Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 9

Talsos 2021. gada 25. februārī (prot. Nr. 2, 24. p., lēmums Nr. 49)

Par grozījumiem Talsu novada domes 2009. gada 9. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21. panta pirmās daļas 1. punktu

Izdarīt grozījumus Talsu novada domes 2009. gada 9. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" (protokols Nr. 3, lēmums Nr. 15) (turpmāk - Noteikumi):

1. Izteikt Noteikumu 12.29. apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.29. konkursa "Izcilākie Talsu novada izglītojamie un pedagogi vispārējās, profesionālās, profesionālās ievirzes un interešu izglītībā" vērtēšanas komisiju;".

2. Svītrot Noteikumu 16.6. apakšpunktu.

3. Svītrot Noteikumu 20.2. apakšpunktā vārdus ", to saskaņojot ar domes priekšsēdētāju;".

4. Svītrot Noteikumu 20.3. apakšpunktā vārdus "saskaņojot ar domes priekšsēdētāju,".

5. Izteikt Noteikumu 23. punktu šādā redakcijā:

"23. Domes priekšsēdētājs, priekšsēdētāja vietnieks un citas vēlētas pašvaldības amatpersonas, kā arī izpilddirektors un citi pašvaldības administrācijas darbinieki saņem atlīdzību par savu pienākumu pildīšanu atbilstoši pašvaldības darbinieku atlīdzību reglamentējošiem iekšējiem normatīvajiem aktiem un attiecīgiem domes lēmumiem, ciktāl to pieļauj Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums."

Talsu novada domes priekšsēdētāja S. Pētersone

 

Saistošo noteikumu Nr. 9 "Par grozījumiem Talsu novada domes 2009. gada 9. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums""
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums Sadaļas paskaidrojums
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 69. panta pirmās daļas 4. punkts noteic, ka pašvaldības izpilddirektors cita starpā domes nolikumā noteiktajā kārtībā pieņem darbā un atbrīvo no darba pašvaldības administrācijas darbiniekus. Atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam izpilddirektors - administrācijas vadītājs patstāvīgi ir atbildīgs par administrācijas darbinieku pieņemšanu vai atbrīvošanu no darba. Tādējādi, lai nodrošinātu Talsu novada domes 2009. gada 9. jūlija saistošo noteikumu Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" atbilstību ārējiem normatīvajiem aktiem un varas dalīšanas principam, ir nepieciešams veikt grozījumus.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekts precizē Talsu novada pašvaldībā izveidoto komisiju sarakstu un atsauces uz ārējiem normatīvajiem aktiem, kā arī nodrošināta normu atbilstība varas dalīšanas principam.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām

Nav attiecināms.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināms.

Talsu novada domes priekšsēdētāja S. Pētersone

02.03.2021