Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 18

Talsos 2020. gada 27. augustā (prot. Nr. 23, 31. p., lēmums Nr. 390)

Grozījumi Talsu novada domes 2020. gada 16. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 13 "Kārtība, kādā Talsu novada pašvaldība sniedz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"

Izdoti saskaņā ar likumu "Par palīdzību
dzīvokļa jautājumu risināšanā"
6. panta otro daļu, 7. panta piekto daļu,
14. panta astoto daļu, 15. pantu, 17. pantu, 24. pantu,
likuma "Par pašvaldībām"
15. panta pirmās daļas 9. punktu,
likuma "Par sociālajiem dzīvokļiem
un sociālajām dzīvojamām mājām"
5. panta ceturto daļu, 6. pantu, 9. panta ceturto daļu,
10. panta otro daļu

1. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Persona, kura vēlas saņemt Palīdzību, iesniedz Pašvaldībā iesniegumu (Pielikums) un sekojošus dokumentus, kas apliecina, ka šī persona ir tiesīga reģistrēties uz Noteikumu 3. punktā paredzēto Palīdzību:

5.1. pensionāra apliecības kopiju;

5.2. tiesas spriedumu, izīrētāja rakstisku uzteikumu vai citu juridiski pamatotu dokumentu par piespiedu izlikšanu no esošās dzīvesvietas;

5.3. dzīvojamās telpas īres līguma kopiju, uzrādot oriģinālu."

2. Izteikt 18. punktu šādā redakcijā:

"18. Noteikumu 17. punktā noteiktā īrēto dzīvojamo telpu maiņa tiek veikta, ņemot vērā attiecīgajai dzīvojamai telpai noteikto statusu."

3. Izteikt 19. punktu šādā redakcijā:

"19. Noteikumu 17.1., 17.3. un 17.4. punktā noteiktā īrēto dzīvojamo telpu maiņa tiek veikta, ja Personai (Personām) par dzīvojamo telpu nav īres un/vai komunālo maksājumu parāda."

4. Izteikt 20. punktu šādā redakcijā:

"20. Ja Personai ir dzīvojamās telpas īres un/vai komunālo maksājumu parāds, Noteikumu 17.2. punktā noteiktā īrēto dzīvojamo telpu maiņa tiek veikta, noslēdzot vienošanos par parāda apmaksu."

5. Izteikt 32. punktu šādā redakcijā:

"32. Bārenis, kas mācās izglītības iestādē un kuram dzīvojamā telpa uz tās piedāvāšanas brīdi nav nepieciešama, iesniedz Pašvaldībā vai pagasta/pilsētas pārvaldē iesniegumu, pievienojot izziņu no mācību iestādes (ja Pašvaldības rīcībā nav šāda informācija vai šāda informācija nav iegūstama). Šādā gadījumā Komisija dzīvojamās telpas piedāvāšanu atliek līdz brīdim, kamēr bārenim dzīvojamā telpa kļūst nepieciešama."

Talsu novada domes priekšsēdētāja S. Pētersone

 

Pielikums
Talsu novada domes saistošajiem noteikumiem Nr. 13
"Kārtība, kādā Talsu novada pašvaldība sniedz palīdzību
dzīvokļa jautājumu risināšanā"

TALSU NOVADA DZĪVOKĻU KOMISIJAI

Iesniedzējs:  
Personas kods:  
Deklarētā adrese:  
Faktiskā adrese  
Iesniedzēja tālrunis:  

IESNIEGUMS

/norādīt, kāda palīdzība nepieciešama un kādi apstākļi apliecina tiesības saņemt palīdzību/

Piekrītu, ka dzīvojamo platību man piedāvā arī __________________ administratīvajā teritorijā.

Iesniegumam pievienoju:

Tiesas spriedumu, izīrētāja rakstisku uzteikumu vai citu juridiski pamatotu dokumentu par piespiedu izlikšanu no esošās dzīvesvietas Dzīvojamās telpas īres līguma kopiju
 
   
Pensionāra apliecības kopiju  

Datu aizsardzības atruna

Talsu novada pašvaldības Komunālā nodaļa ar šo apliecina, ka informācija un personas dati, ko Jūs esat iesniedzis saistībā ar šo iesniegumu, tiks apkopoti, apstrādāti un glabāti saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) 2016/679 (2016. gada 27. aprīlis) par fizisko personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46 EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula) prasībām, attiecībā uz personas datu aizsardzību.

Iesniegto personas datu pārzinis ir Talsu novada pašvaldība, juridiskā adrese Kareivju iela 7, Talsi, Talsu novads, datu apstrādes mērķis - palīdzība dzīvokļa jautājumu risināšanā, t.sk. saziņa ar iesniedzēju, tiesiskais pamats - likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 5. un 6. pants, Talsu novada domes 13.03.2014. saistošie noteikumi Nr. 8 "Kārtība, kādā Talsu novada pašvaldība sniedz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā".

Jums ir tiesības jebkurā laikā prasīt savu datu atjaunošanu, kā arī informāciju par Jūsu personas datu lietošanu.

Esmu informēts (-a), ka pašvaldībai ir tiesības pārbaudīt iesniegumā norādīto ziņu patiesumu, tai skaitā atbilstību valsts reģistros iekļautajām ziņām, Personas datus pārzinis glabās ne ilgāk kā 10 gadus pēc administratīvās lietas pabeigšanas.

____.____.20_________. Iesniedzēja paraksts:  

Talsu novada domes priekšsēdētāja S. Pētersone

 

Saistošo noteikumu Nr. 18 "Kārtība, kādā Talsu novada pašvaldība sniedz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums Sadaļas paskaidrojums
1. Projekta nepieciešamības pamatojums 2020. gada 31. jūlijā Talsu novada pašvaldībā saņemti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas iebildumi par Talsu novada domes 2020. gada 16. jūlija saistošo noteikumu Nr. 13 "Kārtība, kādā Talsu novada pašvaldība sniedz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" - 5., 19., 20., 32. punktos.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu Nr. 13 "Kārtība, kādā Talsu novada pašvaldība sniedz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" attiecīgie punkti precizēti atbilstoši Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai norādījumiem, kā arī saistošo noteikumu Pielikumā izdarīti precizējumi.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Lēmumus par personu uzņemšanu attiecīgajā palīdzības reģistrā, dzīvojamo telpu piedāvāšanu, piešķiršanu vai atteikumu pieņem Talsu novada Dzīvokļu komisija.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināms.

Talsu novada domes priekšsēdētāja S. Pētersone

26.09.2020