Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 17

Siguldā 2021. gada 26. augustā

Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2012. gada 6. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 10 "Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību"

Apstiprināti ar Siguldas novada pašvaldības
domes lēmumu (prot. Nr. 7, 41. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
15. panta pirmās daļas 11. punktu,
21. panta pirmās daļas 16. punktu,
41. panta pirmās daļas 1. punktu,
Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 16. punktu,
46. panta piekto daļu un 47. panta trešo daļu

Izdarīt Siguldas novada pašvaldības domes 2012. gada 6. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 10 "Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību" šādus grozījumus:

1. aizstāt 1.1. punktā vārdus "Siguldas novada Dome" ar vārdiem " Siguldas novada pašvaldība";

2. aizstāt 1.3. punktā vārdus "Siguldas novada Domes" ar vārdiem "Siguldas novada pašvaldības domes";

3. aizstāt 3.9. punktā vārdus "Siguldas novada Domē" ar vārdiem "Siguldas novada pašvaldības domē";

4. aizstāt 3.10. punktā vārdus "Siguldas novada Domes" ar vārdiem "Siguldas novada pašvaldības domes";

5. papildināt noslēguma jautājumus ar 5.3. punktu šādā redakcijā:

"5.3. Šo noteikumu izpratnē ar Siguldas novada teritoriju tiek saprasta Siguldas novada teritorija atbilstoši Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pielikuma 36. punktam."

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs U. Mitrevics

 

Paskaidrojuma raksts
Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 26. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. 17 "Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2012. gada 6. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 10 "Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību""

Projekta nepieciešamības pamatojums

Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu pārejas noteikumu 6. punktu ar 2021. gada 1. jūlija jaunievēlētās pašvaldības domes pirmo sēdi stājas spēkā jaunizveidotais Siguldas novads ar administratīvo centru - Sigulda, kurā ietilpst šādas teritoriālā iedalījuma vienības: Allažu pagasts, Inčukalna pagasts, Krimuldas pagasts, Lēdurgas pagasts, Mālpils pagasts, Mores pagasts, Siguldas pagasts, Siguldas pilsēta, un izbeidzas visu bijušo pašvaldību domju pilnvaras. Siguldas novada pašvaldība ir novadā iekļauto pašvaldību institūciju, finanšu, mantas, tiesību un saistību pārņēmēja. Likuma pārejas noteikumu 17. punkts noteic, ka 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus. Līdz novada saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2022. gada 1. jūnijam ir spēkā novadu veidojošo bijušo pašvaldību saistošie noteikumi, izņemot saistošos noteikumus par teritorijas plānojumu, kurus izstrādā līdz 2025. gada 31. decembrim.

Pārejas periodā, kamēr nav izdoti jauni saistošie noteikumi, lai nodrošinātu iespēju saņemt pašvaldības licenci interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanai arī Mālpils, Inčukalna, Lēdurgas un Krimuldas pagastā, nepieciešams izdarīt grozījumus Siguldas novada pašvaldības domes 2012. gada 6. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 10 "Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību", paredzot, ka ar Siguldas novada teritoriju tiek saprasta Siguldas novada teritorija atbilstoši Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pielikuma 36. punktam. Vienlaicīgi ar šiem grozījumiem nepieciešams veikt redakcionālus precizējumus pašvaldības nosaukumā.

Īss projekta satura izklāsts

Noteikumos:

- aktualizēts Siguldas novada pašvaldības nosaukums - "Siguldas novada Dome", aizstājot to ar nosaukumu "Siguldas novada pašvaldība";

- pārejas noteikumi papildināti ar 5.3 apakšpunktu, paredzot, ka šo noteikumu izpratnē ar Siguldas novada teritoriju tiek saprasta Siguldas novada teritorija administratīvās reformās rezultātā, atbilstoši Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pielikuma 36. punktam, tādējādi dodot iespēju saņemt licences programmas īstenošanai arī Krimuldas, Inčukalna, Lēdurgas un Mālpils pagastā. Par šīm teritorijām licenču izsniegšanu pirms novadu reformas nodrošināja Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde, no kuras Siguldas novada pašvaldība ir izstājusies.

Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Neietekmē.

Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Neietekmē.

Informācija par administratīvajām procedūrām

Personas jautājumos par saistošo noteikumu piemērošanu var vērsties Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldē.

Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Saistošie noteikumi pirms apstiprināšanas publicēti Siguldas novada pašvaldības interneta vietnē: www.sigulda.lv

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs U. Mitrevics

11.09.2021