Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Smiltenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 16/20

Smiltenē 2020. gada 27. maijā

Grozījums Smiltenes novada domes 2010. gada 26. augusta saistošajos noteikumos Nr. 20/10 "Par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības kārtību izbraukuma tirdzniecībā sabiedrisko pasākumu norises vietās Smiltenes novadā"

Apstiprināti ar Smiltenes novada domes
2020. gada 27. maija lēmumu Nr. 338 (prot. Nr. 9, 40. §)

Izdoti saskaņā ar Alkoholisko dzērienu
aprites likuma 8. panta pirmo daļu

1. Izdarīt Smiltenes novada domes 2010. gada 26. augusta saistošajos noteikumos Nr. 20/10 "Par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības kārtību izbraukuma tirdzniecībā sabiedrisko pasākumu norises vietās Smiltenes novadā" grozījumu un svītrot 13. un 14. punktu.

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā vienlaikus ar Administratīvās atbildības likumu.

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs E. Avotiņš

 

Saistošo noteikumu "Grozījums Smiltenes novada domes 2010. gada 26. augusta noteikumos Nr. 20/10 "Par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības kārtību izbraukuma tirdzniecībā sabiedrisko pasākumu norises vietās Smiltenes novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums

 

2018. gada 25. oktobrī Latvijas Republikas Saeima ir pieņēmusi Administratīvās atbildības likumu, kas plānots stājamies spēkā 2020. gada 1. jūlijā, vienlaicīgi spēku zaudējot Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksam. Likums paredz būtiskas izmaiņas administratīvo sodu sistēmā un administratīvo sodu piemērošanas procesā. Saskaņā ar Administratīvās atbildības likuma 2. pantu pašvaldību saistošie noteikumi, kas paredz administratīvo atbildību, ir daļa no administratīvās atbildības sistēmas, tādēļ pašvaldībām jānodrošina saistošo noteikumu regulējuma saskaņošana ar Administratīvās atbildības likumā ietvertajām normām.

Izskatot Smiltenes novada domes 2010. gada 26. augusta saistošos noteikumus Nr. 20/10 "Par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības kārtību izbraukuma tirdzniecībā sabiedrisko pasākumu norises vietās Smiltenes novadā", tika konstatēts, ka ir nepieciešams veikt grozījumus, lai tie tiktu saskaņoti ar jaunā regulējuma prasībām.

2. Īss projekta satura izklāsts Izskatot Smiltenes novada domes 2010. gada 26. augusta saistošos noteikumus Nr. 20/10 "Par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības kārtību izbraukuma tirdzniecībā sabiedrisko pasākumu norises vietās Smiltenes novadā", konstatēts, ka ir nepieciešams veikt grozījumu noteikumu punktā, kas noteic administratīvo atbildību par noteikumu pārkāpumiem, jo turpmāk - no 2020. gada 1. jūlija, vienlaikus ar Administratīvās atbildības likuma spēkā stāšanos, administratīvā atbildība un kompetence par alkoholisko dzērienu realizēšanas noteikumu neievērošanu būs noteikta Alkoholisko dzērienu aprites likumā. Ņemot vērā, ka par alkoholisko dzērienu realizēšanas noteikumu pārkāpumiem atbildība ir noteikta citos normatīvajos aktos, ar saistošajiem noteikumiem tiek svītrotas normas par administratīvo atbildību.

Saistošie noteikumi stāsies spēkā vienlaikus ar Administratīvās atbildības likumu.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Administratīvās procedūras atļaujas izsniegšanai netiek mainītas, savukārt administratīvā pārkāpuma process notiek saskaņā ar nozari regulējošajiem normatīvajiem aktiem.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas Smiltenes novada domē un publicēšanas pašvaldības interneta mājaslapā www.smiltene.lv, saņemto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, tos, izvērtējot lietderības apsvērumus, paredzēts iekļaut saistošajos noteikumos.

Plānotais sabiedrības līdzdalības veids - priekšlikumu un iebildumu izvērtēšana pēc projekta publicēšanas pašvaldības interneta mājaslapā - www.smiltene.lv.

Saistošie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Informācija par saistošo noteikumu grozījumu tiks publicēta pašvaldības bezmaksas izdevumā "Smiltenes novada Domes Vēstis" un izlikta redzamā vietā Smiltenes novada domes ēkā un pagastu pārvaldēs.

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs E. Avotiņš

01.07.2020