Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 22

Gulbenē 2015. gada 28. maijā (prot. Nr. 13, 37. §)

Grozījumi Gulbenes novada 2011. gada 24. marta saistošajos noteikumos Nr. 8 "Par ielu tirdzniecību un tirgus statusa piešķiršanas kārtību Gulbenes novadā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas
3. punktu un Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440
"Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību,
un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 9. punktu

IZDARĪT Gulbenes novada 2011. gada 24. marta saistošajos noteikumos Nr. 8 "Par ielu tirdzniecību un tirgus statusa piešķiršanas kārtību Gulbenes novadā" (Gulbenes Novada Ziņas, 2011. gads, Nr. 7), šādus grozījumus:

1. IZTEIKT 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Atļauju ielu tirdzniecībai un tirdzniecībai no pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta (4. pielikums) izsniedz uz laiku līdz vienam gadam."

2. GROZĪT 1. pielikumu:

2.1. PAPILDINOT 5. punktu ar 5.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.3. Rīgas iela 46B (Jaunatnes parks), Līkā iela posmā no Rīgas ielai līdz Gaitnieku ielai."

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs N. Stepanovs

 

Gulbenes novada domes 2015. gada 28. maija saistošo noteikumu Nr. 22 "Grozījumi Gulbenes novada domes 2011. gada 24. marta saistošajos noteikumos Nr. 8 "Par ielu tirdzniecību un tirgus statusa piešķiršanas kārtību Gulbenes novadā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Gulbenes novada domes 24.03.2011. saistošajos noteikumos Nr. 8 "Par ielu tirdzniecību un tirgus statusa piešķiršanas kārtību Gulbenes novadā" (turpmāk - Saistošie noteikumi) 8. punktā veicami grozījumi, jo Gulbenes novada domes 24.09.2009. saistošajos noteikumos Nr. 11 "Par pašvaldības nodevām Gulbenes novadā" ir veikti grozījumi, kas nosaka, ka nodeva par tirdzniecības veikšanu no pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta ir maksājama tikai par vienu gadu. 1. pielikumā veicami grozījumi, jo tiek noteikta jauna ielu tirdzniecības vieta.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu grozījumu projekts izstrādāts, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas 3. punktu, Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 9. punktu. Saistošo noteikumu grozījumu mērķis ir nodrošināt papildus tirdzniecības iespējas (1. pielikums), novērst pretrunas esošajā 8. punkta redakcijā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums attiecas uz personām, kuras vēlas nodarboties ar tirdzniecību.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Par saistošo noteikumu piemērošanu var griezties Gulbenes novada domē un Gulbenes novada pilsētas un pagastu pārvaldēs.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav.
7. Cita informācija Konsultācijas notikušas ar Gulbenes novada pilsētas un pagastu pārvaldēm.

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs N. Stepanovs

17.06.2015