Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs
Tiesību akts zaudēs spēku 2024. gada 1. jūlijā.

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 33

Gulbenē 2019. gada 28. novembrī (prot. Nr. 18, 38. §)

Grozījumi Gulbenes novada domes 2019. gada 25. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 17 "Ēku numurzīmju un ielu nosaukuma norāžu izvietošanas kārtība Gulbenes novadā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
 43. panta pirmās daļas 5. punktu

1. Izdarīt Gulbenes novada domes 2019. gada 25. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 17 "Ēku numurzīmju un ielu nosaukuma norāžu izvietošanas kārtība Gulbenes novadā" šādus grozījumus:

1.1. Izteikt 25. punktu šādā redakcijā:

"25. Par saistošo noteikumu pārkāpšanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajai personai no četrām līdz desmit naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai - no desmit līdz divdesmit naudas soda vienībām."

1.2. Izteikt 26. punktu šādā redakcijā:

"26. Administratīvā pārkāpuma procesu par saistošajos noteikumos minētajiem pārkāpumiem līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic Gulbenes novada pašvaldības policija. Administratīvā pārkāpuma lietu izskata Gulbenes novada pašvaldības Administratīvā komisija."

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā vienlaikus ar Administratīvās atbildības likumu.

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs N. Audzišs

 

Gulbenes novada domes 2019. gada 28. novembra saistošo noteikumu Nr. 33 "Grozījumi Gulbenes novada domes 2019. gada 25. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 17 "Ēku numurzīmju un ielu nosaukuma norāžu izvietošanas kārtība Gulbenes novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Ņemot vērā, ka 2020. gada 1. janvārī stāsies spēkā Administratīvās atbildības likums, kas paredz būtiskas izmaiņas administratīvo sodu sistēmā un administratīvo sodu piemērošanas procesā, ir nepieciešams veikt grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos, kuros ir paredzēta administratīvā atbildība, nodrošinot saistošo noteikumu regulējuma saskaņošanu ar Administratīvās atbildības likuma normām. Līdz ar to ir nepieciešams veikt grozījumus arī Gulbenes novada domes 2019. gada 25. jūlija saistošajos noteikumus Nr. 17 "Ēku numurzīmju un ielu nosaukuma norāžu izvietošanas kārtība Gulbenes novadā".
2. Īss projekta satura izklāsts Ar grozījumiem saistošajos noteikumos tiek precizēti formulējumi attiecībā uz sodiem un to piemērošanu, kā arī attiecībā uz kompetentajām institūcijām, kas ir tiesīgas veikt administratīvā pārkāpuma procesu un/vai izskatīt administratīvā pārkāpuma lietu.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav ietekmes uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Ar minētajiem grozījumiem netiek mainīti administratīvo sodi veidi, to apmērs par saistošo noteikumu pārkāpšanu.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Par saistošo noteikumu piemērošanu var griezties Gulbenes novada pašvaldībā un Gulbenes novada pašvaldības policijā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas konsultācijas ar privātpersonām.

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs N. Audzišs

01.07.2020