Darbības ar dokumentu

Kultūras ministrijas paziņojums

Rīgā 2021. gada 17. maijā

Par ģerboņu reģistrāciju

Pamatojoties uz Ģerboņu likuma 6. panta trešo daļu, Kultūras ministrija paziņo par šādu ģerboņu reģistrēšanu:

1) Priedenfeldu dzimtas ģerbonis (Zilā laukā izkaisītas sudraba četrlapu āboliņlapas, zelta piekaramā slēdzene ar sudraba loku un melnu atslēgas atveri. Tērauda smailķivere pārsegta ar sudraba-purpura grīsti, kleinodā divi sakrustoti sudraba priežu zari ar zelta čiekuriem. Lambrekeni: purpurs ar sudrabu. Devīze ar melnu uz zelta lentes: LABOR ET FIDES.) - reģistrēts 2021. gada 12. maijā.

2) Ulda Bērziņa dzimtas ģerbonis (Zilā laukā trīs zelta bērza lapas, liktas dīseles veidā. Vairogs pārsegts ar zilu-sudraba grīsti, kleinodā sudraba pūce ar ieplestiem paceltiem spārniem, ar satvertu zelta bērza zaru paceltā labajā kājā. Lambrekeni: zils, sudrabs. Devīze ar melnu uz zelta lentes: ABSISTE VIRIBUS INDUBITARE TUIS.) - reģistrēts 2021. gada 14. maijā.

3) Gunta Zemīša dzimtas ģerbonis (Skaldīts: zils un sudrabs, abpusēji dalīts galvā ar kruķa griezumu no viena uz otru; uz skaldījuma stopsakta - no viena uz otru. Vairogs pārsegts ar zilu-sudraba grīsti, kleinodā sudraba zvirbulis ar paceltiem spārniem, zelta knābi un tādām pašām kājām. Vairogs sānos apņemts ar diviem sudraba vīksnas zariem, kas krustojas zem vairoga, starp lapām zelta augļi. Devīze ar melnu uz zelta lentes: MANAS SAKNES MANĀ ZEMĒ.) - reģistrēts 2021. gada 14. maijā.

Kultūras ministrijas valsts sekretāre D. Vilsone

 

1. pielikums

Priedenfeldu dzimtas ģerboņa attēls

2. pielikums

Ulda Bērziņa dzimtas ģerboņa attēls

3. pielikums

Gunta Zemīša dzimtas ģerboņa attēls

17.05.2021