Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 350

Valmierā 2020. gada 14. maijā (prot. Nr. 8, 4. §)

Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 2017. gada 27. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 283 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā"

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta
2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440
"Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami
ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību"
8., 9. punktu, 15.8. un 19.7. apakšpunktu

Izdarīt Valmieras pilsētas pašvaldības 2017. gada 27. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 283 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā" (Latvijas Vēstnesis, 2017, Nr. 251; 2019, Nr. 250) šādus grozījumus:

1. svītrot 32.1. apakšpunktu;

2. svītrot 33. punktu.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs J. Baiks

 

Paskaidrojuma raksts
Valmieras pilsētas pašvaldības 2020. gada 14. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 350 "Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 2017. gada 27. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 283 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā""

Paskaidrojuma raksta sadaļa Informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar Ministru kabineta 2020. gada 12. marta rīkojuma Nr. 103 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" 1. punktu no 2020. gada 12. marta visā valsts teritorijā izsludināta ārkārtējā situācija. Sakarā ar ārkārtējo situāciju un pārvietošanās ierobežojumiem ir ļoti būtiski samazinājusies iedzīvotāju un tūristu plūsma pilsētā, kas tieši ietekmē tādas nozares jomas kā ēdināšanas bizness. Restorānu nozarei galvenie gadalaiki, kas nes peļņu, ir tieši vasara un arī pavasara/rudens saulainās dienas. Tādējādi ir nepieciešami uzņēmēju atbalsta pasākumi, piemēram, atcelt nosacījumu par sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu publiskā vietā tikai vasaras sezonā, kā arī atcelt nepieciešamību katru gadu no jauna saskaņot sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniegšanas vietu ar piesaisti pastāvīgai sabiedriskās ēdināšanas vietai,

Atbilstoši likuma "Par valsts institūciju darbību ārkārtējās situācijas laikā saistībā ar Covid-19 izplatību" 36. panta pirmajai daļai pašvaldības saistošie noteikumi, kas izdoti, lai noteiktu ārkārtējās situācijas laikā īstenojamos pasākumus, stājas spēkā nākamajā dienā pēc to parakstīšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās laiks.

2. Īss projekta satura izklāsts Grozījumu projekts vērsts uz uzņēmējdarbības atbalstīšanu un administratīvā sloga samazināšanu uzņēmējiem - atcelt tirdzniecības atļaujas sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai darbības laika (vasaras sezona) ierobežojumu, kā arī atcelt nepieciešamību veikt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu vietu ar piesaisti pastāvīgai sabiedriskās ēdināšanas vietai darbības saskaņošanu katru gadu no jauna.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Noteikumu projekta ieviešana nerada izmaiņas pašvaldības budžetā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi labvēlīgi ietekmē uzņēmējdarbību, jo tiek paredzēti atvieglojumi tirdzniecības atļaujas sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai saņemšanai.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Tiek atvieglota kārtība atļaujas ielu tirdzniecības sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniegšanai saņemšanai.

Saistošie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un pašvaldības mājaslapā www.valmiera.lv.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs J. Baiks

15.05.2020