Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Bauskas novada domes saistošie noteikumi Nr. 4

Bauskā 2021. gada 25. februārī (prot. Nr. 2, 7. p.)

Grozījumi Bauskas novada domes 2020. gada 11. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 7 "Bauskas novada pašvaldības atbalsts ārkārtējā situācijā sakarā ar Covid-19 izplatību"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu, Sociālo pakalpojumu un
sociālās palīdzības likuma Pārejas noteikumu
37. punkta 1. apakšpunktu

Izdarīt Bauskas novada domes 2020. gada 11. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 7 "Bauskas novada pašvaldības atbalsts ārkārtējā situācijā sakarā ar Covid-19 izplatību" šādus grozījumus:

1. Izteikt norādi uz saistošo noteikumu izdošanas tiesisko pamatu šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu, Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma Pārejas noteikumu 37. punkta 1. apakšpunktu.".

2. Izteikt 6.1. un 6.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.1. par katru bērnu, kurš ir vispārējās izglītības iestādes 1.-4. klases izglītojamais, tiek piešķirta pašvaldības izsniegta pārtikas paka 24 EUR par četrām mācību nedēļām no 2021. gada 8. februāra līdz 2020./2021. mācību gada beigām;

6.2. par katru bērnu, kurš ir vispārējās izglītības iestādes 5.-12. klases izglītojamais, tiek piešķirta pašvaldības izsniegta pārtikas karte 24 EUR par četrām mācību nedēļām no 2021. gada 8. februāra līdz 2020./2021. mācību gada beigām.".

3. Izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Iesniegumu (pielikums) pašvaldības pārtikas kartes vai pārtikas pakas saņemšanai bērniem vecāks (likumiskais pārstāvis) iesniedz Bauskas novada pašvaldības iestādē "Bauskas novada Sociālais dienests" ārkārtējās situācijas laikā par 1.-12. klases audzēkni."

Bauskas novada domes priekšsēdētāja vietnieks V. Čačs

 

Paskaidrojuma raksts
Bauskas novada domes 2021. gada 25. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. 4 "Grozījumi Bauskas novada domes 2020. gada 11. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 7 "Bauskas novada pašvaldības atbalsts ārkārtējā situācijā sakarā ar Covid-19 izplatību""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešā daļa paredz, ka dome var pieņemt saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, savukārt Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 11. punkts nosaka, ka pašvaldība nosaka tos izglītojamos, kuru ēdināšanas izmaksas sedz pašvaldība.

Pieņemot saistošos noteikumus ārkārtējās situācijas laikā, tiktu noteikta kārtība, kādā Bauskas novada pašvaldība sniedz atbalstu ēdināšanas izdevumiem izglītojamajiem no 1.-12. klasei laikā, kad izglītības ieguves procesu sakarā ar Covid-19 izplatību īsteno attālināti. Pašvaldība ar saistošo noteikumu palīdzību paredz atbalsta sniegšanu izglītojamajiem pārtikas karšu un pārtikas paku veidā.

2. Īss projekta satura izklāsts

Saistošie noteikumi paredz nodrošināt atbalstu ēdināšanas izdevumu segšanai izglītojamajiem situācijā, kad izglītības iestādēs izglītības ieguves process sakarā ar Covid-19 izplatību norisināsies attālināti. Atbalsts attieksies uz izglītojamiem, kas ir deklarēti Bauskas novadā, bet apmeklē citu novadu vispārējās izglītības iestādes: skolēniem no 1.-4. klasei atbalsts paredzēts pārtikas pakas veidā, bet no 5.-12. klasei - pārtikas kartes veidā, sākot no 2021. gada 8. februāra līdz 2020./2021. mācību gada beigām.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Bauskas novadā no 1.-4. klasei ir deklarēti 49 bērni, kas mācās citu novadu vispārējās izglītības iestādēs, kuriem, attālinātā mācību procesa īstenošanas laikā, katram, uz vecāku iesnieguma pamata, tiks izsniegta 1 pārtikas paka uz četrām mācību nedēļām 24 euro vērtībā, tad nepieciešami 1176 euro mēnesī.

Bauskas novadā no 5.-12. klasei ir deklarēti 148 bērni, kas mācās citu novadu vispārējās izglītības iestādēs, kuriem, attālinātā mācību procesa īstenošanas laikā, katram, uz vecāku iesnieguma pamata, tiks izsniegta 1 pārtikas karte uz četrām mācību nedēļām 24 euro vērtībā, tad nepieciešami 3552 euro mēnesī. Kopā nepieciešami 4728 euro mēnesī.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Ietekmes nav.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi zināšanai jāiesniedz VARAM un jāpublicē oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Bauskas novada domes priekšsēdētāja vietnieks V. Čačs

05.03.2021