Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 27

Daugavpilī 2021. gada 27. maijā (prot. Nr. 21, 2. §)

Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2011. gada 22. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 19 "Bērnu reģistrācijas, uzņemšanas, atskaitīšanas kārtība un diennakts režīma pakalpojuma sniegšanas kārtība Daugavpils pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs"

APSTIPRINĀTI
ar Daugavpils pilsētas domes
2021. gada 27. maija lēmumu Nr. 297

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu
un Vispārējās izglītības likuma 26. panta pirmo daļu

Izdarīt Daugavpils pilsētas domes 2011. gada 22. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 19 "Bērnu reģistrācijas, uzņemšanas, atskaitīšanas kārtība un diennakts režīma pakalpojuma sniegšanas kārtība Daugavpils pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs" (Latvijas Vēstnesis, 2011., Nr. 109, 2012., Nr. 83, 2013., Nr. 94, 2017., Nr. 29, 2018., Nr. 125) šādus grozījumus:

1. Izteikt 6. punktu šādā redakcijā:

"6. Bērnu pirmsskolas izglītības programmas apguvei pirmsskolas iestādē vecāks var reģistrēt visa kalendārā gada garumā no bērna dzimšanas brīža līdz septiņu gadu vecuma sasniegšanai. Lai pieteiktu bērnu pirmsskolas iestādēs, vecāks iesniedz Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldē (turpmāk - Pārvalde) pieteikumu elektroniski vai vēršas ar iesniegumu klātienē. Elektroniski pieteikums Pārvaldei tiek iesniegts izmantojot tiešsaistes formas, kuras pieejamas vienotajā valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv, vai nosūtot uz Pārvaldes e-pastu izglitiba@ip.daugavpils.lv ar drošu elektronisko parakstu.".

2. Aizstāt 9. punktā vārdu "reģistrācijai" ar vārdu "Pārvaldē" un papildināt ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Ja pieteikumu iesniedz elektroniski, pieteikumam pievieno izziņu no dienesta vietas (ja tāda ir).".

3. Papildināt 10. punktu ar trešo teikumu šādā redakcijā:

"Ja pieteikumu iesniedz elektroniski, pieteikuma eksemplārs tiek nosūtīts iesniedzējam.".

4. Izteikt 11. punktu šādā redakcijā:

"11. Izskatot elektroniski iesniegtu pieteikumu vai aizpildot pieteikuma elektronisko formu VIIS, ar mērķi pārliecināties par sniegto datu pareizību Pārvalde pārbauda šādu informāciju:

11.1. Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pārziņā esošajos reģistros ziņas:

11.1.1. par vecākiem (vārdu, uzvārdu, personas kodu, deklarētās dzīvesvietas adresi);

11.1.2. par bērnu un šo noteikumu 8.1 punktā noteiktajā gadījumā par bērna brāli vai māsu (vārdu, uzvārdu, personas kodu, deklarētās dzīvesvietas adresi);

11.1.3. par bērna ārpuģimenes aprūpi (aizbildņa, audžuģimenes vai bērnu aprūpes iestādes pārstāvja vārdu, uzvārdu, personas kodu, deklarētās dzīvesvietas adresi, ziņas par bāriņtiesas lēmumu);

11.2. vai bērns jau apmeklē kādu pirmsskolas iestādi.".

5. Svītrot 24.3. apakšpunktu.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs I. Prelatovs

 

Daugavpils pilsētas domes 2021. gada 27. maija saistošo noteikumu Nr. 27 "Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2011. gada 22. jūnija saistošos noteikumus Nr. 19 "Bērnu reģistrācijas, uzņemšanas, atskaitīšanas kārtība un diennakts režīma pakalpojuma sniegšanas kārtība Daugavpils pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Eiropas Reģionālās attīstības fonda 2014.-2020. gada plānošanas perioda specifiskā atbalsta mērķa 2.2.1. "Nodrošināt publisko datu atkalizmantošanas pieaugumu un efektīvu publiskās pārvaldes un privātā sektora mijiedarbību" projekta "Pašvaldību klientu informācijas pārvaldības risinājums" ietvaros Dome 2018. gada 17. jūlijā noslēdza sadarbības līgumu ar Rīgas pilsētas pašvaldības iestādi "Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centrs" par projekta atbalstāmo darbību īstenošanu.

Līdz ar to, saistošajos noteikumos ir jāparedz personām iespēja pieteikumu bērnu uzņemšanai pirmsskolas izglītības iestādē iesniegt arī elektroniski (valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv).

2. Īss projekta satura izklāsts Ar grozījumiem saistošie noteikumi tiek papildināti ar regulējumu par papildus iespēju reģistrēt pieteikumu bērna uzņemšanai Daugavpils pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs, izmantojot valsts pārvaldes pakalpojumu portālu www.latvija.lv (precizēts noteikumu 6., 9., 10. un 11. punkts, svītrots 24.3. apakšpunkts).
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi nodrošinās Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas notika ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes speciālistiem.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs I. Prelatovs

10.06.2021