Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Par Latvijas Republikas valdības un Somijas Republikas valdības vienošanos par Līguma starp Latvijas Republikas valdību un Somijas Republikas valdību par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību denonsēšanu

1. pants. Latvijas Republikas valdības un Somijas Republikas valdības vienošanās par Līguma starp Latvijas Republikas valdību un Somijas Republikas valdību par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību denonsēšanu (turpmāk - Vienošanās) ar šo likumu tiek pieņemta un apstiprināta.

2. pants. Vienošanās paredzēto saistību izpildi koordinē Ārlietu ministrija.

3. pants. Vienošanās tiek noslēgta diplomātisko notu apmaiņas ceļā un stājas spēkā tajās noteiktajā laikā un kārtībā. Ārlietu ministrija par to paziņo oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

4. pants. Līdz ar likumu izsludināma Vienošanās angļu valodā un tās tulkojums latviešu valodā.

5. pants. Līdz ar Vienošanās spēkā stāšanos spēku zaudē Latvijas Republikas Augstākās padomes 1992. gada 28. oktobra lēmums "Par Līguma starp Latvijas Republikas valdību un Somijas Republikas valdību par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību ratificēšanu" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1992, 46./47./48. nr.).

Likums Saeimā pieņemts 2021. gada 20. maijā.

Valsts prezidents E. Levits

Rīgā 2021. gada 1. jūnijā

 

 

 

neoficiāls tulkojums

Somijas Ārlietu ministrija

PC0TQ4CA-6

Somijas Ārlietu ministrija apliecina savu cieņu Latvijas Republikas Ārlietu ministrijai un tai ir tas gods piedāvāt, ka

Līgums starp Latvijas Republikas valdību un Somijas Republikas valdību par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību (turpmāk - Līgums), parakstīts 1992. gada 5. martā Rīgā, tiek izbeigts.

Lielākai skaidrībai Līguma Līgumslēdzējas Puses vienojas, ka 11. panta trešā daļa, kas pagarina pirms līguma izbeigšanas datuma veikto ieguldījumu aizsardzību, arī tiek izbeigta un nerada nekādas juridiskas sekas, ko paredz šis pants.

Somijas Ārlietu ministrija piedāvā, ka gadījumā, ja Latvijas Republikas valdība pieņem minēto priekšlikumu, šī nota kopā ar Latvijas Republikas valdības atbildes notu veido izbeigšanas vienošanos.

Vienošanās par līguma izbeigšanu stājas spēkā trīsdesmitajā dienā pēc dienas, kad tiek saņemts Latvijas Republikas valdības rakstisks paziņojums, ka ir pabeigtas juridiskās procedūras, kas nepieciešamas, lai vienošanās par Līguma izbeigšanu stātos spēkā.

Somijas Ārlietu ministrija izmanto šo izdevību vēlreiz apliecināt Latvijas Republikas Ārlietu ministrijai visaugstāko cieņu.

Helsinki, 2020. gada 25. augusts

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija

 

Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas atbildes notas neoficiāls tulkojums

Nr. 61-2916

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija apliecina savu cieņu Somijas Republikas Ārlietu ministrijai un tai ir tas gods apstiprināt 2020. gada 25. augusta notas Nr. PC0TQ4CA-6 par Vienošanos starp Latvijas Republikas valdību un Somijas Republikas valdību par Līguma starp Latvijas Republikas valdību un Somijas Republikas valdību par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību izbeigšanu (turpmāk - Vienošanās par Līguma izbeigšanu) saņemšanu, kas lasāma šādi:

"Somijas Ārlietu ministrija apliecina savu cieņu Latvijas Republikas Ārlietu ministrijai un tai ir tas gods piedāvāt, ka

Līgums starp Latvijas Republikas valdību un Somijas Republikas valdību par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību (turpmāk - Līgums), parakstīts 1992. gada 5. martā Rīgā, tiek izbeigts.

Lielākai skaidrībai Līguma Līgumslēdzējas Puses vienojas, ka 11. panta trešā daļa, kas pagarina pirms Līguma izbeigšanas datuma veikto ieguldījumu aizsardzību, arī tiek izbeigta un nerada nekādas juridiskas sekas, ko paredz šis pants.

Somijas Ārlietu ministrija piedāvā, ka gadījumā, ja Latvijas Republikas valdība pieņem minēto priekšlikumu, šī nota kopā ar Latvijas Republikas valdības atbildes notu veido izbeigšanas vienošanos.

Vienošanās par Līguma izbeigšanu stājas spēkā trīsdesmitajā dienā pēc dienas, kad tiek saņemts Latvijas Republikas valdības rakstisks paziņojums, ka ir pabeigtas juridiskās procedūras, kas nepieciešamas, lai vienošanās par Līguma izbeigšanu stātos spēkā.

Somijas Ārlietu ministrija izmanto šo izdevību vēlreiz apliecināt Latvijas Republikas Ārlietu ministrijai visaugstāko cieņu."

Latvijas Republikas Ārlietu ministrijai ir tas gods apstiprināt, ka Latvijas Republikas valdībai ir pieņemams Somijas Republikas Ārlietu ministrijas piedāvājums un ka 2020. gada 25. augusta nota Nr. PC0TQ4CA-6 un šī atbildes nota veido Vienošanos par Līguma izbeigšanu, kas stājas spēkā trīsdesmitajā dienā, pēc dienas, kad tiek saņemts Latvijas Republikas valdības rakstisks paziņojums, ka ir pabeigtas iekšējās juridiskās procedūras, kas ir nepieciešamas, lai Vienošanās par Līguma izbeigšanu stātos spēkā.

Latvijas Ārlietu ministrija izmanto šo izdevību vēlreiz apliecināt Somijas Republikas Ārlietu ministrijai visaugstāko cieņu.

Rīga, 2021. gada 11. februāris

Somijas Ārlietu ministrija

Helsinki

15.06.2021