Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta rīkojums Nr. 269

Rīgā 2022. gada 14. aprīlī (prot. Nr. 21 1. §)

Par pasākumiem naftas produktu drošības rezervju nodrošināšanai

Lai nodrošinātu naftas produktu drošības rezervju pieejamību un novērstu naftas produktu apgādes iespējamos traucējumus Latvijas Republikas teritorijā, pēc ekonomikas ministra ierosinājuma, pamatojoties uz Enerģētikas likuma 59. pantu un 60. panta pirmo daļu:

1. Izsludināt visā Latvijas Republikas teritorijā valsts enerģētisko krīzi naftas produktu apgādē ar rīkojuma spēkā stāšanās brīdi līdz 2022. gada 31. decembrim.

2. Noteikt, ka Valsts enerģētiskās krīzes centrs ir atbildīgā institūcija darbības koordinācijai valsts enerģētiskās krīzes laikā naftas produktu apgādē. 

3. Atļaut naftas produktu drošības rezervju izlaišanu tirgū un noteikt pienākumu naftas produktu rezervju turētājiem Latvijas Republikā sagatavot naftas produktus izsniegšanai.

4. Noteikt, ka licencētie naftas produktu mazumtirgotāji, kā arī kritisko pakalpojumu sniedzēji ir tiesīgi vērsties Būvniecības valsts kontroles birojā ar lūgumu atļaut iegādāties naftas produktus no naftas produktu drošības rezervēm, ja tiek konstatēts fakts par naftas produktu nepieejamību tirgū.

5. Valsts policijai un Valsts ieņēmumu dienestam veikt rīkojuma izpildi, nodrošinot, ka naftas produkti netiek izvesti no Latvijas Republikas un tiek izsniegti atbilstoši Būvniecības valsts kontroles biroja lēmumiem.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Ekonomikas ministrs J. Vitenbergs

14.04.2022