Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 34

Gulbenē 2020. gada 30. decembrī (prot. Nr. 22, 131. p.)

Grozījumi Gulbenes novada domes 2013. gada 31. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 25 "Gulbenes novada pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21. panta pirmās daļas 1. punktu un 24. pantu

Izdarīt Gulbenes novada domes 2013. gada 31. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 25 "Gulbenes novada pašvaldības nolikums" šādus grozījumus:

1. izslēgt 8.3. apakšpunktu;

2. aizstāt 11.5. apakšpunktā skaitli "12" ar skaitli "14";

3. papildināt ar 11.25. apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.25. Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstības veicināšanas komisija 5 cilvēku sastāvā.";

4. izteikt 33.2 punktu šādā redakcijā:

"33.2 Gadījumos, kad komitejas locekļiem, atrodoties komitejas sēdes norises vietā, nav tehniski iespējams nodrošināt reģistrēšanos un balsošanu elektroniskajā dokumentu vadības sistēmā, komitejas priekšsēdētājs var noteikt komitejas sēdei citu reģistrēšanās un balsošanas kārtību.";

5. izteikt 34.1 punktu šādā redakcijā:

"34.1 Likumā "Par pašvaldībām" noteiktajos gadījumos komitejas priekšsēdētājs var noteikt, ka komitejas sēdes norisei var tikt izmantota videokonference (attēla un skaņas pārraide reālajā laikā).";

6. izteikt 46. punktu šādā redakcijā:

"46. Ja pastāvīgajā komitejā izskata administratīvā akta projektu, kas personai liedz tiesības vai uzliek tai pienākumus, tad administratīvā akta projekta sagatavotājs organizē personas uzklausīšanu atbilstoši Administratīvā procesa likumā noteiktajam.";

7. izteikt 54.2 punktu šādā redakcijā:

"54.2 Gadījumos, kad deputātiem, atrodoties domes sēdes norises vietā, nav tehniski iespējams nodrošināt reģistrēšanos un balsošanu elektroniskajā dokumentu vadības sistēmā, domes priekšsēdētājs vai sēdes vadītājs var noteikt domes sēdei citu reģistrēšanās un balsošanas kārtību.";

8. izteikt 55.1 punktu šādā redakcijā:

"55.1 Likumā "Par pašvaldībām" noteiktajos gadījumos domes priekšsēdētājs var noteikt, ka domes sēdes norisei var tikt izmantota videokonference (attēla un skaņas pārraide reālajā laikā).";

9. svītrot 101.1 punktu;

10. izteikt pielikumu "Gulbenes novada pašvaldības struktūras shēma" jaunā redakcijā (1. pielikums).

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs N. Audzišs

 

Pielikums
Gulbenes novada pašvaldības struktūras shēma

 

Gulbenes novada domes 2020. gada 30. decembra saistošo noteikumu Nr. 34 "Grozījumi Gulbenes novada domes 2013. gada 31. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 25 "Gulbenes novada pašvaldības nolikums""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" 24. panta pirmajai daļai pašvaldības nolikums ir saistošie noteikumi, kas nosaka pašvaldības pārvaldes organizāciju, lēmumu pieņemšanas kārtību, iedzīvotāju tiesības un pienākumus vietējā pārvaldē, kā arī citus pašvaldības darba organizācijas jautājumus.

Saistošo noteikumu grozījumi izstrādāti:

1) pamatojoties uz Gulbenes novada domes 2020. gada 28. maija lēmumu Nr. GND/2020/264 "Par SIA "Gulbenes nami" un sabiedrības ar ierobežotu atbildību "ALBA" reorganizāciju" un 2020. gada 7. septembrī starp minētajām kapitālsabiedrībām noslēgto reorganizācijas līgumu, tiek īstenota SIA "Gulbenes nami" un sabiedrības ar ierobežotu atbildību "ALBA" reorganizācija apvienošanās ceļā, pievienojot sabiedrību ar ierobežotu atbildību "ALBA" (turpmāk - Pievienojamā sabiedrība) SIA "Gulbenes nami" (turpmāk - Iegūstošā sabiedrība). Reorganizācijas rezultātā Pievienojamā sabiedrība nodod visas savas tiesības un saistības Iegūstošai sabiedrībai un beidz pastāvēt kā atsevišķa juridiska persona bez likvidācijas procesa;

2) aktualizējot Civilās aizsardzības komisijas skaitlisko sastāvu;

3) precizējot kārtību, kas nosaka domes (komitejas) sēdes attālinātu norisi, atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" šā brīža aktuālajai redakcijai;

4) ņemot vērā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas 2020. gada 16. novembra atzinumu Nr. 1-18/10217, kurā iesaka normatīvajā aktā neietvert normas, kas dublē augstāka vai tādā paša spēka normatīvā akta tiesību normās ietverto normatīvo regulējumu;

5) precizējot reģistrēšanās un balsošanas kārtību domes (komitejas) sēdei gadījumos, kad deputātiem, atrodoties domes (komitejas) sēdes norises vietā, nav tehniski iespējams nodrošināt reģistrēšanos un balsošanu elektroniskajā dokumentu vadības sistēmā, lai situācijās, kad tehnisku iemeslu dēļ, kā piemēram elektrības padeves pārtraukums, būtu iespējams noorganizēt domes (komitejas) sēdi, ja lēmumu pieņemšana ir būtiski nepieciešama;

6) ņemot vērā nepieciešamību aktualizēt saistošo noteikumu pielikumā esošo Gulbenes novada pašvaldības struktūras shēmu.

Pamatojoties uz iepriekš minēto, nepieciešams precizēt Gulbenes novada domes 2013. gada 31. oktobra saistošos noteikumus Nr. 25 "Gulbenes novada pašvaldības nolikums" (turpmāk - Saistošie noteikumi).

2. Īss projekta satura izklāsts Ņemot vērā Gulbenes novada domē pieņemto lēmumu, attiecībā uz kapitālsabiedrību SIA "Gulbenes nami" un sabiedrības ar ierobežotu atbildību "ALBA" reorganizāciju, no Saistošajiem noteikumiem jāizslēdz sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Alba".

Ar Saistošo noteikumu grozījumiem tiek veiktas izmaiņas Civilās aizsardzības komisijas skaitliskajā sastāvā no 12 uz 14 komisijas locekļiem.

Saistošajos noteikumos tiek precizēti Kancelejas nodaļas uzdevumi domes komiteju darba organizatoriskajā un tehniskajā apkalpošanā.

Saistošie noteikumi tiek papildināti ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstības veicināšanas komisiju 5 cilvēku sastāvā.

Saistošajos noteikumos tiek noteikta tiesiskā norma gadījumiem, kad domes (komitejas) locekļiem, atrodoties domes (komitejas) sēdes norises vietā (sēde notiek klātienē), nav tehniski iespējams nodrošināt reģistrēšanos un balsošanu elektroniskajā dokumentu vadības sistēmā, domes (komitejas) priekšsēdētājs var noteikt komitejas sēdei citu reģistrēšanās un balsošanas kārtību. Norādāms, ka šī kārtība nav izmantojama situācijās, kad deputāts neatrodas sēdes norises vietā un sēdes norisei tiek izmantota videokonference.

Saistošajos noteikumos tiek paredzēts, ka likumā "Par pašvaldībām" noteiktajos gadījumos domes (komitejas) priekšsēdētājs var noteikt, ka domes (komitejas) sēdes norisei var tikt izmantota videokonference (attēla un skaņas pārraide reālajā laikā).

Saistošajos noteikumos tiek precizēta norma ar atsauci uz personas uzklausīšanu, lemjot par tāda administratīvā akta izdošanu, kurš varētu būt nelabvēlīgs adresātam vai trešajai personai, atbilstoši Administratīvā procesa likumā noteiktajam.

No Saistošajiem noteikumiem tiek svītrots 101.1 punkts, jo no 2020. gada 2. novembra, stājoties spēkā grozījumiem likumā "Par pašvaldībām", Saistošo noteikumu attiecīgā norma vairs nav aktuāla un ir noregulēta augstākā normatīvajā aktā.

Aktualizēta Saistošo noteikumu pielikumā esošā Gulbenes novada pašvaldības struktūras shēma.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Neietekmē.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Neietekmē.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Personas Saistošo noteikumu piemērošanas jautājumos var vērsties Gulbenes novada pašvaldības administrācijā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts publicēts pašvaldības mājaslapā internetā www.gulbene.lv.

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs N. Audzišs

06.01.2021