Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 372

Rīgā 2020. gada 9. jūnijā (prot. Nr. 40 8. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 14. jūlija noteikumos Nr. 397 "Izglītības iestāžu un citu Izglītības likumā noteikto institūciju reģistrācijas kārtība"

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma
14. panta 8. punktu un 24. panta trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2015. gada 14. jūlija noteikumos Nr. 397 "Izglītības iestāžu un citu Izglītības likumā noteikto institūciju reģistrācijas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2015, 139. nr.; 2018., 68. nr.; 2019, 12. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 2.1 punktu šādā redakcijā:

"2.1 Šo noteikumu izpratnē par izglītības programmas īstenošanas vietas adresi nav uzskatāma vieta, kur tiek īstenoti tikai tādi mācību un audzināšanas pasākumi, kas paredz atbilstošu vidi, telpas un materiāltehnisko nodrošinājumu, piemēram, īstenojot individuālu darba vidē balstītu mācību plānu, praktiskās mācības, mācību praksi, starpdisciplināru kursu "Projekta darbs" (veicot pētniecības, jaunrades vai sabiedrisko darbu), izglītojamo interesēm atbilstošu specializētu kursu, iesaistot partnerus, lai nodrošinātu atsevišķu izglītojamam plānoto rezultātu sasniegšanu vai kursu apgūšanu, vai īstenojot vienreizējus mācību un audzināšanas pasākumus."

2. Aizstāt 3. punktā vārdus "Valsts izglītības informācijas sistēmas sastāvdaļa" ar vārdiem "Valsts izglītības informācijas sistēmas (turpmāk - sistēma) sastāvdaļa".

3. Izteikt 4. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"4. Amatpersona, izvērtējot izglītības iestādes vai institūcijas dibinātāja pilnvarotas personas (turpmāk - iesniedzējs) iesniegumu un tam pievienotos dokumentus, pieņem lēmumu:".

4. Izteikt 11.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.1. iesniedzējs ir saņēmis Veselības inspekcijas apliecinājumu par objekta atbilstību higiēnas prasībām un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta atzinumu par objekta atbilstību ugunsdrošības prasībām;".

5. Aizstāt 14. punktā vārdus "Valsts izglītības informācijas sistēmā" ar vārdu "sistēmā".

6. Izteikt 15. punktu šādā redakcijā:

"15. Informāciju par izglītības iestādi reģistrā norāda atbilstoši Izglītības likumam."

7. Izteikt 17. punktu šādā redakcijā:

"17. Izglītības iestādei vai institūcijai ir pienākums 10 darbdienu laikā pēc reģistrā norādāmās informācijas, kā arī izglītības programmas īstenošanas vietas telpu plānojuma vai būves vai telpu grupas lietošanas veida izmaiņām rakstiski informēt par to amatpersonu, iesniedzot attiecīgo izmaiņu vai veikto grozījumu apliecinošus dokumentus."

8. Izteikt 19. punktu šādā redakcijā:

"19. Ja mainījusies reģistrā norādāmā informācija, izņemot šo noteikumu 19.1 un 19.2 punktā minēto informāciju, amatpersona triju darbdienu laikā pēc šo noteikumu 17. punktā minēto dokumentu saņemšanas to aktualizē, nepieņemot atsevišķu lēmumu."

9. Papildināt noteikumus ar 19.1 un 19.2 punktu šādā redakcijā:

"19.1 Izglītības iestāde vai institūcija pievieno un aktualizē sistēmā nolikumu vai citu darbību reglamentējošu normatīvo aktu (valsts izglītības iestāde un augstākās izglītības iestāde sistēmā ietver atsauci uz izglītības iestādes nolikumu vai satversmi tīmekļvietnē www.likumi.lv), kā arī ievada informāciju par tā apstiprināšanas datumu.

19.2 Izglītības iestādei vai institūcijai ir pienākums aktualizēt reģistrā norādāmo informāciju par izglītības iestādes vadītāju un izglītības programmas īstenošanas vietas adresi."

10. Izteikt 20. punktu šādā redakcijā:

"20. Amatpersonai ir tiesības pārliecināties par izglītības iestādes vai institūcijas reģistrā ievadītās informācijas atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām prasībām un sazināties ar informācijas ievadītāju, norādot uz nepieciešamību precizēt vai labot ievadīto informāciju, ja tā ir kļūdaina vai nepilnīga."

11. Aizstāt 31. punktā vārdus "Valsts izglītības informācijas sistēmas" ar vārdu "sistēmas".

12. Papildināt noteikumus ar 31.1 punktu šādā redakcijā:

"31.1 Šo noteikumu 19.1 un 19.2 punkts stājas spēkā 2020. gada 1. septembrī."

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Izglītības un zinātnes ministre I. Šuplinska

12.06.2020