Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta rīkojums Nr. 591

Rīgā 2020. gada 6. oktobrī (prot. Nr. 59 12. §)

Par pievienotās vērtības nodokļa summas, kas nav atgūstama kā priekšnodoklis, kompensēšanu Igaunijas Republikai un Lietuvas Republikai par akciju sabiedrības "RB Rail" veiktajām aktivitātēm

1. Atbalstīt pievienotās vērtības nodokļa summas, kas nav atgūstama kā priekšnodoklis, kompensēšanu Igaunijas Republikai un Lietuvas Republikai par akciju sabiedrības "RB Rail" darījumiem, kas veikti ar Valsts ieņēmumu dienesta Pievienotās vērtības nodokļa maksātāju reģistrā reģistrētiem nodokļu maksātājiem, šādā apmērā:

1.1. par 2019. gada novembrī un decembrī veiktajiem darījumiem - 131 212 euro apmērā;

1.2. par 2020. gada janvārī, februārī un martā veiktajiem darījumiem - 120 946 euro apmērā;

1.3. par 2020. gada aprīlī, maijā un jūnijā veiktajiem darījumiem - 168 504 euro apmērā.

2. Satiksmes ministrijai šā rīkojuma 1.1. apakšpunktā minētā uzdevuma izpildi nodrošināt no Satiksmes ministrijas budžeta apakšprogrammā 60.07.00 "Eiropas transporta infrastruktūras projekti (Rail Baltica)" pieejamās vispārējā kārtībā sadalāmās dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem.

3. Satiksmes ministrijai sagatavot un normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā iesniegt Finanšu ministrijā pieprasījumu par valsts budžeta apropriācijas palielināšanu Satiksmes ministrijai resursiem no dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem un izdevumiem budžeta apakšprogrammā 60.07.00 "Eiropas transporta infrastruktūras projekti (Rail Baltica)", lai nodrošinātu šā rīkojuma 1.2. un 1.3. apakšpunktā minētā uzdevuma izpildi.

4. Finanšu ministram normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā informēt Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju par šā rīkojuma 3. punktā minēto apropriācijas palielināšanu un, ja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija piecu darbdienu laikā pēc attiecīgās informācijas saņemšanas nav izteikusi iebildumus, veikt apropriācijas palielināšanu.

5. Saskaņā ar Ministru kabineta 2020. gada 14. aprīļa noteikumu Nr. 218 "Kārtība, kādā kompensē pievienotās vērtības nodokļa summas Igaunijai un Lietuvai par akciju sabiedrības "RB Rail" veiktajām aktivitātēm" 9. punktu Satiksmes ministrijai pēc šā rīkojuma 4. punktā minētās apropriācijas palielināšanas pārskaitīt šā rīkojuma 1. punktā minētās summas akciju sabiedrībai "RB Rail" atbilstoši Lietuvas Republikas Transporta un sakaru ministrijas izsniegtajai autorizācijai un Igaunijas Republikas Ekonomisko lietu un sakaru ministrijas izsniegtajai autorizācijai.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Satiksmes ministrs T. Linkaits

06.10.2020