Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 24

Jēkabpilī 2020. gada 12. novembrī

Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2012. gada 8. novembra saistošajos noteikumos Nr. 33 "Saistošie noteikumi par sociālās palīdzības pabalstu piešķiršanas kārtību Jēkabpils pilsētā"

APSTIPRINĀTI
ar Jēkabpils pilsētas domes
12.11.2020. lēmumu Nr. 521 (prot. Nr. 19, 8. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu, Sociālo pakalpojumu
un sociālās palīdzības likuma
35. panta ceturto daļu

Izdarīt Jēkabpils pilsētas domes 2012. gada 8. novembra saistošajos noteikumos Nr. 33 "Saistošie noteikumi par sociālās palīdzības pabalstu piešķiršanas kārtību Jēkabpils pilsētā" (turpmāk - saistošie noteikumi) (Latvijas Vēstnesis, 2012, 194. nr.; 2013, 224. nr., 247. nr.; 2016, 88. nr.; 2017, 141. nr.; 2019, 223. nr.; 2020, 70. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.5. pabalsts pārtikas preču iegādei."

2. Papildināt saistošos noteikumus ar 4.1 punktu šādā redakcijā:

"4.1 Tiesības saņemt noteikumu 3.5. apakšpunktā minēto pabalstu pārtikas preču iegādei ir noteikumu 3.5. nodaļā noteiktajām personām saskaņā ar minētajā nodaļā noteikto piešķiršanas kārtību."

3. Papildināt saistošos noteikumus ar 3.5. nodaļu šādā redakcijā:

"3.5. Pabalsts pārtikas preču iegādei

52.1 Tiesības saņemt pabalstu pārtikas preču iegādei ir vispārējās vidējās izglītības iestāžu 10.-12. klašu izglītojamajiem no trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes, neatkarīgi no tā, kuras pašvaldības administratīvajā teritorijā atrodas izglītības iestāde.

52.2 Pabalstu pārtikas preču iegādei var piešķirt 2020./2021. mācību gadā sākot ar 2020. gada 16. novembri, ja Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai saskaņā ar normatīvajiem aktiem vai attiecīgās pašvaldības domes lēmumu ir noteikts attālināts mācību process izglītības iestādē vai atbilstoši Slimību profilakses un kontroles centra attiecīgi noteiktiem pretepidēmijas pasākumiem klasei noteikta pašizolācija vai mājas karantīna, bet mācību process tiek turpināts attālināti.

52.3 Pabalstu pārtikas preču iegādei piešķir vienu reizi mēnesī:

52.3 1. uz iestādes iniciatīvas pamata izglītojamajiem, kuriem Dienests saskaņā ar šo noteikumu 3.1.2. apakšnodaļu piešķīris brīvpusdienas 2020./2021. mācību gada pirmajam semestrim;

52.3 2. uz pieprasītāja iesnieguma pamata izglītojamajiem, kuriem saskaņā ar šiem noteikumiem ir tiesības saņemt brīvpusdienas. Lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai par atteikumu piešķirt pabalstu Dienests pieņem piecu darbdienu laikā no iesnieguma un visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas.

52.4 Pabalsta pārtikas preču iegādei apmērs ir 30 euro mēnesī. Ja šo noteikumu 52.2 apakšpunktā minētie apstākļi pastāv īsāku periodu, nekā viens mēnesis, pabalsta apmērs tiek noteikts proporcionāli nedēļu skaitam, kurās pastāv minētie apstākļi.

52.5 Pabalstu pārtikas preču iegādei piešķir dāvanu kartes/kupona veidā. Dāvanu karte/kupons izpērkama divu mēnešu laikā no tā izsniegšanas dienas tirdzniecības vietā, ar kuru Jēkabpils pilsētas pašvaldība noslēgusi līgumu.

52.6 Izglītojamajam nav tiesību vienlaicīgi saņemt brīvpusdienas un pabalstu pārtikas preču iegādei."

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs A. Kraps

 

Saistošo noteikumu Nr. 24 "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2012. gada 8. novembra saistošajos noteikumos Nr. 33 "Saistošie noteikumi par sociālās palīdzības pabalstu piešķiršanas kārtību Jēkabpils pilsētā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Jēkabpils pilsētas dome 30.08.2018. pieņēma lēmumu Nr. 371 "Par 1-9. klašu skolēnu un sociālā dienesta piešķirtajām brīvpusdienām", saskaņā ar kuru dome ir lēmusi apmaksāt visiem 1.-9. klašu izglītojamajiem brīvpusdienas Jēkabpils pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs un izglītojamajiem, kuriem ir tiesības saņemt brīvpusdienas saskaņā ar Jēkabpils pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Jēkabpils pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs un Krustpils pamatskolā.

Lai atbalstītu un nepasliktinātu trūcīgo un maznodrošināto ģimeņu stāvokli, kurās ir bērni, kuri mācas vispārējās izglītības iestādēs 10.-12. klasē un nodrošinātu atbalstu pārtikas iegādei attālinātā mācību procesa laikā, ņemot vērā, ka epidemioloģiskā situācija valstī regulāri mainās, turklāt bērnu augošajiem organismiem, neatkarīgi no viņu ikdienas aktivitātēm, it īpaši, lai pilnvērtīgi iegūtu izglītību un apgūtu mācību vielu, nepieciešams pilnvērtīgs uzturs tiek izdarīti attiecīgi grozījumi saistošajos noteikumos un regulēts jautājums par pabalsta pārtikas preču iegādei vispārējās izglītības iestāžu izglītojamajiem, kuri izglītojas 10.-12. klasē laika periodos, kad izglītības iestādēs notiek attālinātais mācību process.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka papildus pabalsta piešķiršanas kārtību attālinātā mācību procesa laika periodos un pabalstu saņemšanas kārtību Jēkabpils pilsētā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Ietekme uz 2020. un 2021. gada budžetu netiek prognozēta.

Tiek pieņemts, ka pabalstu izmaksu apmērs būs tādā līmenī, kā budžetā ir plānoti līdzekļi ēdināšanas izdevumu segšanai vispārējās izglītības iestādēs.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Pabalsta saņemšanai nepieciešams iesniegt iesniegumu.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav veiktas.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs A. Kraps

17.11.2020