Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ropažu novada pašvaldības domes lēmums Nr. 837

Ulbrokā 2022. gada 23. martā (prot. Nr. 33/2022, 12. §)

Par precizējumiem Ropažu novada domes 23.02.2022. lēmumā Nr. 742 "Par detālplānojuma nekustamajam īpašumam Garā iela 31, Dreiliņi, Stopiņu pagasts, Ropažu novads apstiprināšanu"

Konstatē:

Ropažu novada pašvaldības dome 23.02.2022. pieņēma lēmumu Nr. 742 "Par detālplānojuma nekustamajam īpašumam Garā iela 31, Dreiliņi, Stopiņu pagasts, Ropažu novads apstiprināšanu" (prot. Nr. 29/2022, 15. §) (turpmāk - Lēmums).

Teritorijas attīstības plānošanas likuma 29. pantā noteikt, ka vietējā pašvaldība detālplānojumu apstiprina ar vispārīgo administratīvo aktu, attiecinot to uz zemes vienību, un tas stājas spēkā pēc paziņošanas. Detālplānojums ir spēkā, līdz to atceļ vai atzīst par spēku zaudējušu. Detālplānojums zaudē spēku arī tad, ja ir beidzies termiņš, kurā bija jāuzsāk tā īstenošana, un gada laikā pēc šā termiņa izbeigšanās tas nav pagarināts. Vispārīgo administratīvo aktu, ar kuru apstiprināts detālpānojums, vietējā pašvaldība nosūta publicēšanai oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", izmantojot teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmu un ietverot šajā administratīvajā aktā hipersaiti ar unikālo identifikatoru uz ģeoportālā pieejamo apstiprinātā detālplānojuma interaktīvo grafisko daļu, kas ir šā administratīvā akta neatņemama sastāvdaļa. 29. panta ceturtajā teikumā norādītā prasība stājas spēkā ar 01.01.2022.

Apstiprinot detālplānojumu īpašumam Garā iela 31, Dreiliņos, Stopiņu pagastā, Ropažu novadā Lēmuma lemjošajā daļā nav norādīta hipersaite ar unikālo identifikatoru uz Valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā (Ģeoportāls) pieejamo apstiprinātā detālplānojuma interaktīvo grafisko daļu. Konkrētajā gadījumā būtu jābūt ietvertai šai saitei: https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_23081.

Administratīvā procesa likuma 72. panta pirmajā daļā noteikts, ka iestāde jebkurā laikā administratīvā akta tekstā var izlabot acīmredzamas pārrakstīšanās vai matemātiskā aprēķina kļūdas, kā arī citas kļūdas un trūkumus, ja tas nemaina lēmuma būtību.

Pamatojoties uz Administratīvā procesa likuma 72. panta pirmo daļu, Teritorijas attīstības plānošanas likuma 29. pantu,

Ropažu novada pašvaldības dome NOLEMJ:

1. Izteikt Lēmuma lemjošās daļas 1. punktu šādā redakcijā: "Apstiprināt detālplānojumu nekustamajam īpašumam Garā iela 31, ar kadastra apzīmējumu 80960021391, Dreiliņi, Stopiņu pagasts, Ropažu novads. Detālplānojuma projekts publicēts ģeoportālā https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_23081."

2. Lēmumu nosūtīts oficiālajam izdevumam "Latvijas Vēstnesis" (e-pasts: slud@lv.lv) detālplānojuma izstrādātājam SIA "Ģeodēzija S" (e-pasts: info.geodezija@inbox.lv), īpašniekam SIA "Bērziņu projekts" (pasta adrese: Biķernieku iela 242-3, Rīga, LV-1079) un izsniegt Ropažu novada pašvaldības telpiskajai plānotājai Andra Valainei.

Lēmumu var pārsūdzēt viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namā, Rīgā, Baldones ielā 1A. Saskaņā ar 16.06.2010. likuma "Paziņošanas likums" 8. panta otro daļu "Dokuments, kas paziņots kā vienkāršs pasta sūtījums, uzskatāms par paziņotu astotajā dienā no dienas, kad tas iestādē reģistrēts kā nosūtāmais dokuments" un trešo daļu "Dokuments, kas paziņots kā ierakstīts pasta sūtījums, uzskatāms par paziņotu septītajā dienā pēc tā nodošanas pastā".

Ropažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Paulāne

01.04.2022