Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 19

Liepājā 2021. gada 11. novembrī (prot. Nr. 15, 8. §)

Grozījums Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes 2021. gada 19. augusta saistošajos noteikumos Nr. 11 "Par papildu sociālās palīdzības pabalstiem un materiālo palīdzību Liepājas valstspilsētas pašvaldībā"

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un
sociālās palīdzības likuma 36. panta sesto daļu,
likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu

1. Izdarīt Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes 2021. gada 19. augusta saistošajos noteikumos Nr. 11 "Par papildu sociālās palīdzības pabalstiem un materiālo palīdzību Liepājas valstspilsētas pašvaldībā" (Latvijas Vēstnesis, 2021, 168. nr.) grozījumu un papildināt ar 7.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.3. līdz 150 euro vienas personas mājsaimniecībai, kurā ir valsts vecuma pensijas vecumu sasniegusi persona vai persona ar invaliditāti un kura saimnieko atsevišķi, un ne vairāk kā 300 euro vairāku personu mājsaimniecībai, kurā visas personas ir valsts vecuma pensijas vecumu sasniegušas personas vai personas ar invaliditāti, un šo personu aizgādībā vai aizbildnībā esoši bērni, kalendārajā gadā.".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2022. gada 1. janvārī.

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

 

Saistošo noteikumu "Grozījums Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes 2021. gada 19. augusta saistošajos noteikumos Nr. 11 "Par papildu sociālās palīdzības pabalstiem un materiālo palīdzību Liepājas valstspilsētas pašvaldībā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi "Grozījums Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes 2021. gada 19. augusta saistošajos noteikumos Nr. 11 "Par papildu sociālās palīdzības pabalstiem un materiālo palīdzību Liepājas valstspilsētas pašvaldībā"" (turpmāk - saistošie noteikumi) izstrādāti, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi un sniegtu atbalstu zemu ienākumu mājsaimniecībām, kuras pilnvērtīgi nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi paredz palielināt veselības aprūpes pabalsta apmēru trūcīgām un maznodrošinātām mājsaimniecībām, kurās ir valsts vecuma pensijas vecumu sasniegušas personas vai personas ar invaliditāti, paredzot, ka šīm mājsaimniecībām kalendārajā gadā pabalsta apmērs no 2022. gada 1. janvāra tiks palielināts no līdzšinējiem 75 euro līdz 150 euro vienas personas mājsamniecībai un no līdzšinējiem 145 euro līdz ne vairāk kā 300 euro vairāku personu mājsaimniecībai kalendārajā gadā.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Lai nodrošinātu veselības aprūpes pabalsta izmaksu sakarā ar pabalsta apmēra palielināšanu noteiktajai mērķa grupai papildus nepieciešami 150 000 euro.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā Tiks nodrošināta veselības aprūpes pakalpojumu pieejamība, sniedzot materiālu atbalstu veselības aprūpes izdevumiem par trūcīgām un maznodrošinātām atzītām mājsaimniecībām, kurās ir valsts vecuma pensijas vecumu sasniegušas personas vai personas ar invaliditāti, tādējādi nodrošinot iedzīvotāju dzīves kvalitātes nepazemināšanos.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām

Saistošie noteikumi tiks nosūtīti atzinuma sniegšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai un pēc atzinuma saņemšanas publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", Liepājas valstspilsētas pašvaldības tīmekļvietnē www.liepaja.lv.

Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde "Liepājas pilsētas Domes Sociālais dienests".

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

01.01.2022