Tiesību akts: spēkā esošs
Ministru kabineta noteikumi Nr. 422

Rīgā 2020. gada 30. jūnijā (prot. Nr. 42 44. §)
Kārtība, kādā paziņo lēmumu par soda piemērošanu par apstāšanās vai stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem, ja transportlīdzekļa vadītājs neatrodas pārkāpuma izdarīšanas vietā
Izdoti saskaņā ar Administratīvās atbildības likuma
162. panta trešo daļu

1. Noteikumi nosaka veidus un kārtību, kādā paziņo lēmumu par soda piemērošanu par apstāšanās vai stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem, ja transportlīdzekļa vadītājs neatrodas pārkāpuma izdarīšanas vietā (turpmāk – lēmums).

2. Lēmumu noformē uz veidlapas, kas ir stingrās uzskaites dokuments, tipogrāfiski numurēts ar valsts akciju sabiedrības "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (turpmāk – Ceļu satiksmes drošības direkcija) noteikto divciparu kodu, sešciparu kārtas numuru un septīto aprēķināmo kontrolciparu. Lēmumam ir trīs eksemplāri:

2.1. vienu eksemplāru, kas noformēts uz paškopējoša papīra, piestiprina pie transportlīdzekļa redzamā vietā, lai tas nepazustu, netiktu sabojāts meteoroloģisko apstākļu dēļ un transportlīdzekļa vadītājam būtu viegli pamanāms;

2.2. otru eksemplāru nosūta pie administratīvās atbildības saucamajai personai;

2.3. trešo eksemplāru glabā iestādē, kuras amatpersona veic administratīvā pārkāpuma procesu.

3. Šo noteikumu 2.2. apakšpunktā minēto lēmuma eksemplāru nosūta pašvaldība, kura pilnvarojusi iestādi vai amatpersonu kontrolēt transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas noteikumu ievērošanu, kā arī citas amatpersonas, kuras ir tiesīgas veikt administratīvā pārkāpuma procesu par transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem.

4. Ja pie administratīvās atbildības saucamā persona Ceļu satiksmes drošības direkcijas tīmekļvietnē ir reģistrējusies e-pakalpojumu sistēmā un piekritusi paziņojumu saņemšanai elektroniski, lēmumu un citus ar tā izpildi saistītos dokumentus minētajai personai nosūta elektroniski.

5. Noteikumi stājas spēkā vienlaikus ar Administratīvās atbildības likumu.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Satiksmes ministrs T. Linkaits
01.07.2020