Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 23

Gulbenē 2015. gada 25. jūnijā (prot. Nr. 15, 14. §)

Grozījumi Gulbenes novada 2010. gada 26. marta saistošajos noteikumos Nr. 10 "Par administratīvo atbildību Gulbenes novada pašvaldības teritorijā" apstiprināšanu

Izdoti saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu
kodeksa 5. pantu, likuma "Par pašvaldībām"
21. panta pirmās daļas 16. punktu un
43. panta pirmās daļas 2., 4., 5., 6., 9., 11. punktu

IZDARĪT Gulbenes novada domes 2010. gada 26. marta saistošajos noteikumos Nr. 10 "Par administratīvo atbildību Gulbenes novada pašvaldības teritorijā" (Gulbenes Novada Ziņas, 2010. gads, Nr. 8) šādus grozījumus:

1. IZSLĒGT 4.3. punktu;

2. IZSLĒGT 4.4. punktu.

Gulbenes novada domes priekšsēdētāja vietnieks A. Caunītis

 

Gulbenes novada domes 2015. gada 25. jūnija saistošo noteikumu Nr. 23 "Grozījumi Gulbenes novada 2010. gada 26. marta saistošajos noteikumos Nr. 10 "Par administratīvo atbildību Gulbenes novada pašvaldības teritorijā" apstiprināšanu"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojumss Saskaņā ar to, ka ir stājušies spēkā 29.01.2015. Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 2 "Par Gulbenes pilsētas ielu uzturēšanas un lietošanas kārtību", kur ir noteikts, ka Gulbenes pilsētas ielu brauktuvju uzturēšana un kopšana ir Gulbenes novada pašvaldības pienākums, līdz ar to ir nepieciešams veikt grozījumus 26.03.2010. Gulbenes novada domes saistošajos noteikumos Nr. 10 "Par administratīvo atbildību Gulbenes novada pašvaldības teritorijā" (turpmāk - saistošie noteikumi).
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu grozījumu projekts izstrādāts, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu.

Saistošajos noteikumos tiek izslēgts 4.3. un 4.4. punkts, kas nosaka, ka administratīvā atbildība nevar iestāties ielu piegulošo nekustamo īpašumu īpašniekiem (valdītājiem) par ielu netīrīšanu no sniega Gulbenes novada administratīvajā teritorijā, jo Gulbenes pilsētas ielu brauktuvju uzturēšana un kopšana ir Gulbenes novada pašvaldības pienākums.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošanai tiek prognozēta finansiāla ietekme uz pašvaldības budžetu - Gulbenes pilsētas pārvaldes ceļu un ielu finansēšanai paredzēto budžeta Valsts autoceļa fonda programmas mērķdotācijas izlietojuma palielinājumu.

Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas. Nepieciešams palielināt Gulbenes labiekārtošanas iestādes sētnieku darbavietas.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Par saistošo noteikumu piemērošanu var griezties Gulbenes novada domē vai Gulbenes novada Gulbenes pilsētas pārvaldē.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav.
7. Cita informācija Nav.

Gulbenes novada domes priekšsēdētāja vietnieks A. Caunītis

18.07.2015