Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 14

Talsos 2021. gada 29. aprīlī (prot. Nr. 5, 18. p., lēmums Nr. 127)

Grozījumi Talsu novada domes 2016. gada 28. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 15 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtība Talsu novada izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu un Vispārējās izglītības likuma
26. panta pirmo daļu

Izdarīt grozījumus Talsu novada domes 2016. gada 28. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 15 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtība Talsu novada izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas" (protokols Nr. 17, lēmums Nr. 434) (turpmāk - Noteikumi):

1. Izteikt Noteikumu nosaukumu šādā redakcijā:

"Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Talsu novada izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas"

2. Papildināt Noteikumus ar IV1 nodaļu šādā redakcijā:

"IV1. Bērnu atskaitīšana no pirmsskolas izglītības iestādes

30.1 Bērns, izņemot obligātās izglītības vecuma bērns (no 5 gadu vecuma), no pirmsskolas izglītības programmas atskaita šādos gadījumos:

30.1 1. ja saņemts attiecīgs vecāka vai bērna likumiskā pārstāvja iesniegums;

30.1 2. ja bērns uzņemts pirmsskolas izglītības programmas apguvei citā izglītības iestādē;

30.1 3. ja iestādes vadītājam nav informācijas par ilglaicīgas (60 kalendārās dienas un vairāk) iestādes neapmeklēšanas iemesliem;

30.1 4. ja bērns neapmeklē iestādi ilgāk kā 3 kalendāros mēnešus, izņemot 30.1 5. punktā minētajā gadījumā;

30.1 5. ja bērns, pamatojoties uz ārsta vai psihologa ieteikumu un vecāka iesniegumu, neapmeklēs izglītības iestādi:

30.1 5.1. uz laiku līdz vienam gadam, tad viņu atskaita no iestādes uz iesniegumā norādīto laiku;

30.1 5.2. uz laiku ilgāku par vienu gadu, tad viņu atskaita no izglītības iestādes.

30.2 Izglītojamo obligātās izglītības vecumā (no 5 gadu vecuma) no pirmsskolas izglītības iestādes atskaita šādos gadījumos:

30.2 1. ja bērns uzņemts pirmsskolas izglītības programmas apguvei citā izglītības iestādē;

30.2 2. ja bērns līdz nākamā mācību gada sākumam nav atgriezies no ārzemēm un nav atsācis pirmsskolas izglītības programmas apguvi;

30.2 3. bērns saņēmis izziņu par piecgadīgo un sešgadīgo bērnu obligātās sagatavošanas programmas apguvi vai bērns ir uzsācis pamatizglītības ieguvi.

30.3 Vismaz 10 dienas pirms bērna atskaitīšanas izglītības iestādes vadītājs informē likumisko pārstāvi, nosūtot brīdinājumu bērna likumiskajam pārstāvim, norādot atskaitīšanas iemeslu un skaidrojuma sniegšanas termiņu. Lēmumu par bērna atskaitīšanu vai neatskaitīšanu iestādes vadītājs pieņem 10 darba dienu laikā pēc likumiskā pārstāvja paskaidrojuma saņemšanas vai brīdinājumā noteiktā skaidrojuma iesniegšanas termiņa beigām. Par pieņemto lēmumu par bērna atskaitīšanas vai neatskaitīšanas faktu no izglītības iestādes vadītājs rakstiski informē vecākus vai likumīgos pārstāvjus, kā arī nepieciešamības gadījumā veic normatīvajos aktos noteiktās izmaiņas atbilstošajās datu bāzēs.

30.4 Atkārtoti bērnu pirmsskolas izglītības programmā, izņemot 30.1 5.1. punktā minētajā gadījumā, uzņem šajos noteikumos noteiktajā kārtībā, reģistrējot pirmsskolas izglītības iestāžu rindā.

30.5 Situācijās, kurās bērns atskaitīts no pirmsskolas izglītības 30.1 5.1. punktā minētajā gadījumā, bērns tiek uzņemts izglītības programmas apguvei ar brīdi, kad beidzas vecāka iesniegumā minētais laiks."

Talsu novada domes priekšsēdētāja S. Pētersone

 

Saistošo noteikumu Nr. 14 "Grozījumi Talsu novada domes 2016.  gada 28. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 15 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtība Talsu novada izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas""
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums Sadaļas paskaidrojums
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Latvijas Republikas normatīvie akti nereglamentē atskaitīšanas kārtību no pirmsskolas izglītības programmām. Arī līdzšinējie saistošie noteikumi, kuri tiek grozīti, nenosaka minēto kārtību.
2. Īss projekta satura izklāsts Grozījumos minētā kārtība ļaus pirmsskolas izglītības iestādēm noteiktā un vienotā kārtībā atskaitīt bērnus no pirmsskolas izglītības iestādēm. Vienlaikus arī bērnu vecākiem ir zināma un paredzama kārtība, kuros gadījumos viņa bērns var tikt vai tiks atskaitīts no pirmsskolas izglītības iestādes.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav ietekmes.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Administratīvās procedūras netiek palielinātas.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināms, līdz ar to nav veikts.

Talsu novada domes priekšsēdētāja S. Pētersone

12.05.2021