Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ludzas novada domes saistošie noteikumi Nr. 5

Ludzā 2021. gada 25. martā

Grozījumi Ludzas novada domes 2019. gada 26. septembra saistošajos noteikumos Nr. 12 "Par materiālo atbalstu bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, audžuģimenēm, aizbildņiem un aizgādņiem"

Apstiprināti ar Ludzas novada domes
25.03.2021. sēdes lēmumu (prot. Nr. 5, 17. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu, Ministru kabineta 15.11.2005.
noteikumu Nr. 857 "Noteikumi par Sociālajām garantijām
bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam,
kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes
aprūpes beigšanās" 27., 30., 31. un 31.¹ punktu,
Ministru kabineta 26.06.2018. noteikumu Nr. 354
"Audžuģimenes noteikumi" 78. punktu

Veikt grozījumus Ludzas novada domes 2019. gada 26. septembra saistošajos noteikumos Nr. 12 "Par materiālo atbalstu bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, audžuģimenēm, aizbildņiem un aizgādņiem":

1. Svītrot 3.2. punktā vārdu "vienreizējs".

2. Izteikt 11.2. punktu šādā redakcijā:

"Pabalstu bērna apģērba un mīkstā inventāra iegādei piešķir 57 euro mēnesī par katru Ludzas novada pašvaldības audžuģimenē ievietoto bērnu. Pabalsts tiek piešķirts uz Bāriņtiesas lēmuma par bērna ievietošanu audžuģimenē pamata. Audžuģimenei vienu reizi pusgadā jāiesniedz Ludzas novada bāriņtiesā pārskats par pabalsta izlietojumu. Gadījumā, ja pabalsts netiek izlietots pilnā apmērā, tas tiek ieskaitīts bērna kontā."

Ludzas novada domes priekšsēdētājs E. Mekšs

 

Ludzas novada domes 2021. gada 25. marta saistošo noteikumu Nr. 5 "Grozījumi Ludzas novada domes 2019. gada 26. septembra saistošajos noteikumos Nr. 12 "Par materiālo atbalstu bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, audžuģimenēm, aizbildņiem un aizgādņiem""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Pamatojoties uz Latvijas Republikas Tiesībsarga vēstuli "Par pabalstu apģērba un mīkstā inventāra iegādei" ar norādījumu - veikt izvērtēšanu, lai noteiktu pabalsta apģērba un mīkstā inventāra iegādei apmēra atbilstību bērna, kurš tiek ievietots audžuģimenē vajadzībām, tiek pārskatīts pabalsts apģērba un mīkstā inventāra iegādei bērnam, kurš tiek ievietots audžuģimenē. Noteikumu projekta grozījumi paredz palielināt pabalstu apģērba un mīkstā inventāra iegādei bērnam, kurš ievietots audžuģimenē.
2. Īss projekta satura izklāsts 2.1. Pašvaldības pilnvarojums izdot saistošos noteikumus izriet no likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 7. punkta un 43. panta trešās daļas, kas nosaka, ka dome ir tiesīga izdot saistošus noteikumus par likumā paredzētajiem jautājumiem;

2.2. Saistošo noteikumu grozījumu mērķis ir palielināt pabalstu apģērba un mīkstā inventāra iegādei bērnam, kurš ievietots audžuģimenē, no 75 euro, kurš bija noteikts, kā vienreizējs pabalsts uz 57 euro mēnesī.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Izmaiņas saistošajos noteikumos ietekmē pašvaldības budžeta līdzekļus, palielinās pabalstam apģērba un mīkstā inventāra iegādei nepieciešamā summa, 2021. gadā pašvaldības budžetā ir jāparedz 2700 euro.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi šo jomu neskar.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Pabalstu apģērba un mīkstā inventāra iegādei piešķir uz Bāriņtiesas lēmuma pamata.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Ludzas novada domes priekšsēdētājs E. Mekšs

16.04.2021