Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 21

Daugavpilī 2020. gada 21. maijā (prot. Nr. 22, 16. §)

Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2017. gada 24. novembra saistošajos noteikumos Nr. 44 "Saistošie noteikumi par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai"

APSTIPRINĀTI
ar Daugavpils pilsētas domes
2020. gada 21. maija
lēmumu Nr. 200

Izdoti saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu
likuma 6. panta sesto daļu

Izdarīt Daugavpils pilsētas domes 2017. gada 24. novembra saistošajos noteikumos Nr. 44 "Saistošie noteikumi par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai" (Latvijas Vēstnesis, 2017, Nr. 257) šādus grozījumus:

1. Papildināt ar 5.1 punktu šādā redakcijā:

"5.1 Noteikumu 3.1. apakšpunktā minētajos gadījumos Pieslēguma būvniecības izmaksās tiek ietverti izdevumi par būvniecības ieceres dokumentāciju, kas izstrādāta un akceptēta atbilstoši LR normatīvo aktu prasībām, izstrādi, t.sk., inženiertopogrāfisko izpēti un inženierģeoloģisko izpēti, būvniecības ieceres izstrādi (tikai UKT daļa), ja kopā ar būvniecības ieceres dokumentāciju tika iesniegti maksājumu apliecinošie dokumenti par projekta izstrādes izdevumu apmaksu tikai UKT daļai.".

2. Papildināt 8.3. apakšpunktu aiz vārda "Pieslēgums" ar vārdiem "izņemot gadījumus, ja dzīvojamā māja pieder vairākām personām, nav sadalīta reālajās daļās starp kopīpašniekiem un ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējs izsniedzis tehniskos noteikumus jauna ūdensapgādes pievada (dzīvoklim) no centralizētās ūdensapgādes sistēmas izbūvei, bet ne vairāk par vienu Pieslēgumu katram kopīpašniekam;".

3. Izteikt 9.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.6. veidlapu par sniedzamo informāciju de minimis atbalsta uzskaitei un piešķiršanai atbilstoši Ministru kabineta 2018. gada 21. novembra noteikumu Nr. 715 "Noteikumi par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību un de minimis atbalsta uzskaites veidlapu paraugiem" 1. pielikumam, ja līdzfinansējuma saņēmējiem sniegtais atbalsts uzskatāms par komercdarbības atbalstu;".

4. Papildināt 12. punktu ar 12.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.6. veidlapu par sniedzamo informāciju de minimis atbalsta uzskaitei un piešķiršanai atbilstoši Ministru kabineta 2018. gada 21. novembra noteikumu Nr. 715 "Noteikumi par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību un de minimis atbalsta uzskaites veidlapu paraugiem" 1. pielikumam, ja līdzfinansējuma saņēmējiem sniegtais atbalsts uzskatāms par komercdarbības atbalstu.".

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs A. Elksniņš

 

Daugavpils pilsētas domes 2020. gada 21. maija saistošo noteikumu Nr. 21 "Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2017. gada 24. novembra saistošajos noteikumos Nr. 44 "Saistošie noteikumi par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Atbilstoši Ūdenssaimniecības pakalpojuma likuma 6. panta sestajai daļai, vietējās pašvaldības dome var izdot saistošos noteikumus par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai, nosakot līdzfinansējuma apmēru un tā saņemšanas nosacījumus.

Veicinot Daugavpils pilsētas iedzīvotāju ieinteresētību pieslēgties centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai, saistošie noteikumi paredz līdzfinansēt būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādes izmaksu segšanu un piešķirt līdzfinansējumu jauna ūdensapgādes pievada no centralizētās ūdensapgādes sistēmas izbūvei, ja dzīvojamā māja pieder vairākām personām, nav sadalīta reālajās daļās starp kopīpašniekiem un ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējs izsniedzis tehniskos noteikumus jauna ūdensapgādes pievada no centralizētās ūdensapgādes sistēmas izbūvei, bet ne vairāk par vienu Pieslēgumu katram kopīpašniekam.

Kā arī, ir nepieciešams precizēt saistošo noteikumu tekstu.

2. Īss projekta satura izklāsts Ar grozījumiem:

- noteikumi papildināti ar 5.1 punktu, nosakot, ka noteikumu 3.1. apakšpunktā minētajos gadījumos Pieslēguma būvniecības izmaksās tiek ietverti izdevumi par būvniecības ieceres dokumentāciju, kas izstrādāta un akceptēta atbilstoši LR normatīvo aktu prasībām, izstrādi, t.sk., inženiertopogrāfisko izpēti un inženierģeoloģisko izpēti, būvniecības ieceres izstrādi (tikai UKT daļa), ja kopā ar būvniecības ieceres dokumentāciju tika iesniegti maksājumu apliecinošie dokumenti par projekta izstrādes izdevumu apmaksu tikai UKT daļai;

- papildināts 8.3. apakšpunkts, nosakot, ka gadījumā, ja nekustamajā īpašumā jau ir Pieslēgums, līdzfinansējumu piešķir jauna ūdensapgādes pievada no centralizētās ūdensapgādes sistēmas izbūvei, ja dzīvojamā māja pieder vairākām personām, nav sadalīta reālajās daļās starp kopīpašniekiem un ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējs izsniedzis tehniskos noteikumus jauna ūdensapgādes pievada no centralizētās ūdensapgādes sistēmas izbūvei, bet ne vairāk par vienu Pieslēgumu katram kopīpašniekam;

- precizēts 9.6. apakšpunkts un 12. punkts attiecībā uz sniedzamo informāciju de minimis atbalsta uzskaitei un piešķiršanai.i.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Līdzfinansējumu piešķir gadskārtējā budžetā paredzēto līdzekļu apjomā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Netieša ietekme.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Administratīvās procedūras netiek mainītas.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas notika ar atbildīgajiem speciālistiem.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs A. Elksniņš

13.06.2020