Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Daugavpils domes saistošie noteikumi Nr. 11

Daugavpilī 2022. gada 22. aprīlī (prot. Nr. 13, 2. §)

Grozījumi Daugavpils domes 2022. gada 28. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 7 "Braukšanas maksas atvieglojumi Daugavpils valstspilsētas pašvaldības sabiedriskā transporta maršrutu tīklā"

APSTIPRINĀTI
ar Daugavpils domes
2022. gada 22. aprīļa lēmumu Nr. 235

Izdoti saskaņā ar Sabiedriskā transporta
pakalpojumu likuma 14. panta trešo daļu,
Ministru kabineta 2005. gada 15. novembra
noteikumu Nr. 857 "Noteikumi par sociālajām
garantijām bārenim un bez vecāku gādības
palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē,
kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās"
22. punktu

1. Izdarīt Daugavpils domes 2022. gada 28. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 7 "Braukšanas maksas atvieglojumi Daugavpils valstspilsētas pašvaldības sabiedriska transportā maršrutu tīklā" (Latvijas Vēstnesis, 2022, Nr. 31) šādus grozījumus:

1.1. Izteikt 2.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.1. nestrādājoša persona, kas saņem Latvijas Republikā noteikto valsts priekšlaicīgo vecuma pensiju vai pensiju ar atvieglotiem noteikumiem par darbu sevišķi kaitīgos un sevišķi smagos darba apstākļos vai kaitīgos un smagos darba apstākļos - atvieglojums 0,50 eiro apmērā no braukšanas maksas;".

1.2. Izteikt 2.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.3. persona, kura sasniegusi Latvijas Republikas vecuma pensijas vecumu - atvieglojums 0,50 eiro apmērā no braukšanas maksas;".

1.3. Izteikt 2.11. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.11. Pašvaldības administratīvajā teritorijā esošo profesionālās izglītības iestāžu (turpmāk - profesionālās izglītības iestāde) klātienē un neklātienē izglītojamie - atvieglojums 25 eiro apmērā no sabiedriskā transporta mēnešbiļetes visos maršrutos visām mēneša dienām;".

1.4. Svītrot 19. punktu.

2. Noteikumi stājas spēkā 2022. gada 1. jūnijā.

Daugavpils domes priekšsēdētājs A. Elksniņš

 

Daugavpils domes 2022. gada 22. aprīļa saistošo noteikumu Nr. 11 "Grozījumi Daugavpils domes 2022. gada 28. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 7 "Braukšanas maksas atvieglojumi Daugavpils valstspilsētas pašvaldības sabiedriskā transporta maršrutu tīklā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešajai daļai, dome var pieņemt saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi.

Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 14. panta trešā daļa paredz pašvaldībām tiesības noteikt braukšanas maksas atvieglojumus savā administratīvajā teritorijā, ja ar šo braukšanas maksas atvieglojumu noteikšanu pārvadātājam radītos zaudējumus pilnībā kompensē no pašvaldības budžeta. Nosakot braukšanas maksas atvieglojumus, par vienīgo kritēriju nedrīkst izmantot personas deklarēto dzīvesvietu.

2. Īss projekta satura izklāsts Ar grozījumiem tiek noteikts, ka no 2022. gada 1. maija Daugavpils pašvaldības administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējošai nestrādājošai personai, kas saņem Latvijas Republikā noteikto valsts priekšlaicīgo vecuma pensiju vai pensiju ar atvieglotiem noteikumiem par darbu sevišķi kaitīgos un sevišķi smagos darba apstākļos vai kaitīgos un smagos darba apstākļos, un personai, kas sasniegusi Latvijas Republikas vecuma pensijas vecumu - braukšanas maksas atvieglojums ir 0,50 eiro apmērā no braukšanas maksas, kas no 2022. gada 1. jūnija tiks noteikta 0,70 eiro apmērā.

Pašvaldības administratīvajā teritorijā esošo profesionālās izglītības iestāžu klātienē un neklātienē izglītojamajiem noteikts atvieglojums 25 eiro apmērā no sabiedriskā transporta mēnešbiļetes visos maršrutos visām mēneša dienām. Mēnešbiļetes maksa no 2022. gada 1. jūnija tiks noteikta 40 eiro apmērā.

Tiek atcelti braukšanas maksas atvieglojumi svētdienās, svētku dienās un pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkos.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu 2022. gadā saistošo noteikumu grozījumi neietekmēs pašvaldības budžetu. Turpmākajos gados pie tarifa 0.70 EUR - kompensācija par braukšanas maksas atvieglojumiem (t.sk.PVN) samazināsies par 970 tūkst. EUR, zaudējumu kompensācija pieaugs par 385 tūkst. EUR. Finanšu ietekme prognozēta saglabājoties nemainīgiem apstākļiem.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Administratīvās procedūras netiek mainītas.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināms

Daugavpils domes priekšsēdētājs A. Elksniņš

01.06.2022