Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Carnikavas novada domes saistošie noteikumi Nr. SN/2021/5

Carnikavā 2021. gada 24. februārī

Grozījumi Carnikavas novada domes 2014. gada 21. maija saistošajos noteikumos Nr. SN/2014/10 "Par materiālo atbalstu Carnikavas novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Carnikavas novada domes
2021. gada 24. februāra lēmumu (prot. Nr. 3, 15. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 
12. pantu, 43. panta trešo daļu

Izdarīt Carnikavas novada domes 2014. gada 21. maija saistošajos noteikumos Nr. SN/2014/10 "Par materiālo atbalstu Carnikavas novadā" šādus grozījumus:

1. Papildināt 2. punktu ar 2.12. un 2.13. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.12. atbalsts podologa pakalpojumiem;

2.13. atbalsts personām ar invaliditāti, kuras izmanto servisa suņu pakalpojumus."

2. Papildināt 4. punktu aiz skaitļa 2.10. ar vārdiem un skaitļiem "un 2.12.-2.13.".

3. Papildināt ar IX.6 sadaļu šādā redakcijā:

"IX.6 Atbalsts podologa pakalpojumiem

"28.22 Atbalstu piešķir personām ar 1. un 2. grupas invaliditāti, un pensionāriem, kuru vecuma pensija nepārsniedz EUR 370.00 mēnesī, kuri nevar saņemt valsts finansējumu pēdu aprūpei, ja to dzīvesvieta ir deklarēta Carnikavas novada administratīvajā teritorijā.

28.23 Atbalsta apmērs kalendārajā gadā nepārsniedz EUR 150.00 un tiek apmaksāts pēc kvīts vai čeka iesniegšanas Sociālajā dienestā.

28.24 Lai saņemtu atbalstu, personai jāvēršas Sociālajā dienestā, ar iesniegumu, kas noformēts atbilstoši Iesniegumu likumā noteiktajām prasībām. Papildus jāiesniedz VDEĀK (Veselības un darbaspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas) lēmuma kopiju par invaliditātes noteikšanu, uzrādot oriģinālu, kā arī dokumentu kopijas par Noteikumu 28.22 punktā minētā pakalpojuma/pakalpojumu apmaksu - čeks, kvīts u.tml. (iesniegtajām dokumentu kopijām jābūt apliecinātām normatīvajos aktos noteiktā kārtībā, vai arī, iesniedzot neapliecinātas dokumentu kopijas - jāuzrāda to oriģināli)."

4. Papildināt ar IX.7 sadaļu šādā redakcijā

"IX.7 Atbalsts personām ar invaliditāti, kuras izmanto servisa suņu pakalpojumus

28.25 Atbalstu piešķir Carnikavas novada administratīvajā teritorijā deklarētajām personām ar 1. un 2. grupas invaliditāti - ar kustību vai redzes traucējumiem, kuri dzīves kvalitātes paaugstināšanai un nolūkā pilnvērtīgi iekļauties sabiedrībā, izmanto servisa suņa pakalpojumus.

28.26 Atbalsta apmērs mēnesī ir EUR 100.00

28.27  Lai saņemtu atbalstu, personai jāvēršas Sociālajā dienestā, ar iesniegumu, kas noformēts atbilstoši Iesniegumu likumā noteiktajām prasībām. Papildus jāiesniedz VDEĀK (Veselības un darbaspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas) lēmuma kopiju par invaliditātes noteikšanu, uzrādot oriģinālu, kā arī līguma kopiju par servisa suņa nodošanu personai, uzrādot oriģinālu."

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Mieriņa

Carnikavā 2021gada 24. februārī

 

Paskaidrojuma raksts
Carnikavas novada domes saistošajiem noteikumiem Nr. SN/2021/5 "Grozījumi Carnikavas novada domes 2014. gada 21. maija saistošajos noteikumos Nr. SN/2014/10 "Par materiālo atbalstu Carnikavas novadā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu kā brīvā pašvaldības iniciatīva, lai sniegtu materiālu atbalstu invalīdiem un pensionāriem
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā pašvaldība sniedz atbalstu

1. un 2. grupas invalidiem un pensionāriem podologa pakalpojumu nodrošināšanai un 1. un 2. grupas invalidiem ar funkcionāliem vai redzes traucējumiem, ja izmanto servisa suņa pakalpojumus

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nodrošinot IX.6 un IX.7 nodaļā minētos grozījumus, paredzam, ka 2021. gada budžetā papildus finansējums būs līdz EUR 5000.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošo noteikumu IX.1 nodaļas īstenošanai tiek prognozēta labvēlīga ietekme uz konkrēto mērķgrupu - personām ar 1. un 2. grupas invaliditāti, un pensionāriem, kuru vecuma pensija nepārsniedz EUR 370.00 mēnesī (attiecībā uz podologa pakalpojumiem) un personām ar 1. un 2. grupas invaliditāti - ar kustību vai redzes traucējumiem, kuras izmanto servisa suņu pakalpojumu.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām 5.1. Institūcijas, kurās personas var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir:

5.1.1. pašvaldības Sociālais dienests;

5.1.2. pašvaldības izpilddirektors.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām 6.1. Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas domes pastāvīgās komitejas sēdē un publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā w.w.w.carnikava.lv un saņemto sabiedrības pārstāvju izteikto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, izvērtējot lietderības apsvērumus, tie iekļauti saistošajos noteikumos.

6.2. Sabiedrības līdzdalības veids - informācijas publicēšana pašvaldības mājaslapā internetā un iesniegto priekšlikumu izvērtēšana.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Mieriņa

30.03.2021