Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 30

Gulbenē 2019. gada 28. novembrī (prot. Nr. 18, 35. §)

Grozījumi Gulbenes novada domes 2016. gada 27. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 26 "Par koku ciršanu ārpus meža Gulbenes novadā"

Izdoti saskaņā ar Meža likuma 8. panta otro daļu un
Ministru kabineta 2012. gada 2. maija noteikumu Nr. 309
"Noteikumi par koku ciršanu ārpus meža" 22. punktu

1. Izdarīt Gulbenes novada domes 2016. gada 27. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 26 "Par koku ciršanu ārpus meža Gulbenes novadā" šādus grozījumus:

1.1. Aizstāt 12. punktā vārdu "domes" ar vārdu "pašvaldības".

1.2. Izteikt saistošo noteikumu VI nodaļu šādā redakcijā:

"VI. Atbildība par koku patvaļīgu ciršanu vai bojāšanu un kompetence

29. Par koku patvaļīgu ciršanu vai bojāšanu iestājas administratīvā atbildība vai kriminālatbildība saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

30. Personas saukšana pie atbildības neatbrīvo viņu no pienākuma samaksāt zaudējumu atlīdzību.

31. Administratīvā pārkāpuma procesu vai kriminālprocesu par koku patvaļīgu ciršanu vai bojāšanu ir tiesīgas veikt spēkā esošajos normatīvajos aktos pilnvarotas amatpersonas."

1.3. Aizstāt saistošo noteikumu pielikumā vārdu "domes" ar vārdu "pašvaldības".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā vienlaikus ar Administratīvās atbildības likumu.

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs N. Audzišs

 

Gulbenes novada domes 2019. gada 28. novembra saistošo noteikumu Nr. 30 "Grozījums Gulbenes novada domes 2016. gada 27. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 26 "Par koku ciršanu ārpus meža Gulbenes novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Ņemot vērā, ka 2020. gada 1. janvārī stāsies spēkā Administratīvās atbildības likums, kas paredz būtiskas izmaiņas administratīvo sodu sistēmā un administratīvo sodu piemērošanas procesā, ir nepieciešams veikt grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos, nodrošinot saistošo noteikumu regulējuma saskaņošanu ar Administratīvās atbildības likuma normām. Līdz ar to ir nepieciešams veikt grozījumus arī Gulbenes novada domes 2016. gada 27. oktobra saistošajos noteikumus Nr. 26 "Par koku ciršanu ārpus meža Gulbenes novadā".
2. Īss projekta satura izklāsts Ar grozījumiem saistošajos noteikumos tiek izteikta VI nodaļa jaunā redakcijā, paredzot, ka par koku patvaļīgu ciršanu vai bojāšanu iestājas administratīvā atbildība vai kriminālatbildība saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un ka administratīvā pārkāpuma procesu vai kriminālprocesu ir tiesīgas veikt spēkā esošajos normatīvajos aktos pilnvarotas amatpersonas.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav ietekmes uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Tiek veikti atbilstoši grozījumi, ņemot vērā izmaiņas normatīvajos aktos attiecībā uz administratīvā pārkāpuma procesa veikšanu.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Par saistošo noteikumu piemērošanu var griezties Gulbenes novada pašvaldībā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas konsultācijas ar privātpersonām.

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs N. Audzišs

01.07.2020