Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs
Tiesību akts zaudēs spēku 2024. gada 1. jūlijā.

Salaspils novada domes saistošie noteikumi Nr. 2/2021

2021. gada 14. janvārī

Grozījumi Salaspils novada domes 2016. gada 13. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 11/2016 "Par Salaspils novada domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu"

Apstiprināti Salaspils novada domes sēdē
2021. gada 14. janvārī (prot. Nr. 1, 2. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
45. panta piekto daļu

Izdarīt Salaspils novada domes 2016. gada 13. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 11/2016 "Par Salaspils novada domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu" (Latvijas Vēstnesis, 02.05.2016., Nr. 84) šādu grozījumu:

aizstāt 2. punktā vārdus "Salaspils novada pašvaldības izdevums "Salaspils Vēstis"" ar vārdiem "oficiālais izdevums "Latvijas Vēstnesis"".

Salaspils novada domes priekšsēdētājs R. Čudars

 

Saistošo noteikumu Nr. 2/2021 "Grozījumi Salaspils novada domes 2016. gada 13. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 11/2016 "Par Salaspils novada domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 45. panta piektā daļa.
2. Īss projekta satura izklāsts Salaspils novada dome 2016. gada 13. aprīlī apstiprināja saistošos noteikumus Nr. 11/2016 "Par Salaspils novada domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu", saskaņā ar kuriem tika noteikts, ka Salaspils novada domes saistošo noteikumu publicēšanas vieta ir Salaspils novada pašvaldības izdevums "Salaspils Vēstis". Tobrīd, vērtējot iespējamās izmaksas saistošo noteikumu publicēšanai oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", tika secināts, ka tās ievērojami pārsniedz izmaksas, kādas būtu publicējot saistošos noteikumus Salaspils novada pašvaldības izdevumā "Salaspils Vēstis".

Saskaņā ar 2020. gada 24. novembra grozījumiem Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likumā, no 2021. gada 1. janvāra visiem informācijas iesniedzējiem, tajā skaitā valsts un pašvaldību institūcijām, komersantiem un iedzīvotājiem vairs nav jāmaksā par publikācijām oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Tādējādi izdevumā bez maksas var publicēt arī pašvaldības saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstus, kas līdz šim, tieši izmaksu dēļ, tika publicēti pašvaldības izdevumā.

Tā kā šobrīd Latvijas Vēstnesim nav pieejams oficiāls teksts tiem saistošajiem noteikumiem, kuri šobrīd netiek publicēti oficiālajā izdevumā un sistematizēti tīmekļa vietnē www.likumi.lv, grozījumu Pārejas noteikumos paredzēts, ka, iesniedzot publicēšanai grozījumus saistošajos noteikumos, kuri nav pieejami tīmekļa vietnē www.likumi.lv, pašvaldība vienlaikus iesniedz grozīto saistošo noteikumu konsolidēto redakciju rediģējamā formātā, kurā ietverti arī publicēšanai iesniegtie grozījumi. Proti, kad oficiālā izdevēja rīcībā būs saistošo noteikumu oficiālais teksts konsolidētā redakcijā, turpmāko grozījumu konsolidāciju nodrošinās pats oficiālais izdevējs.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Projektam ir pozitīva ietekme uz pašvaldības budžetu. Tā kā pašvaldības saistošo noteikumu publicēšana oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" ir bez maksas, tad noteiktā apjomā samazinās izmaksas, kas līdz šim bija par saistošo noteikumu publicēšanu pašvaldības izdevumā "Salaspils Vēstis".
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā. Tiks uzlabota pašvaldību saistošo noteikumu pieejamība sabiedrībai (tai skaitā komersantiem un potenciāliem investoriem) un valsts institūcijām, jo visu pašvaldību saistošie noteikumi būs pieejami vienuviet un bez maksas, turklāt arī konsolidētā versijā (gan spēkā esošās, gan vēsturiskās, gan nākotnes redakcijas).
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Tiks nedaudz palielināts administratīvais slogs pašvaldības administrācijas darbiniekiem turpmāk gatavojot grozīto saistošo noteikumu konsolidēto redakciju rediģējamā formātā, lai nosūtītu publicēšanai oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav veiktas.

Salaspils novada domes priekšsēdētājs R. Čudars

29.01.2021