Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 20-34

Jelgavā 2020. gada 29. oktobrī (prot. Nr. 17, 6. p.)

Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2019. gada 26. septembra saistošajos noteikumos Nr. 19-19 "Jelgavas pilsētas pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21. panta pirmās daļas 1. punktu un 24. pantu

Izdarīt Jelgavas pilsētas pašvaldības 2019. gada 26. septembra saistošajos noteikumos Nr. 19-19 "Jelgavas pilsētas pašvaldības nolikums" (Latvijas Vēstnesis, 2019, 202. nr.; 2020, 28. nr.; 169. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 28. punktu šādā redakcijā:

"28. Komiteju sēdes ir atklātas, izņemot gadījumus, kad jautājumu nepieciešams izskatīt slēgtā komitejas sēdē vai tās daļā, lai aizsargātu valsts noslēpumu, adopcijas noslēpumu, komercnoslēpumu, personu privāto dzīvi, bērnu intereses vai citu informāciju, kuras izpaušana saskaņā ar likumu ir aizliegta."

2. Izteikt 35.1 punktu šādā redakcijā:

"35.1 Komitejas priekšsēdētājs var noteikt, ka komitejas sēdes norisē tiek izmantota videokonference (attēla un skaņas pārraide reālajā laikā), ja:

35.11. komitejas loceklis sēdes laikā atrodas citā vietā un veselības stāvokļa vai komandējuma dēļ nevar ierasties komitejas sēdes norises vietā, un par to ir paziņojis ne vēlāk kā vienu darba dienu pirms komitejas sēdes līdz pulksten 10.00;

35.12. pašvaldības teritorijā izsludināta ārkārtējā situācija vai valsts noteikusi pulcēšanās ierobežojumus.

Komitejas loceklis uzskatāms par klātesošu komitejas sēdē un ir tiesīgs piedalīties balsošanā, neatrodoties komitejas sēdes norises vietā, ja viņam ir nodrošināta tehniska iespēja piedalīties sēdē ar videokonferences palīdzību, ir nodrošināta elektroniskā balsošana tiešsaistē un viņš ir reģistrējies dalībai sēdē, izmantojot elektronisko dokumentu vadības sistēmu NAMEJS."

3. Izteikt 63. punktu šādā redakcijā:

"Domes sēdes ir atklātas, izņemot gadījumus, kad jautājumu nepieciešams izskatīt slēgtā domes sēdē vai tās daļā, lai aizsargātu valsts noslēpumu, adopcijas noslēpumu, komercnoslēpumu, personu privāto dzīvi, bērnu intereses vai citu informāciju, kuras izpaušana saskaņā ar likumu ir aizliegta."

4. Izteikt 86.1 punktu šādā redakcijā:

"86.1 Domes priekšsēdētājs var noteikt, ka domes sēdes norisē tiek izmantota videokonference (attēla un skaņas pārraide reālajā laikā), ja:

86.11. domes deputāts sēdes laikā atrodas citā vietā un veselības stāvokļa vai komandējuma dēļ nevar ierasties domes sēdes norises vietā un par to ir paziņojis ne vēlāk kā vienu darba dienu pirms domes sēdes līdz pulksten 10.00;

86.12. pašvaldības teritorijā izsludināta ārkārtējā situācija vai valsts noteikusi pulcēšanās ierobežojumus.

Domes deputāts uzskatāms par klātesošu domes sēdē un ir tiesīgs piedalīties balsošanā, neatrodoties sēdes norises vietā, ja viņam ir nodrošināta tehniska iespēja piedalīties sēdē ar videokonferences palīdzību, ir nodrošināta elektroniskā balsošana tiešsaistē un viņš ir reģistrējies dalībai domes sēdē, izmantojot elektronisko dokumentu vadības sistēmu NAMEJS."

5. Aizstāt 99.punktā vārdu "laikrakstā" ar vārdiem "informatīvajā izdevumā".

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

 

Jelgavas pilsētas pašvaldības 2020. gada 29. oktobra saistošo noteikumu Nr. 20-34 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2019. gada 26. septembra saistošajos noteikumos Nr. 19-19 "Jelgavas pilsētas pašvaldības nolikums""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar 08.10.2020. grozījumiem likumā "Par pašvaldībām", kas attiecas uz domes un komiteju sēžu norisi, izmantojot videokonferenci, kā arī gadījumiem, kad jautājumus izskata slēgtā komitejas vai domes sēdē, ir nepieciešams aktualizēt Jelgavas pilsētas pašvaldības nolikuma attiecīgos punktus.
2. Īss projekta satura izklāsts Grozīti nolikuma punkti par komitejas vai domes sēdes norisi, izmantojot videokonferenci, kā arī punkti par jautājumu izskatīšanu slēgtā komitejas vai domes sēdē atbilstoši likumā "Par pašvaldībām" noteiktajam.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav ietekmes.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi būs pieejami pašvaldības domes ēkā, tiks publicēti pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē, oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", informatīvajā izdevumā "Jelgavas Vēstnesis", kā arī tiks nosūtīti zināšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

30.10.2020