mēneša pārskata" sagatavošanas prasības un kārtība

15. "Vērtspapīru ar ISIN kodu mēneša pārskatā" ietver statistiskos datus par tiem bilances aktīvos uzrādītajiem, kā arī finanšu instrumentu kontos, t.sk. kredītiestādes vai ieguldījumu brokeru sabiedrības klientu turējumā, esošajiem vērtspapīriem attiecīgā kalendārā mēneša pēdējā datumā, kuriem Nacionālo numerācijas aģentūru asociācijas dalībnieks vai pilnvarnieks piešķīris starptautisko vērtspapīru identifikācijas numuru (International Securities Identification Number; turpmāk – ISIN kods) saskaņā ar starptautisko standartu ISO 6166 "ISIN kodi".

(Grozīts ar LB 16.01.2023. noteikumiem Nr. 237)

16. Kredītiestāde "Vērtspapīru ar ISIN kodu mēneša pārskatā" neietver statistiskos datus par vērtspapīriem, kuri nodrošina tās līdzdalību saistītā vai radniecīgā sabiedrībā.

IV. "Vērtspapīru bez ISIN koda mēneša pārskata" sagatavošanas prasības un kārtība

17. "Vērtspapīru bez ISIN koda mēneša pārskatā" ietver statistiskos datus par tiem bilances aktīvos uzrādītajiem, kā arī finanšu instrumentu kontos, t.sk. kredītiestādes vai ieguldījumu brokeru sabiedrības klientu turējumā, esošajiem vērtspapīriem attiecīgā kalendārā mēneša pēdējā datumā, par kuriem statistiskie dati nav iekļauti "Vērtspapīru ar ISIN kodu mēneša pārskatā".

(Grozīts ar LB 16.01.2023. noteikumiem Nr. 237)

18. Kredītiestāde "Vērtspapīru bez ISIN koda mēneša pārskatā" neietver statistiskos datus par vērtspapīriem, kuri nodrošina līdzdalību saistītā vai radniecīgā sabiedrībā.

V. "Kapitāla vērtspapīru mēneša pārskata" sagatavošanas prasības un kārtība

19. "Kapitāla vērtspapīru mēneša pārskatā" kredītiestāde ietver statistiskos datus par vērtspapīriem, kuri nodrošina tās līdzdalību saistītās un radniecīgās sabiedrībās attiecīgā kalendārā mēneša pēdējā datumā.

(Grozīts ar LB 16.01.2023. noteikumiem Nr. 237)

20. Pozīcijas "Kopējais vērtspapīru apjoms (euro)" vērtība atbilst kredītiestāžu un citu monetāro finanšu iestāžu "Mēneša bilances pārskata" 270000. pozīcijas vērtībai.

VI. "Kredītiestādes grupas vērtspapīru ceturkšņa pārskata" sagatavošanas prasības un kārtība

21. "Kredītiestādes grupas vērtspapīru ceturkšņa pārskatā" kredītiestāde un kredītiestādes grupas kontrolakciju sabiedrība ietver statistiskos datus par tiem parāda vērtspapīru, biržā tirgoto akciju un ieguldījumu fondu ieguldījumu apliecību atlikumiem kalendārā gada ceturkšņa pēdējā datumā, kuri ir kredītiestādes grupas turējumā, iekļaujot arī šīs kredītiestādes grupas iestāžu emitētos vērtspapīrus.

(Grozīts ar LB 16.01.2023. noteikumiem Nr. 237)

22. Pozīcijās "Emitenta nosaukums", "Emitenta rezidences valsts kods", "Emitenta sektora kods", "Emitenta NACE sektors", "Emisijas datums", "Dzēšanas datums", "Instrumenta kods", "Emitenta identifikators", "Emitenta LEI kods", "Kopējā vērtspapīru apjoma tirgus vērtība (euro)", "Emitenta statuss", "Emitenta statusa maiņas datums", "Galveno aktīvu kategorija", "Vērtspapīroto aktīvu kategorija", "Vērtspapīra statuss", "Vērtspapīra statusa maiņas datums", "No finanšu instrumenta izrietošo kavēto maksājumu apjoms (euro)", "No finanšu instrumenta izrietošo maksājumu kavējuma iestāšanās datums", "Finanšu instrumenta nodrošinājuma līmenis", "Finanšu instrumenta nodrošinājuma ģeogrāfiskā atrašanās vieta" un "Garantijas devēja identifikators" statistiskos datus sniedz par vērtspapīriem bez ISIN koda.

23. Pozīcijās "Emitenta PD (%)", "LGD ekonomiskās lejupslīdes laikā (%)", "LGD parastos ekonomiskās attīstības periodos (%)", "Riska pakāpe (%)", "Riska darījuma vērtība (t.sk. darījuma saistību neizpildes riska vērtība; euro)", "Kapitāla aprēķināšanas pieeja" un "Darījuma riska grupa" statistiskos datus sniedz par netirdzniecības portfelī esošiem vērtspapīriem.

VII. Statistisko datu sniegšanas prasības un kārtība pozīciju dalījumā

24. Pozīcijā "ISIN kods" uzrāda attiecīgā vērtspapīra 12 zīmju kodu, ko saskaņā ar starptautisko standartu ISO 6166 "ISIN kodi" piešķīris Nacionālo numerācijas aģentūru asociācijas dalībnieks vai pilnvarnieks.

25. Pozīcijā "ID numurs" uzrāda attiecīgā vērtspapīra starptautisko vai uzskaites sistēmā esošo unikālo identifikatoru, ko veido ne vairāk kā 20 simbolu.

26. Pozīcijā "ISIN kods/ID numurs" uzrāda attiecīgā vērtspapīra ISIN kodu saskaņā ar šo noteikumu 24. punkta nosacījumiem vai, ja ISIN kods nav pieejams, identifikatoru saskaņā ar šo noteikumu 25. punkta nosacījumiem.

27. Pozīcijā "Emitenta nosaukums" uzrāda pilnu vērtspapīra emitenta nosaukumu.

28. Pozīcijā "Emitenta rezidences valsts kods" uzrāda vērtspapīra emitenta rezidences valsts kodu saskaņā ar starptautisko standartu ISO 3166 "Valstu un to teritoriālā iedalījuma vienību nosaukumu kodi" vai starptautiskās organizācijas kodu saskaņā ar Latvijas Bankas uzturēto sarakstu "Starptautisko organizāciju kodi un sektori".

29. Pozīcijā "Emitenta sektora kods" uzrāda vērtspapīra emitenta sektora kodu saskaņā ar šo noteikumu 5. pielikumu "Pārskatos izmantotie kodi" (turpmāk – 5. pielikums). Ieguldījumu fonda un alternatīvo ieguldījumu fonda, t.sk. naudas tirgus fonda un pensiju fonda, emitētajiem vērtspapīriem piederību emitenta sektoram nosaka pēc attiecīgā fonda veida.

(Grozīts ar LB 16.01.2023. noteikumiem Nr. 237)

30. Pozīcijā "Emitenta NACE sektors" uzrāda emitenta četrzīmju kodu saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes 2006. gada 20. decembra Regulā (EK) Nr. 1893/2006, ar ko izveido NACE 2. red. saimniecisko darbību statistisko klasifikāciju, kā arī groza Padomes Regulu (EEK) Nr. 3037/90 un dažas EK regulas par īpašām statistikas jomām, noteikto saimnieciskās darbības statistisko klasifikāciju.

31. Pozīcijā "Emisijas datums" uzrāda datumu, kurā vērtspapīrs emitēts. Ja veikta vērtspapīra papildemisija, uzrāda sākotnējās emisijas datumu.

32. Pozīcijā "Dzēšanas datums" uzrāda parāda vērtspapīra dzēšanas datumu.

33. Pozīcijā "Instrumenta kods" uzrāda finanšu instrumenta kodu saskaņā ar šo noteikumu 5. pielikumu.

34. Pozīcijā "Valūtas kods" uzrāda vērtspapīra emisijas valūtas kodu saskaņā ar starptautisko standartu ISO 4217 "Valūtu un resursu kodi".

35. Pozīcijā "Kopējais vērtspapīru apjoms nominālvērtībā (emisijas valūtā)" uzrāda katra vērtspapīra turētāja kontā esošo parāda vērtspapīru turējuma kopējo nominālvērtību emisijas valūtā.

36. Pozīcijā "Kupona likme (%)" uzrāda parāda vērtspapīra kupona likmes apmēru procentos attiecīgā kalendārā mēneša pēdējā datumā.

(Grozīts ar LB 16.01.2023. noteikumiem Nr. 237)

37. Pozīcijā "Turētāja rezidences valsts kods" uzrāda vērtspapīra turētāja rezidences valsts kodu saskaņā ar starptautisko standartu ISO 3166 "Valstu un to teritoriālā iedalījuma vienību nosaukumu kodi" vai starptautiskās organizācijas kodu saskaņā ar Latvijas Bankas uzturēto sarakstu "Starptautisko organizāciju kodi un sektori", ņemot vērā, ka:

37.1. klientu uzdevumā turētiem vērtspapīriem uzrāda attiecīgā klienta rezidences valsts vai starptautiskās organizācijas kodu;

37.2. nominālajā finanšu instrumentu kontā esošiem vērtspapīriem, kuriem nav iespējams norādīt personu, kam vērtspapīri pieder, uzrāda nominālā finanšu instrumentu konta turētāja rezidences valsts vai starptautiskās organizācijas kodu;

37.3. reversā repo darījuma rezultātā iegūtiem vērtspapīriem uzrāda darījuma partnera rezidences valsts vai starptautiskās organizācijas kodu.

38. Pozīcijā "Turētāja sektora kods" uzrāda tā vērtspapīra turētāja, kura rezidences valsts kods norādīts pozīcijā "Turētāja rezidences valsts kods", sektora kodu saskaņā ar šo noteikumu 5. pielikumu. Ieguldījumu fonda un alternatīvo ieguldījumu fonda, naudas tirgus fonda un pensiju fonda portfelī ietvertajiem vērtspapīriem piederību vērtspapīra turētāja sektoram nosaka pēc attiecīgā fonda veida.

39. Pozīcijā "Turētāja identifikators" uzrāda:

39.1. "Kredītiestādes grupas vērtspapīru ceturkšņa pārskatā" – attiecīgā vērtspapīra turētāja kodu saskaņā ar Eiropas Centrālās bankas uzturētajiem finanšu iestāžu sarakstiem vai, ja šā vērtspapīra turētājs nav iekļauts Eiropas Centrālās bankas uzturētajos finanšu iestāžu sarakstos, reģistrācijas numuru turētāja reģistrācijas valsts komercreģistrā;

39.2. "Vērtspapīru ar ISIN kodu mēneša pārskatā" un "Vērtspapīru bez ISIN koda mēneša pārskatā" – attiecīgā vērtspapīra turētāja kodu saskaņā ar Eiropas Centrālās bankas uzturētajiem finanšu iestāžu sarakstiem vai, ja šā vērtspapīra turētājs ir Latvijā reģistrēta ieguldījumu brokeru sabiedrība, ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, apdrošināšanas sabiedrība vai pensiju fonds, reģistrācijas numuru Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra komercreģistrā.

40. Pozīcijā "Portfeļa veids" uzrāda kredītiestāžu un pensiju fondu turējumā esošā portfeļa veida kodu saskaņā ar šo noteikumu 5. pielikumu.

41. Pozīcijā "Papildinformācija" uzrāda darījumu vai starpniecību raksturojošo kodu saskaņā ar šo noteikumu 5. pielikumu.

42. Pozīcijā "Kopējais vērtspapīru apjoms (euro)" uzrāda katra vērtspapīra turētāja kontā esošo vērtspapīru turējuma kopējo vērtību euro (ja vērtība ir negatīva, to norāda ar mīnusa zīmi). Šīs pozīcijas kopsummu uzrāda pozīcijā "Kontrolsumma".

43. Pozīcijā "Līdzdalības apmērs (%)" uzrāda līdzdalības apmēru procentos no pamatkapitāla.

44. Pozīcijā "Skaits" uzrāda katra vērtspapīra turētāja kontā esošo kapitāla vērtspapīru un ieguldījumu apliecību skaitu.

45. Pozīcijā "Vērtspapīru kopējais emitētais apjoms (emisijas valūtā)" uzrāda vērtspapīru kopējo emitēto apjomu emisijas valūtā.

46. Pozīcijā "Emitenta pašu kapitāls (emisijas valūtā)" uzrāda vērtspapīra emitenta pašu kapitāla (starpība starp aktīviem un saistībām) apjomu vērtspapīra emisijas valūtā.

47. Pozīcijā "Emitenta pārskata gada peļņa vai zaudējumi (emisijas valūtā)" uzrāda vērtspapīra emitenta pārskata gada peļņu vai zaudējumus (zaudējumus uzrāda ar mīnusa zīmi), kuri radušies periodā no finanšu gada sākuma, vērtspapīra emisijas valūtā.

48. Pozīcijā "Emitenta identifikators" uzrāda vērtspapīra emitenta kodu saskaņā ar Eiropas Centrālās bankas uzturētajiem finanšu iestāžu sarakstiem vai, ja emitents nav iekļauts Eiropas Centrālās bankas uzturētajos finanšu iestāžu sarakstos, reģistrācijas numuru emitenta reģistrācijas valsts komercreģistrā.

VIII. Statistisko datu sniegšanas prasības un kārtība "Kredītiestādes grupas ceturkšņa pārskata" papildu pozīcijās

49. Pozīcijā "Emitenta LEI kods" uzrāda vērtspapīra emitenta juridiskās personas identifikatoru (turpmāk – LEI kods) saskaņā ar starptautisko standartu ISO 17442 "Financial services – Legal entity identifier (LEI)".

(Grozīts ar LB 16.01.2023. noteikumiem Nr. 237)

50. Pozīcijā "Turētāja LEI kods" uzrāda vērtspapīra turētāja LEI kodu saskaņā ar starptautisko standartu ISO 17442 "Financial services – Legal entity identifier (LEI)".

51. Pozīcijā "Tiešā mātes uzņēmuma identifikators" uzrāda vērtspapīra turētāja tiešā mātes uzņēmuma kodu saskaņā ar Eiropas Centrālās bankas uzturētajiem finanšu iestāžu sarakstiem vai reģistrācijas numuru vērtspapīra turētāja tiešā mātes uzņēmuma reģistrācijas valsts komercreģistrā, ja vērtspapīra turētāja tiešā mātes uzņēmuma kods nav iekļauts Eiropas Centrālās bankas uzturētajos finanšu iestāžu sarakstos.

52. Pozīcijā "Emitenta statuss prudenciālajā izpratnē" atspoguļo, vai emitents prudenciālajā izpratnē ietilpst grupas statistisko datu sniedzēja grupā, norādot kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu ""Kredītiestādes grupas vērtspapīru ceturkšņa pārskatā" papildus izmantotie kodi" (turpmāk – 6. pielikums).

(Grozīts ar LB 16.01.2023. noteikumiem Nr. 237)

53. Pozīcijā "Emitenta statuss grāmatvedības izpratnē" atspoguļo, vai emitents grāmatvedības izpratnē ietilpst grupas statistisko datu sniedzēja grupā, norādot kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

54. Pozīcijā "Pārskatīšanas un pārstrukturēšanas statuss" uzrāda finanšu instrumenta emisijas nosacījumu pārskatīšanas un pārstrukturēšanas statusa kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

55. Pozīcijā "Pārskatīšanas un pārstrukturēšanas statusa maiņas datums" uzrāda datumu, kurā mainīts finanšu instrumenta pārskatīšanas vai pārstrukturēšanas statuss.

56. Pozīcijā "No finanšu instrumenta izrietošo saistību izpildes statuss" uzrāda saistību izpildes statusa kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

57. Pozīcijā "No finanšu instrumenta izrietošo saistību izpildes statusa maiņas datums" uzrāda no finanšu instrumenta izrietošo saistību izpildes statusa maiņas datumu:

57.1. ja pozīcijā "No finanšu instrumenta izrietošo saistību izpildes statuss" nekad nav bijusi norādīta saistību neizpilde, uzrāda emisijas datumu;

57.2. ja iestājusies saistību neizpilde, uzrāda saistību neizpildes iestāšanās datumu;

57.3. ja pēc saistību neizpildes iestājusies saistību izpilde, uzrāda datumu, kurā iestājusies saistību izpilde.

58. Pozīcijā "Emitenta saistību neizpildes pazīme" uzrāda emitenta saistību neizpildes pazīmes kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

59. Pozīcijā "Emitenta saistību neizpildes pazīmes maiņas datums" uzrāda datumu, kurā mainīta emitenta saistību neizpildes pazīme. Ja pozīcijā "Emitenta saistību neizpildes pazīme" norādīts kods "14", pozīcijā "Emitenta saistību neizpildes pazīmes datums" statistiskos datus nesniedz.

60. Pozīcijā "No finanšu instrumenta izrietošo saistību neizpildes pazīme" uzrāda no finanšu instrumenta izrietošo saistību neizpildes pazīmes kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

61. Pozīcijā "No finanšu instrumenta izrietošo saistību neizpildes pazīmes maiņas datums" uzrāda datumu, kurā mainīta no finanšu instrumenta izrietošo saistību neizpildes pazīme. Ja pozīcijā "No finanšu instrumenta izrietošo saistību neizpildes pazīme" norādīts kods "14", pozīcijā "No finanšu instrumenta izrietošo saistību neizpildes pazīmes maiņas datums" statistiskos datus nesniedz.

62. Pozīcijā "Grāmatvedības standarti" uzrāda vērtspapīra turētāja finanšu instrumenta grāmatošanai lietoto grāmatvedības standartu kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

63. Pozīcijā "Kopējā vērtspapīru apjoma tirgus vērtība (euro)" uzrāda katra vērtspapīra turētāja kontā esošo vērtspapīru turējuma kopējo tirgus vērtību pārskata ceturkšņa pēdējā datumā euro.

64. Pozīcijā "Vērtības samazinājuma veids" uzrāda vērtspapīra vērtības samazinājuma veida kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

65. Pozīcijā "Vērtības samazinājuma novērtēšanas metode" uzrāda izmantotās vērtspapīra vērtības samazinājuma novērtēšanas metodes kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

66. Pozīcijā "Uzkrātā vērtības samazinājuma summa (euro)" uzrāda summu, kas paredzēta vērtspapīru zaudējumu segšanai, atbilstoši vērtspapīra vērtības samazinājumam saskaņā ar lietoto grāmatvedības standartu.

67. Pozīcijā "Apgrūtinājuma veids" uzrāda vērtspapīra apgrūtinājuma veida kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

68. Pozīcijā "Finanšu instrumenta klasifikācijas kods grāmatvedībā" uzrāda finanšu instrumenta grāmatošanai lietoto klasifikācijas kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

69. Pozīcijā "Prudenciālais portfelis" atspoguļo, vai attiecīgais vērtspapīrs ir ietverts tirdzniecības vai netirdzniecības portfelī, norādot attiecīgo kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

70. Pozīcijā "Kredītriska ietekmē uzkrātās patiesās vērtības pārmaiņas (euro)" uzrāda finanšu instrumenta kredītriska ietekmē uzkrātās patiesās vērtības pārmaiņas vērtspapīra turētājam saskaņā ar Komisijas 2020. gada 17. decembra Īstenošanas regulu (ES) 2021/451, ar ko nosaka īstenošanas tehniskos standartus Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (ES) Nr.  575/2013 piemērošanai attiecībā uz iestāžu sniegtajiem uzraudzības pārskatiem un atceļ Īstenošanas regulu (ES) Nr. 680/2014 (turpmāk – Īstenošanas regula (ES) 2021/451) V pielikumu.

(Grozīts ar LB 16.01.2023. noteikumiem Nr. 237)

71. Pozīcijā "Kopš saistību neizpildes brīža atgūto naudas līdzekļu apjoms (euro)" uzrāda kopš brīža, kad iestājusies no finanšu instrumenta izrietošo saistību neizpilde, atgūto naudas līdzekļu kopsummu.

72. Pozīcijā "Emitenta PD (%)" uzrāda saistību neizpildes varbūtības (probability of default; turpmāk – PD) rādītāju, kas procentos raksturo varbūtību, ka emitents viena gada laikā neizpildīs savas saistības, nosakot to saskaņā ar Regulas (ES) Nr.  575/2013 160., 163., 179. un 180. pantu.

(Grozīts ar LB 16.01.2023. noteikumiem Nr. 237)

73. Pozīcijā "LGD ekonomiskās lejupslīdes laikā (%)" uzrāda saistību neizpildes zaudējumu (loss given default; turpmāk – LGD) rādītāju ekonomiskās lejupslīdes laikā, kas aprēķināts saskaņā ar Regulas (ES) Nr.  575/2013 181. pantu. LGD rādītājs raksturo tās summas, kura ekonomiskās lejupslīdes laikā varētu tikt zaudēta riska darījumā, ja no finanšu instrumenta izrietošās saistības netiktu izpildītas viena gada laikā, procentos izteiktu attiecību pret neatmaksāto summu saistību neizpildes gadījumā.

(Grozīts ar LB 16.01.2023. noteikumiem Nr. 237)

74. Pozīcijā "LGD parastos ekonomiskās attīstības periodos (%)" uzrāda LGD rādītāju parastos ekonomiskās attīstības periodos. LGD rādītājs raksturo tās summas, kura parastos ekonomiskās attīstības periodos varētu tikt zaudēta riska darījumā, ja no finanšu instrumenta izrietošās saistības netiktu izpildītas viena kalendārā gada laikā, procentos izteiktu attiecību pret neatmaksāto summu saistību neizpildes gadījumā.

(Grozīts ar LB 16.01.2023. noteikumiem Nr. 237)

75. Pozīcijā "Riska pakāpe (%)" uzrāda ar riska darījumu saistīto risku pakāpi procentos saskaņā ar Regulu (ES) Nr.  575/2013.

76. Pozīcijā "Riska darījuma vērtība (t.sk. darījuma saistību neizpildes riska vērtība; euro)" uzrāda riska darījuma vērtību pēc kredītriska samazināšanas un kredīta konversijas faktoru piemērošanas saskaņā ar Īstenošanas regulu (ES) 2021/451.

77. Pozīcijā "Kapitāla aprēķināšanas pieeja" saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu norāda tās standartizētās pieejas vai uz iekšējiem reitingiem balstītās pieejas (turpmāk – IRB pieeja) kodu, saskaņā ar kuru aprēķinātas attiecīgā finanšu instrumenta riska svērtās vērtības Regulas (ES) Nr.  575/2013 92. panta 3. punkta a) un f) apakšpunkta vajadzībām.

(Grozīts ar LB 16.01.2023. noteikumiem Nr. 237)

78. Pozīcijā "Darījuma riska grupa" norāda darījuma riska grupas kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu, ņemot vērā to, vai izmantota standartizētā pieeja vai IRB pieeja.

79. Pozīcijā "Emitenta statuss" uzrāda vērtspapīru bez ISIN koda emitenta statusa kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

80. Pozīcijā "Emitenta statusa maiņas datums" uzrāda datumu, kurā mainīts šo noteikumu 76. punktā minētā emitenta statuss. Ja pozīcijā "Emitenta statuss" uzrādīts kods "100", pozīcijā "Emitenta statusa maiņas datums" uzrāda attiecīgā vērtspapīra emisijas datumu.

81. Pozīcijā "Galveno aktīvu kategorija" uzrāda pēc iespējas detalizētāku aktīva kategorijas kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

82. Pozīcijā "Vērtspapīroto aktīvu kategorija" uzrāda pēc iespējas detalizētāku vērtspapīroto aktīvu veida kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

83. Pozīcijā "Vērtspapīra statuss" uzrāda vērtspapīra statusa kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

84. Pozīcijā "Vērtspapīra statusa maiņas datums" uzrāda datumu, kurā mainīts vērtspapīra statuss. Ja pozīcijā "Vērtspapīra statuss" uzrādīts kods "100", uzrāda vērtspapīra emisijas datumu.

85. Pozīcijā "No finanšu instrumenta izrietošo kavēto maksājumu apjoms (euro)" uzrāda summu, ko veido attiecīgā kalendārā gada ceturkšņa beigās nesamaksātā finanšu instrumenta pamatsumma, procentu maksājumi un visu veidu komisijas maksas, kurām iestājies līgumā noteiktais samaksas termiņš un kuras nav samaksātas (ir iestājies kavējums). Ja attiecīgā kalendārā gada ceturkšņa beigās finanšu instrumentam nav iestājies saistību izpildes kavējums, uzrāda "0".

86. Pozīcijā "No finanšu instrumenta izrietošo maksājumu kavējuma iestāšanās datums" uzrāda datumu, kurā attiecīgajam finanšu instrumentam iestājies saistību izpildes kavējums saskaņā ar Īstenošanas regulas (ES) 2021/451 V pielikumu.

87. Pozīcijā "Finanšu instrumenta nodrošinājuma līmenis" uzrāda vērtspapīra nodrošinājuma līmeņa trīsciparu kodu, kurā pirmais cipars norāda finanšu instrumenta garantijas veidu, otrais – finanšu instrumenta saistību segšanas prioritāti maksātnespējas gadījumā, bet trešais – finanšu instrumenta nodrošinājuma pazīmes kodu saskaņā ar šo noteikumu 6. pielikumu.

88. Pozīcijā "Finanšu instrumenta nodrošinājuma ģeogrāfiskā atrašanās vieta" uzrāda finanšu instrumenta nodrošinājuma ģeogrāfiskās atrašanās vietas valsts kodu saskaņā ar starptautisko standartu ISO 3166 "Valstu un to teritoriālā iedalījuma vienību nosaukumu kodi".

89. Pozīcijā "Garantijas devēja identifikators" uzrāda garantijas devēja kodu saskaņā ar Eiropas Centrālās bankas uzturētajiem finanšu iestāžu sarakstiem vai, ja garantijas devējs nav iekļauts Eiropas Centrālās bankas uzturētajos finanšu iestāžu sarakstos, reģistrācijas numuru garantijas devēja reģistrācijas valsts komercreģistrā.

IX. Noslēguma jautājumi

90. Atzīt par spēku zaudējušiem Latvijas Bankas 2018. gada 15. marta noteikumus Nr. 163 "Vērtspapīru pārskatu sagatavošanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2018, Nr. 57).

91. Statistiskajiem datiem par 2022. gada decembri piemēro Latvijas Bankas 2018. gada 15. marta noteikumus Nr. 163 "Vērtspapīru pārskatu sagatavošanas noteikumi". Šajā punktā minētos statistiskos datus iesniedz Latvijas Bankai līdz 2023. gada 10. janvārim.

92. Statistiskajiem datiem par 2022. gada 4. ceturksni piemēro Latvijas Bankas 2018. gada 15. marta noteikumus Nr. 163 "Vērtspapīru pārskatu sagatavošanas noteikumi". Šajā punktā minētos statistiskos datus iesniedz Latvijas Bankai līdz 2023. gada 30. janvārim.

93. Noteikumi stājas spēkā 2023. gada 1. janvārī.

Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks
1. pielikums
Latvijas Bankas 2022. gada 13. jūnija
noteikumiem Nr. 211
Vērtspapīru ar ISIN kodu mēneša pārskats

20_____. gada _____. _____________

  
Kredītiestādes kods vai ieguldījumu brokeru sabiedrības reģistrācijas numurs 
  
Nr. p.k.ISIN kodsEmitenta rezidences valsts kodsEmitenta sektora kodsInstrumenta kodsValūtas kodsKopējais vērtspapīru apjoms nominālvērtībā (emisijas valūtā)Turētāja rezidences valsts kodsTurētāja sektora kodsTurētāja identifikatorsPortfeļa veidsPapildinformācijaKopējais vērtspapīru apjoms (euro)Skaits
1234567891011121314
              
              
Kontrolsumma x
Izpildītājs  Iesniegšanas datums 
 (vārds, uzvārds; e-pasta adrese; tālruņa numurs)   
Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks
2. pielikums
Latvijas Bankas 2022. gada 13. jūnija
noteikumiem Nr. 211
Vērtspapīru bez ISIN koda mēneša pārskats

20_____. gada _____. _____________

  
Kredītiestādes kods vai ieguldījumu brokeru sabiedrības reģistrācijas numurs 
  
Nr. p.k.ID numursEmitenta nosaukumsEmitenta rezidences valsts kodsEmitenta sektora kodsEmitenta NACE sektorsEmisijas datumsDzēšanas datumsInstrumenta kodsValūtas kods
12345678910
          
          
 
         
Kopējais vērtspapīru apjoms nominālvērtībā (emisijas valūtā)Kupona likme (%)Turētāja rezidences valsts kodsTurētāja sektora kodsTurētāja identifikatorsPortfeļa veidsPapildinformācijaKopējais vērtspapīru apjoms (euro)Skaits
111213141516171819
         
         
Kontrolsumma X
Izpildītājs  Iesniegšanas datums 
 (vārds, uzvārds; e-pasta adrese; tālruņa numurs)   
Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks
3. pielikums
Latvijas Bankas 2022. gada 13. jūnija
noteikumiem Nr. 211

(Pielikuma nosaukums grozīts ar LB 16.01.2023. noteikumiem Nr. 237)

Kapitāla vērtspapīru mēneša pārskats (atbilstoši kredītiestāžu un citu monetāro finanšu iestāžu "Mēneša bilances pārskata" 270000. pozīcijai)

20_____. gada _____. _____________

  
Kredītiestādes kods 
  
Nr. p.k.ISIN kods/ID numursEmitenta nosaukumsEmitenta rezidences valsts kodsEmitenta sektora kodsInstrumenta kodsValūtas kods
1234567
       
       
 
        
Līdzdalības apmērs
(%)
Kopējais vērtspapīru apjoms
(euro)
SkaitsEmitenta NACE sektorsVērtspapīru kopējais emitētais apjoms (emisijas valūtā)Emitenta pašu kapitāls (emisijas valūtā)Emitenta pārskata gada peļņa vai zaudējumi (emisijas valūtā)Emitenta identifikators
89101112131415
        
        
Kontrolsumma   
Izpildītājs  Iesniegšanas datums 
 (vārds, uzvārds; e-pasta adrese; tālruņa numurs)   
Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks
4. pielikums
Latvijas Bankas 2022. gada 13. jūnija
noteikumiem Nr. 211

(Pielikums grozīts ar LB 16.01.2023. noteikumiem Nr. 237)

Kredītiestādes grupas vērtspapīru ceturkšņa pārskats

20_____. gada _____. _______________

  
Kredītiestādes kods vai kredītiestādes grupas
kontrolakciju sabiedrības reģistrācijas numurs
 
  
Nr. p.k.ISIN kods/ID numursEmitenta nosaukums1Emitenta rezidences valsts kods1Emitenta sektora kods1Emitenta NACE sektors1Emisijas datums1Dzēšanas datums1Instrumenta kods1Valūtas kodsKopējais vērtspapīru apjoms nominālvērtībā (emisijas valūtā)Turētāja rezidences valsts kodsTurētāja sektora kods
12345678910111213
             
             
Kontrolsumma  
   
Turētāja identifikatorsKopējais vērtspapīru apjoms
(euro)
SkaitsEmitenta identifikators1Emitenta LEI kods1Turētāja LEI kodsTiešā mātes uzņēmuma identifikatorsEmitenta statussPārskatīšanas un pārstrukturēšanasNo finanšu instrumenta izrietošo saistību izpildes
prudenciālajā izpratnēgrāmatvedības izpratnēstatussstatusa maiņas datumsstatussstatusa maiņas datums
14151617181920212223242526
             
             
Kontrolsumma   

(4. pielikuma turpinājums)

Emitenta saistību neizpildesNo finanšu instrumenta izrietošo saistību neizpildesGrāmatvedības standartiKopējā vērtspapīru apjoma tirgus vērtība (euro)1Vērtības samazinājumaUzkrātā vērtības samazinājuma summa (euro)Apgrūti-nājuma veidsFinanšu instrumenta klasifikācijas kods grāmatvedībā
pazīmepazīmes maiņas datumspazīmepazīmes maiņas datumsveidsnovērtēšanas metode
2728293031323334353637
           
           
 
 
Prudenciālais portfelisKredītriska ietekmē uzkrātās patiesās vērtības pārmaiņas (euro)Kopš saistību neizpildes brīža atgūto naudas līdzekļu apjoms (euro)Emitenta PD (%)2LGD ekonomiskās lejupslīdes laikā (%)2LGD parastos ekonomiskās attīstības periodos (%)2Riska pakāpe (%)2Riska darījuma vērtība (t.sk. darījuma saistību neizpildes riska vērtība; euro)2Kapitāla aprēķināšanas pieeja2Darījuma riska grupa2
38394041424344454647
          
          
 

(4. pielikuma turpinājums)

Emitenta statuss1Emitenta statusa maiņas datums1Galveno aktīvu kategorija1Vērtspapīroto aktīvu kategorija1Vērtspapīra statuss1Vērtspapīra statusa maiņas datums1No finanšu instrumenta izrietošoFinanšu instrumentaGarantijas devēja identifikators1
kavēto maksājumu apjoms (euro)1maksājumu kavējuma iestāšanās datums1nodrošinājuma līmenis1nodrošinājuma ģeogrāfiskā atrašanās vieta1
4849505152535455565758
           
           
 
1 Aizpilda vērtspapīriem bez ISIN koda.

2 Aizpilda netirdzniecības portfelī esošiem vērtspapīriem.

Izpildītājs  Iesniegšanas datums 
 (vārds, uzvārds; e-pasta adrese; tālruņa numurs)   
Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks
5. pielikums
Latvijas Bankas 2022. gada 13. jūnija
noteikumiem Nr. 211
Pārskatos izmantotie kodi
Nr. p.k.NosaukumsKodsSkaidrojums
1234
1.Emitenta un turētāja sektora kodsSK11Nefinanšu sabiedrības
SK121Centrālā banka
SK122Monetārās finanšu iestādes, izņemot naudas tirgus fondus
SK123Naudas tirgus fondi
SK124Ieguldījumu fondi, izņemot naudas tirgus fondus, un alternatīvo ieguldījumu fondi
SK125Citi finanšu starpnieki, izņemot apdrošināšanas sabiedrības un pensiju fondus
SK126Finanšu palīgsabiedrības
SK127Piesaistošās finanšu iestādes un naudas aizdevēji
SK128Apdrošināšanas sabiedrības
SK129Pensiju fondi
SK1311Centrālā valdība
SK1312Pavalsts valdība
SK1313Vietējā valdība
SK1314Sociālās nodrošināšanas fondi
SK14Mājsaimniecības
SK15Mājsaimniecības apkalpojošās bezpeļņas organizācijas
2.Instrumenta kodsAF31Īstermiņa parāda vērtspapīri
AF32Ilgtermiņa parāda vērtspapīri
AF511Kotētas akcijas
AF512Nekotētas akcijas
AF519Citi kapitāla vērtspapīri
AF521Naudas tirgus fondu ieguldījumu apliecības
AF522Ieguldījumu fondu, izņemot naudas tirgus fondus, un alternatīvo ieguldījumu fondu ieguldījumu apliecības
3.Portfeļa veids
3.1.Kredītiestāžu turējumā esoši tirgojami parāda vērtspapīriMMTBAmortizētajā iegādes vērtībā vērtēti vērtspapīri
MMPVPatiesajā vērtībā vērtēti vērtspapīri ar atspoguļojumu peļņas vai zaudējumu aprēķinā
MMPIPatiesajā vērtībā vērtēti vērtspapīri ar atspoguļojumu pārējos apvienotajos ienākumos
3.2.Kredītiestāžu turējumā esoši netirgojami parāda vērtspapīri, kuri netiek iekļauti kredītiestāžu un citu monetāro finanšu iestāžu "Mēneša bilances pārskata" 250000. pozīcijāMMNTTBAmortizētajā iegādes vērtībā vērtēti vērtspapīri
MMNTPVPatiesajā vērtībā vērtēti vērtspapīri ar atspoguļojumu peļņas vai zaudējumu aprēķinā
MMNTPIPatiesajā vērtībā vērtēti vērtspapīri ar atspoguļojumu pārējos apvienotajos ienākumos
3.3.Pensiju fondu turēti vērtspapīriMMPFPensiju fonda turējumā esoši vērtspapīri
MMPLPensiju plānu vārdā turēti vērtspapīri
MMVFValsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšanā esoši vērtspapīri
4.PapildinformācijaMM13Repo darījumā iesaistīti vērtspapīri
MM14Reversā repo darījumā iesaistīti (iegūti) vērtspapīri
MM50Nominālajos finanšu instrumentu kontos esoši vērtspapīri
MM53Repo darījumā iesaistīti nominālajos finanšu instrumentu kontos esoši vērtspapīri
MM54Reversā repo darījumā iesaistīti (iegūti) nominālajos finanšu instrumentu kontos esoši vērtspapīri
Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks
6. pielikums
Latvijas Bankas 2022. gada 13. jūnija
noteikumiem Nr. 211

(Pielikums grozīts ar LB 16.01.2023. noteikumiem Nr. 237)

"Kredītiestādes grupas vērtspapīru ceturkšņa pārskatā" papildus izmantotie kodi
Nr. p.k.NosaukumsAiles kods pārskatāKodsKoda nosaukums un skaidrojums
12345
1.Emitenta statuss prudenciālajā izpratnē21YVērtspapīra emitents ietilpst grupas statistisko datu sniedzēja grupā

(prudenciālajā izpratnē)

NVērtspapīra emitents neietilpst grupas statistisko datu sniedzēja grupā

(prudenciālajā izpratnē)

2.Emitenta statuss grāmatvedības izpratnē22YVērtspapīra emitents ietilpst grupas statistisko datu sniedzēja grupā

(grāmatvedības izpratnē)

NVērtspapīra emitents neietilpst grupas statistisko datu sniedzēja grupā

(grāmatvedības izpratnē)

3.Pārskatīšanas un pārstrukturēšanas statuss233Pārskatīšana un refinansēšana

(saskaņā ar Īstenošanas regulu (ES) 2021/451)

4Pārskatīšana un refinansēšana, mainot termiņus vai noteikumus un samazinot ienākumu likmi zem tirgus procentu likmes

(saskaņā ar Eiropas Centrālās bankas 2013. gada 24. septembra Regulu (ES) Nr. 1072/2013 par monetāro finanšu iestāžu piemēroto procentu likmju statistiku)

   5Pārskatīšana un refinansēšana, mainot termiņus vai noteikumus, bet nesamazinot ienākumu likmi zem tirgus procentu likmes

(saskaņā ar Īstenošanas regulu (ES) 2021/451)

8Netiek piemēroti pārskatīšanas un pārstrukturēšanas principi

(saskaņā ar Īstenošanas regulu (ES) 2021/451)

   9Finanšu instrumentiem ar atjaunotiem noteikumiem nav piemērota pārskatīšana

(saskaņā ar Īstenošanas regulu (ES) 2021/451)

   0Pārskatīšanas un pārstrukturēšanas statuss nav piemērojams (grupas iekšējie turējumi, īsās pozīcijas un kapitāla vērtspapīri)
4.No finanšu instrumenta izrietošo saistību izpildes statuss251No finanšu instrumenta izrietošo saistību izpilde nenotiek
11No finanšu instrumenta izrietošo saistību izpilde notiek
0No finanšu instrumenta izrietošo saistību izpildes statuss nav piemērojams (grupas iekšējie turējumi, īsās pozīcijas un kapitāla vērtspapīri)
5.Emitenta un no finanšu instrumenta izrietošo saistību neizpildes pazīmes27; 2914Nav neizpildes pazīmju
18Neizpildes pazīmes tāpēc, ka nespēs samaksāt un kavējums pārsniedz 90 dienu

(emitenta vai no finanšu instrumenta izrietošās saistības varētu tikt nepildītas, kā minēts Regulas (ES) Nr.  575/2013 178. panta 1. punkta a) un b) apakšpunktā)

19Neizpildes pazīmes tāpēc, ka nespēs samaksāt

(emitenta vai no finanšu instrumenta izrietošās saistības varētu tikt nepildītas, kā minēts Regulas (ES) Nr.  575/2013 178. panta 1. punkta a) apakšpunktā)

20Neizpildes pazīmes tāpēc, ka kavējums pārsniedz 90 dienu

(emitenta vai no finanšu instrumenta izrietošās saistības varētu tikt nepildītas, kā minēts Regulas (ES) Nr. 575/2013 178. panta 1. punkta b) apakšpunktā)

   0Emitenta un no finanšu instrumenta izrietošo saistību neizpildes pazīmes nav piemērojamas (grupas iekšējie turējumi, īsās pozīcijas un kapitāla vērtspapīri)
6.Grāmatvedības standarti311Valsts vispārpieņemtajiem grāmatvedības principiem (Generally Accepted Accounting Principles; turpmāk – valsts GAAP) atbilstoši uzskaites portfeļi (turpmāk – valsts GAAP uzskaites portfeļi), kuri neatbilst Starptautisko Finanšu pārskatu standartu (International Financial Reporting Standards; turpmāk – SFPS) lietošanai finanšu instrumentu grāmatošanai
   2SFPS atbilstoši uzskaites portfeļi (turpmāk – SFPS uzskaites portfeļi)
   3Valsts GAAP uzskaites portfeļi, kuri atbilst SFPS lietošanai finanšu instrumentu grāmatošanai
7.Vērtības samazinājuma veids3321Vispārējie atskaitījumi (saskaņā ar valsts GAAP)

(vērtības samazinājums ir piemērots saskaņā ar citiem standartiem, nevis 9. SFPS, un vērtspapīru uzskaites portfeļiem nepiemēro īpašus atskaitījumus)

231. posms (saskaņā ar 9. SFPS)
242. posms (saskaņā ar 9. SFPS)
253. posms (saskaņā ar 9. SFPS)
26Īpaši atskaitījumi (saskaņā ar valsts GAAP)

(vērtības samazinājums ir piemērots saskaņā ar citiem standartiem, nevis 9. SFPS, un vērtspapīru uzskaites portfeļiem piemēro īpašus atskaitījumus)

57POCI (SFPS)

(izmanto instrumentiem ar samazinātu vērtību un būtiski paaugstinātu kredītrisku (purchased or originated credit-impaired financial assets) saskaņā ar 9. SFPS)

0Vērtības samazinājums nav piemērojams
8.Vērtības samazinājuma novērtēšanas metode341Kolektīvā novērtējuma metode
2Individuālā novērtējuma metode
   0Vērtības samazinājuma novērtēšanas metode nav piemērojama
9.Apgrūtinājuma veids361Bez apgrūtinājuma

(finanšu instruments, kurš nav ieķīlāts, uz kuru neattiecas vienošanās būt par nodrošinājumu jebkuram citam finanšu instrumentam vai uzlabot tā kredītkvalitāti un kuru nevar brīvi atsaukt)

   5Centrālās bankas finansējums (visu veidu, t.sk. repo līgumi)

(saskaņā ar Regulas (ES) Nr.  575/2013 99. panta 5. punktā un 100. pantā minētajiem Eiropas Banku iestādes īstenošanas tehniskajiem standartiem par pārskatu sniegšanu attiecībā uz aktīvu apgrūtinājumiem)

   6Biržā tirgotie atvasinātie finanšu instrumenti

(saskaņā ar Regulas (ES) Nr.  575/2013 99. panta 5. punktā un 100. pantā minētajiem Eiropas Banku iestādes īstenošanas tehniskajiem standartiem par pārskatu sniegšanu attiecībā uz aktīvu apgrūtinājumiem)

   7Ārpusbiržas atvasinātie finanšu instrumenti

(saskaņā ar Regulas (ES) Nr.  575/2013 99. panta 5. punktā un 100. pantā minētajiem Eiropas Banku iestādes īstenošanas tehniskajiem standartiem par pārskatu sniegšanu attiecībā uz aktīvu apgrūtinājumiem)

   8Noguldījumi (atpirkšanas līgumi; neietverot līgumus ar centrālo banku)

(saskaņā ar Regulas (ES) Nr.  575/2013 99. panta 5. punktā un 100. pantā minētajiem Eiropas Banku iestādes īstenošanas tehniskajiem standartiem par pārskatu sniegšanu attiecībā uz aktīvu apgrūtinājumiem)

   9Noguldījumi, kas nav atpirkšanas līgumi

(saskaņā ar Regulas (ES) Nr.  575/2013 99. panta 5. punktā un 100. pantā minētajiem Eiropas Banku iestādes īstenošanas tehniskajiem standartiem par pārskatu sniegšanu attiecībā uz aktīvu apgrūtinājumiem)

   10Emitētie parāda vērtspapīri (nodrošinātās obligācijas)

(saskaņā ar Regulas (ES) Nr.  575/2013 99. panta 5. punktā un 100. pantā minētajiem Eiropas Banku iestādes īstenošanas tehniskajiem standartiem par pārskatu sniegšanu attiecībā uz aktīvu apgrūtinājumiem)

   11Emitētie parāda vērtspapīri (ar aktīviem nodrošinātie vērtspapīri (Asset Backed Securities; turpmāk – ABS))

(saskaņā ar Regulas (ES) Nr.  575/2013 99. panta 5. punktā un 100. pantā minētajiem Eiropas Banku iestādes īstenošanas tehniskajiem standartiem par pārskatu sniegšanu attiecībā uz aktīvu apgrūtinājumiem)

   12Emitētie parāda vērtspapīri, kas nav nodrošinātās obligācijas un ABS

(saskaņā ar Regulas (ES) Nr.  575/2013 99. panta 5. punktā un 100. pantā minētajiem Eiropas Banku iestādes īstenošanas tehniskajiem standartiem par pārskatu sniegšanu attiecībā uz aktīvu apgrūtinājumiem)

   13Citi apgrūtinājuma avoti

(saskaņā ar Regulas (ES) Nr.  575/2013 99. panta 5. punktā un 100. pantā minētajiem Eiropas Banku iestādes īstenošanas tehniskajiem standartiem par pārskatu sniegšanu attiecībā uz aktīvu apgrūtinājumiem)

   0Apgrūtinājuma veids nav piemērojams (grupas iekšējie turējumi un īsās pozīcijas)
10.Finanšu instrumenta klasifikācijas kods grāmatvedībā372Tirdzniecības nolūkā turēti finanšu aktīvi (SFPS uzskaites portfeļi)
3Tirdzniecības nolūkā turēti finanšu aktīvi (valsts GAAP uzskaites portfeļi)
4Finanšu aktīvi patiesajā vērtībā ar atspoguļojumu peļņas vai zaudējumu aprēķinā

(finanšu aktīvi patiesajā vērtībā ar atspoguļojumu peļņas vai zaudējumu aprēķinā to sākotnējās atzīšanas brīdī vai vēlāk (SFPS uzskaites portfeļi), izņemot aktīvus, kuri klasificēti kā tirdzniecības nolūkā turēti finanšu aktīvi)

6Finanšu aktīvi amortizētajā iegādes vērtībā (SFPS uzskaites portfeļi)
7Netirdzniecības neatvasinātie finanšu aktīvi, kuri novērtēti patiesajā vērtībā, ar atspoguļojumu peļņas vai zaudējumu aprēķinā (valsts GAAP uzskaites portfeļi)
8Finanšu aktīvi patiesajā vērtībā ar atspoguļojumu citos visaptverošajos ienākumos

(pamatojoties uz komercdarbības modeli un naudas plūsmu īpašībām (SFPS uzskaites portfeļi))

9Netirdzniecības neatvasināti finanšu aktīvi, kuri novērtēti patiesajā vērtībā, izmantojot pašu kapitālu (valsts GAAP uzskaites portfeļi)
   13Netirdzniecības parāda instrumenti, kuri novērtēti, izmantojot iegādes izmaksu metodi (valsts GAAP uzskaites portfeļi)
   15Citi netirdzniecības neatvasinātie finanšu aktīvi (valsts GAAP uzskaites portfeļi)
   41Netirdzniecības finanšu aktīvi, obligāti uzskaitot patiesajā vērtībā, ar atspoguļojumu peļņas vai zaudējumu aprēķinā (SFPS uzskaites portfeļi)
   47Finanšu aktīvi patiesajā vērtībā ar atspoguļojumu peļņas vai zaudējumu aprēķinā (valsts GAAP uzskaites portfeļi)
   49Finanšu aktīvi, kas ir ieguldījumi asociētajos uzņēmumos, kopuzņēmumos un meitas uzņēmumos (finanšu aktīvi, kas atbilstoši regulatīvajam konsolidācijas tvērumam netiek pilnā apmērā vai proporcionāli konsolidēti, izņemot gadījumus, kad tie saskaņā ar 5. SFPS tiek klasificēti kā pārdošanai turēti)
   99Nav piemērojams – nav atzīts bilancē

(bilancē neatzīti vērtspapīru turējumi)

   0Finanšu instrumenta klasifikācijas kods grāmatvedībā nav piemērojams (grupas iekšējie turējumi un īsās pozīcijas)
11.Prudenciālais portfelis381Tirdzniecības portfelī ietvertie vērtspapīri
2Netirdzniecības portfelī ietvertie vērtspapīri
0Prudenciālajā portfelī neietvertie vērtspapīri (grupas iekšējie turējumi un īsās pozīcijas)
12.Kapitāla aprēķināšanas pieeja461IRB pieeja: 1 250% riska pakāpe

(vērtspapīroti finanšu instrumenti, kuriem riska darījumu riska svērtās vērtības aprēķināšanai piešķirta 1 250% riska pakāpe saskaņā ar Regulas (ES) Nr.  575/2013 259. panta 1. punkta d) apakšpunktu)

   20IRB pieeja: grupēšanas pieeja attiecībā uz specializēto kreditēšanu

(turējumi, izņemot vērtspapīrošanu vai kapitāla vērtspapīru riska darījumus: riska darījuma riska svērto vērtību aprēķināšana specializētās kreditēšanas riska darījumiem, uz kuriem attiecas uzraudzības grupēšanas pieeja, piešķirot riska darījumiem riska pakāpes)

   25IRB pieeja: iekšējā novērtējuma metode

(vērtspapīroti finanšu instrumenti, kuriem riska darījumu riska svērtās vērtības aprēķināšanai lietota iekšējā novērtējuma metode saskaņā ar Regulas (ES) Nr.  575/2013 259. panta 3. un 4. punktu)

   33IRB pieeja: iekšējo modeļu pieeja

(kapitāla vērtspapīri, kuriem riska darījumu riska svērtās vērtības aprēķināšanai lietota iekšējo modeļu pieeja saskaņā ar Regulas (ES) Nr.  575/2013 155. panta 4. punktu)

   34IRB pieeja: PD/LGD pieeja

(kapitāla vērtspapīri, kuru riska darījumu riska svērtās vērtības aprēķināšanai lietota PD/LGD pieeja saskaņā ar Regulas (ES) Nr.  575/2013 155. panta 3. punktu)

   35IRB pieeja: vienkāršā riska pakāpju pieeja

(kapitāla vērtspapīri, kuriem riska darījumu riska svērtās vērtības aprēķināšanai lietota vienkāršā riska pakāpju pieeja saskaņā ar Regulas (ES) Nr.  575/2013 155. panta 2. punktu)

   42Standartizētā pieeja

(prudenciāliem nolūkiem izmantotā kapitāla aprēķināšanas standartizētā pieeja saskaņā ar Regulas (ES) Nr.  575/2013 trešās daļas II sadaļas 2. nodaļu)

   66IRB pieeja: uzlabotā pieeja

(kapitāla vērtspapīri, kuriem riska darījumu riska svērtās vērtības aprēķināšanai izmanto kredītiestādes pašas aprēķināto PD un kredītiestāde papildus aprēķina un izmanto pati savus riska parametrus saskaņā ar uzraudzības pamatnostādnēm)

   67IRB pieeja: pamatpieeja

(kapitāla vērtspapīri, kuriem riska darījumu riska svērtās vērtības aprēķināšanai izmanto kredītiestādes pašas aprēķināto PD, bet citiem parametriem (piemēram, LGD rādītājam) izmanto uzraudzības iestāžu nodrošinātas iepriekš noteiktas vērtības)

   68IRB pieeja: fiksētas riska pakāpes pieeja

(kapitāla vērtspapīru riska darījumiem riska svērtās vērtības aprēķināšanai piemēro fiksētas riska pakāpes saskaņā ar Regulas (ES) Nr.  575/2013 155. pantu, izņemot gadījumus, kad riska darījumiem piemēro vienkāršo riska pakāpju pieeju vai izmanto iespēju (pastāvīgu vai pagaidu) daļai pozīciju piemērot standartizēto pieeju)

   118SEC-IRBA pieeja: uz iekšējiem reitingiem balstīta pieeja vērtspapīrošanas pozīcijām

(vērtspapīrošana: riska darījumu riska svērto vērtību aprēķināšana vērtspapīrošanas pozīcijām, kurām lieto uz iekšējiem reitingiem balstītu pieeju)

   122SEC-SA pieeja: standartizētā pieeja vērtspapīrošanai

(vērtspapīrošana: riska darījumu riska svērto vērtību aprēķināšana vērtspapīrošanas pozīcijām, kurām lieto standartizēto pieeju)

   125SEC-ERBA pieeja: uz ārējiem reitingiem balstīta pieeja vērtspapīrošanas pozīcijām

(vērtspapīrošana: riska darījumu riska svērto vērtību aprēķināšana vērtspapīrošanas pozīcijām, kurām lieto uz ārējiem reitingiem balstītu pieeju)

   99Nav piemērojams – no pašu kapitāla atskaitītas pozīcijas

(no pašu kapitāla atskaitītas pozīcijas)

   0Klasifikācijas aprēķināšanas pieeja nav piemērojama
13.Darījuma riska grupa471Standartizētā pieeja: riska darījumi ar kapitāla vērtspapīriem
   2Standartizētā pieeja: riska darījumi, no kuriem izrietošās saistības netiek pildītas
   3Standartizētā pieeja: riska darījumi nodrošināto obligāciju veidā
   4Standartizētā pieeja: riska darījumi kolektīvo ieguldījumu uzņēmumu daļu vai ieguldījumu apliecību veidā
   5Standartizētā pieeja: riska darījumi, kuri nodrošināti ar nekustamā īpašuma hipotēku
   6Standartizētā pieeja: riska darījumi ar centrālo valdību vai centrālo banku
   7Standartizētā pieeja: riska darījumi ar komercsabiedrībām, kurām nav īstermiņa kredītnovērtējuma
   8Standartizētā pieeja: riska darījumi ar kredītiestādēm vai ieguldījumu brokeru sabiedrībām, kurām ir noteikts īstermiņa kredītnovērtējums
   9Standartizētā pieeja: riska darījumi ar kredītiestādēm vai ieguldījumu brokeru sabiedrībām, kurām nav noteikts īstermiņa kredītnovērtējums
   10Standartizētā pieeja: riska darījumi ar starptautiskajām organizācijām
   11Standartizētā pieeja: riska darījumi ar daudzpusējām attīstības bankām
   12Standartizētā pieeja: riska darījumi ar publiskā sektora struktūrām
   13Standartizētā pieeja: riska darījumi ar pavalsts vai vietējām valdībām
   14Standartizētā pieeja: riska darījumi, kuri saistīti ar īpaši augstu risku
   16Standartizētā pieeja: riska darījumi, kuri nav ietverti citās standartizētās pieejas riska darījumu grupās
   17Standartizētā pieeja: riska darījumi ar fiziskām personām vai mazajiem un vidējiem uzņēmumiem
   51IRB pieeja: riska darījumi ar kapitāla vērtspapīriem
   52IRB pieeja: riska darījumi ar vērtspapīriem, kuri nav kapitāla vērtspapīri, kuri nav iesaistīti vērtspapīrošanā vai kuri nav citi aktīvi, kas nav kredītsaistības
   53IRB pieeja: riska darījumi ar centrālo valdību vai centrālo banku
   54IRB pieeja: riska darījumi ar komercsabiedrībām, ja veikts specializētās kreditēšanas darījums
   55IRB pieeja: riska darījumi ar komercsabiedrībām, ja nav veikts specializētās kreditēšanas darījums
   56IRB pieeja: riska darījumi ar kredītiestādēm un ieguldījumu brokeru sabiedrībām
   57IRB pieeja: riska darījumi, kuri izriet no iesaistīšanās vērtspapīrošanā
   58IRB pieeja: riska darījumi ar citiem aktīviem, kas nav kredītsaistības
   59IRB pieeja: tādi riska darījumi ar fiziskām personām vai mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kuri nav atjaunojami vai nav nodrošināti ar nekustamā īpašuma hipotēku
   60IRB pieeja: tādi riska darījumi ar fiziskām personām vai mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kuri ir atjaunojami
   61IRB pieeja: tādi riska darījumi ar fiziskām personām vai mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kuri nodrošināti ar nekustamā īpašuma hipotēku
   0Darījuma riska grupa nav piemērojama
14.Emitenta statuss48100Emitents bez juridiskiem apgrūtinājumiem
   101Emitents, kurš atrodas likvidācijas procesā
   102Emitents, kurš atzīts par maksātnespējīgu
   103Emitents, kuram ir citi juridiski apgrūtinājumi
15.Galveno aktīvu kategorija50DParāda vērtspapīri
D.1Obligācijas
D.11Tradicionālās obligācijas
   D.12Vērtspapīrotas obligācijas
   D.121Tradicionālā veidā vērtspapīrotas obligācijas
   D.122Sintētiskā veidā vērtspapīrotas obligācijas
   D.129Citā veidā vērtspapīrotas obligācijas
   D.13Nodrošinātas obligācijas
   D.131Lielapjoma nodrošinātas obligācijas
   D.139Citas nodrošinātas obligācijas
   D.14Vidēja termiņa parādzīmes
   D.141Euro denominētas vidēja termiņa parādzīmes
   D.149Citas vidēja termiņa parādzīmes
   D.15Beztermiņa obligācijas
   D.16Piesaistītās obligācijas
   D.161Inflācijai piesaistītas obligācijas
   D.162Procentu likmei piesaistītas obligācijas
   D.163Aktīviem piesaistītas obligācijas
   D.164Valūtas kursam piesaistītas obligācijas
   D.165Kredītam piesaistītas obligācijas
   D.166Biržā tirgotām parādzīmēm piesaistītas obligācijas
   D.167Biržā tirgotām izejvielām piesaistītas obligācijas
   D.169Citas piesaistītās obligācijas
   D.17Sadalītās (strip) obligācijas
   D.171Pamatsummas sadalītās obligācijas
   D.172Kupona sadalītās obligācijas
   D.18Strukturētie parāda vērtspapīri
   D.181Investīciju finanšu instrumenti
   D.1811Kapitāla aizsardzības finanšu instrumenti
   D.1812Peļņas palielināšanas finanšu instrumenti
   D.1813Līdzdalības finanšu instrumenti
   D.1819Citi investīciju finanšu instrumenti
   D.182Sviras finansējuma finanšu instrumenti
   D.1821Sviras finansējuma finanšu instrumenti ar barjeras nosacījumu (knock-out)
   D.1822Sviras finansējuma finanšu instrumenti bez barjeras nosacījuma
   D.1823Pastāvīga sviras finansējuma finanšu instrumenti
   D.1829Citi sviras finansējuma finanšu instrumenti
   D.19Citas obligācijas
   D.2Naudas tirgus instrumenti
   D.21Banku (akceptēti) pārvedu vekseļi
   D.22Noguldījuma sertifikāti
   D.23Komerciāli vērtspapīri
   D.231Komerciāli vērtspapīri denominēti euro
   D.232Spānijas tirgum raksturīgi vērtspapīri (Pagares)
   D.239Citi komerciāli vērtspapīri
   D.24Valsts parādzīmes
   D.29Citi naudas tirgus instrumenti
   D.3Kombinētie parāda instrumenti
   D.31Konvertējamas obligācijas
   D.311Konvertējamas obligācijas ar konvertācijas nosacījumiem (CoCo)
   D.32Obligācijas ar piesaistītām garantijām
   D.33Kombinēti parāda instrumenti
   D.34Priekšrocību akcijas bez balsstiesībām
   D.39Citi hibrīda parāda instrumenti
   D.9Citi parāda instrumenti
   EKapitāla vērtspapīri
   E.1Parastās akcijas
   E.2Priekšrocību akcijas
   E.21Kumulatīvās priekšrocību akcijas
   E.22Priekšrocību akcijas ar balsstiesībām
   E.23Kumulatīvās priekšrocību akcijas ar balsstiesībām
   E.24Dzēšamās priekšrocību akcijas
   E.29Citas priekšrocību akcijas
   E.3Depozitārie sertifikāti
   E.31Amerikas depozitārie sertifikāti (American Depositary Receipt; ADR)
   E.32Globālie depozitārie sertifikāti (Global Depositary Receipt; GDR)
   E.39Citi depozitārie sertifikāti
   E.4Kombinētie kapitāla instrumenti
   E.41Dalības sertifikāti (Genussschein)
   E.42Konvertējamas (priekšrocību) akcijas
   E.43Pirmpirkuma tiesības
   E.49Citi hibrīda kapitāla instrumenti
   E.9Citi kapitāla vērtspapīri
   FFondi
   F.1Ieguldījumu fondi
   F.2Alternatīvo ieguldījumu fondi
   F.9Citi fondi
16.Vērtspapīroto aktīvu kategorija511000Vērtspapīrošana
1100ABS
1101Ar aizdevumiem transportlīdzekļu iegādei nodrošināti ABS
   1102Ar patēriņa kredītiem nodrošināti ABS
   1103Ar kredītkaršu parādiem nodrošināti ABS
   1104Ar iekārtu nomas līgumiem nodrošināti ABS
   1105Ar aizdevumiem, kas nodrošināti ar mājokļa īpašumtiesībām, nodrošināti ABS
   1106Ar pārvietojamo mājokļu nomas līgumiem nodrošināti ABS
   1107Ar aizdevumiem maziem un vidējiem uzņēmumiem nodrošināti ABS
   1108Ar studējošo kredītiem nodrošināti ABS
   1109Ar visas uzņēmējdarbības vērtspapīrošanu (Whole Business Securitisation; WBS) nodrošināti ABS
   1110Jaukta nodrošinājuma ABS
   1198Ar citiem aktīviem nodrošināti ABS
   1199Nav pieejama informācija par ABS nodrošinājuma aktīviem
   1200Ar hipotēkām nodrošināti vērtspapīri (Mortgage Backed Securities; turpmāk – MBS)
   1201Ar mājokļa hipotēkām nodrošināti MBS
   1202Ar komercīpašuma hipotēkām nodrošināti MBS
   1203Jaukta nodrošinājuma MBS
   1298Citi MBS
   1299Nav pieejama attiecīgā informācija MBS klasifikācijai
   1300Vērtspapīri, kas nodrošināti ar ķīlu, izņemot hipotēku (Collateralised Debt Obligation; CDO)
   1400Vērtspapīri, kas nodrošināti ar hipotēku (Collateralised Mortgage Obligation; CMO)
   1500Vērtspapīrošana ar dažādu veidu vērtspapīriem
   1800Vērtspapīrošanai izmantoti cita veida aktīvi
   1900Nav pieejama detalizēta informācija vērtspapīrošanai izmantoto aktīvu kategorijas klasifikācijai
   2000Nodrošinātas obligācijas
   2100Ar publiskā sektora garantijām nodrošinātas obligācijas
   2200Ar hipotēku nodrošinātas obligācijas
   2300Ar kuģa ķīlu nodrošinātas obligācijas
   2400Ar gaisa kuģa ķīlu nodrošinātas obligācijas
   2500Ar jauktu ķīlu nodrošinātas obligācijas
   2800Citā veidā nodrošinātas obligācijas
   2900Nodrošinātas obligācijas, kuru nodrošinājuma veids nav zināms
   9999Nav pieejama informācija

(norāda, ja nav pieejama nepieciešamā informācija, lai norādītu attiecīgo vērtspapīroto aktīvu vai nodrošināto obligāciju kategoriju)

   0Vērtspapīroto aktīvu kategorijas klasifikācijas kods nav piemērojams
17.Vērtspapīra statuss52100Apgrozībā esošs vērtspapīrs
101Pēc dzēšanas datuma apgrozībā esošs vērtspapīrs
   102Apgrozībā esošs vērtspapīrs ar maksājumu kavējumu
   103Apgrozībā esošs vērtspapīrs ar saistību neizpildes pazīmēm
   104Pēc struktūru korporatīvām darbībām apgrozībā esošs vērtspapīrs
18.Finanšu instrumenta nodrošinājuma līmenis56  
18.1.Finanšu instrumenta nodrošinājuma līmeņa pirmais cipars (garantijas veids) 1Bez garantijas
2Ar valdības garantiju
8Ar citas garantijas identificēšanas iespēju
9Bez garantijas identificēšanas iespējas
18.2.Finanšu instrumenta nodrošinājuma līmeņa otrais cipars (saistību segšanas prioritāte maksātnespējas gadījumā) 1Pakārtoto saistību vērtspapīri ar zemāko saistību segšanas prioritāti
2Pakārtoto saistību vērtspapīri ar augstāko saistību segšanas prioritāti
3Pakārtoto saistību vērtspapīri, ja saistību segšanas prioritāte nav zināma
4Augstākā saistību segšanas prioritāte attiecībā pret pakārtoto saistību vērtspapīriem
5ABS ar zemāko aktīvu kvalitāti
6ABS ar vidēju aktīvu kvalitāti
7ABS ar augstāko aktīvu kvalitāti
9Dati par saistību segšanas prioritātēm nav pieejami
18.3.Finanšu instrumenta nodrošinājuma līmeņa trešais cipars (nodrošinājuma pazīme) 1Nenodrošināts
2Nodrošināts
9Nav pieejami dati par nodrošinājuma veidu
Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks
01.02.2023