Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 21-9

Jelgavā 2021. gada 29. aprīlī (prot. Nr. 5, 3. p.)

Grozījums Jelgavas pilsētas pašvaldības 2013. gada 31. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 13-3 "Dalības maksa par izglītības ieguvi Jelgavas pilsētas pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs"

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma
12. panta otro prim daļu
un Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma
24. pantu

1. Izdarīt Jelgavas pilsētas pašvaldības 2013. gada 31. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 13-3 "Dalības maksa par izglītības ieguvi Jelgavas pilsētas pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs" (turpmāk - noteikumi) (Latvijas Vēstnesis, 2013, 200. nr.; 2014, 85. nr.; 2021, 6. nr.) šādu grozījumu:

papildināt pielikumu ar 6.2 punktu šādā redakcijā:

"62. Saistībā ar īstenotajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem COVID-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, izglītojamie ir atbrīvoti no mēneša dalības maksas līdz 2021. gada 31. augustam."

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

 

Jelgavas pilsētas pašvaldības 2021. gada 29. aprīļa saistošo noteikumu Nr. 21-9 "Grozījums Jelgavas pilsētas pašvaldības 2013. gada 31. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 13-3 "Dalības maksa par izglītības ieguvi Jelgavas pilsētas pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Īss projekta satura izklāsts Jelgavas pilsētas profesionālās ievirzes izglītības iestādes īsteno profesionālās ievirzes izglītības programmas dažādās sporta un mākslas jomās.

Saistošo noteikumu pielikumā noteiktā mēneša dalības maksa tiek izmantota galvenokārt materiālu un aprīkojuma iegādei, izglītojamo un pedagogu dalībai dažādos pasākumos.

Šā brīža epidemioloģiskās drošības pasākumu Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanas dēļ profesionālās ievirzes treniņi un mācības nevar notikt pilnvērtīgi atbilstošajam sporta un mākslas veidam. Tāpat ierobežoti sporta un radoši pasākumi.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums Grozījumi saistošajos noteikumos paredz, ka no dalības maksas tiek atbrīvoti visi izglītojamie, kas apgūst izglītību kādā no Jelgavas pilsētas profesionālās ievirzes izglītības iestādēm.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Kopējā ietekme uz pašvaldības budžetu un neiegūtie ieņēmumi, ko sastāda vecāku līdzdalības maksājumi vienā mēnesī:

Jelgavas Mākslas skolai - 3 270,60 euro,

Jelgavas specializētā peldēšanas skola - 4 068 euro,

Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skola - 10 000 euro,

Jelgavas Ledus sporta skola - 24 000 euro.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz administratīvajām procedūrām Saistošos noteikumus piemēros attiecīgās profesionālās ievirzes izglītības iestādes.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošie noteikumi izstrādāti, ņemot vērā izglītojamo vecāku intereses saistībā ar Covid-19 izplatību un izglītības procesa organizēšanu.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

06.05.2021