Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs
Tiesību akts zaudēs spēku 2024. gada 1. jūlijā.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 13

Ventspilī 2021. gada 11. novembrī (prot. Nr. 12; 2. §)

Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2012. gada 3. februāra saistošajos noteikumos Nr. 7 "Ventspils pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 5. un 6. punktu

Izdarīt Ventspils pilsētas domes 2012. gada 3. februāra saistošajos noteikumos Nr. 7 "Ventspils pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumi" šādus grozījumus:

1. Papildināt saistošos noteikumus ar 33.1, 33.2, 33.3 un 33.4 punktu šādā redakcijā:

"33.1 Personas, kuru nekustamajiem īpašumiem piegulošās teritorijas platība, neieskaitot pašvaldības uzturamās teritorijas (veloceliņi, maģistrālie grāvji) platību, ir lielāka par pusi no nekustamā īpašuma platības, var saņemt pašvaldības palīdzību nekustamajam īpašumam piegulošās teritorijas kopšanā, slēdzot ar pašvaldības iestādi "Ventspils Komunālā pārvalde" vienošanos par sadarbību piegulošās teritorijas kopšanā.

33.2 Lai saņemtu saistošo noteikumu 33.1 punktā paredzēto atvieglojumu, personai jāvēršas ar iesniegumu pašvaldības iestādē "Ventspils Komunālā pārvalde", lai vienotos par sadarbības veidu nekustamajam īpašumam piegulošās teritorijas kopšanā.

33.3 Ja viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas brīža starp pašvaldības iestādi "Ventspils Komunālā pārvalde" un nekustamā īpašuma īpašnieku vai tiesisko valdītāju nav panākta vienošanās par konkrētu sadarbības veidu nekustamajam īpašumam piegulošās teritorijas kopšanā, pašvaldība nodrošina palīdzību nekustamajam īpašumam piegulošās teritorijas kopšanā, kopjot nekustamajam īpašumam piegulošās teritorijas daļu, kuras platība pārsniedz pusi no nekustamā īpašuma platības (neieskaitot veloceliņus un maģistrālos grāvjus), mērot no nekustamā īpašuma robežas uz brauktuves pusi.

33.4 Ja šo noteikumu 33.1 un 33.3 punktā minētā atvieglojuma saņēmējam ir zuduši apstākļi, kas ir par pamatu tā saņemšanai, viņam ir pienākums piecu darba dienu laikā par to paziņot pašvaldības iestādei "Ventspils Komunālā pārvalde"".

2. Izteikt saistošo noteikumu VII nodaļu šādā redakcijā, attiecīgi mainot turpmāko punktu numerāciju:

"VII. Administratīvā atbildība par saistošo noteikumu neievērošanu un kompetence administratīvā pārkāpuma procesā

34. Par šo saistošo noteikumu 6.-18. punktā noteikto prasību neievērošanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu - fiziskajām personām līdz 70 naudas soda vienībām, bet juridiskajām personām - līdz 250 naudas soda vienībām.

35. Par šo saistošo noteikumu 21. punktā noteikto prasību neievērošanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu - fiziskajām personām līdz 100 naudas soda vienībām, bet juridiskajām personām - līdz 300 naudas soda vienībām.

36. Administratīvā pārkāpuma procesu par šo saistošo noteikumu pārkāpšanu veic pašvaldības iestāžu "Ventspils domes administrācijas" Būvniecības administratīvās inspekcijas un "Ventspils Pašvaldības policija" amatpersonas. Izskatīt administratīvā pārkāpuma lietu ir tiesīga pašvaldības Administratīvā komisija.

37. Administratīvā pārkāpuma procesa ietvaros pieņemtos lēmumus var pārsūdzēt Administratīvās atbildības likumā noteiktajā kārtībā."

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Vītoliņš

 

Paskaidrojuma raksts
"Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2012. gada 3. februāra saistošajos noteikumos Nr. 7 "Ventspils pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumi""

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums

Nolūkā pilnveidot pašvaldības līdzdalības mehānismu nekustamā īpašuma piegulošo teritoriju uzkopšanā ar saistošo noteikumu grozījumiem noteikti papildus atvieglojumi nekustamā īpašuma piegulošās teritorijas kopšanā. Ņemot vērā, ka 2020. gada 1. jūlijā stājies spēkā Administratīvās atbildības likums, saistošos noteikumus nepieciešams aktualizēt atbilstoši Administratīvās atbildības likumam.
2. Īss projekta satura izklāsts Papildināta saistošo noteikumu VI nodaļa, papildus paredzot palīdzību tiem nekustamo īpašumu īpašniekiem, kuru nekustamo īpašumu piegulošās teritorijas ir lielākas par pusi no nekustamā īpašuma platības, neieskaitot veloceliņus un maģistrālos grāvjus. Tiek precizēta saistošo noteikumu VII nodaļa atbilstoši Administratīvā atbildības likumā noteiktajam, tajā skaitā naudas soda apmēru euro, aizstājot ar naudas soda vienībām un maksimālo naudas soda apmēru nosakot atbilstoši Administratīvās atbildības likumam.
3. Informācija par plānoto ietekmi uz pašvaldības budžetu Pašvaldības izdevumi piegulošās teritorijas uzturēšanā palielināsies.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.

5. Informācija par administratīvajām

procedūrām

Palielināsies administratīvās procedūras, jo Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādei "Ventspils Komunālā pārvalde" būs nepieciešams izskatīt iesniegumus par palīdzības sniegšanu.

Kontrolēt saistošo noteikumu izpildi arī turpmāk būs tiesīgas Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes "Ventspils domes administrācijas" Būvniecības administratīvās inspekcijas un pašvaldības iestādes "Ventspils Pašvaldības policija" amatpersonas.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu projekts izskatīts Ventspils valstspilsētas domes Likumības komisijā 21.09.2021; Pilsētas attīstības komisijā; 15.10.2021. Pilsētas attīstības jautājumu komitejā 05.11.2021.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Vītoliņš

01.12.2021