Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta rīkojums Nr. 144

Rīgā 2020. gada 1. aprīlī (prot. Nr. 20 1. §)

Par finansējuma piešķiršanu Jaunjelgavas novada pašvaldībai Strūves ģeodēziskā loka lauka observatorijas "Bristen" atjaunošanai

1. Pamatojoties uz Ģeotelpiskās informācijas likuma 4. panta pirmās daļas 3. punktu, lai saglabātu kultūrvēsturisko mantojumu - Strūves ģeodēziskā loka punktu un Baltijā vienīgo lauka observatoriju "Bristen" -, piešķirt Jaunjelgavas novada pašvaldībai finansējumu 22 612 euro apmērā no Aizsardzības ministrijai valsts budžeta programmā 28.00.00 "Ģeodēzija un kartogrāfija" 2020. gadā paredzētajiem līdzekļiem Strūves ģeodēziskā loka lauka observatorijas "Bristen" atjaunošanai (nekustamā īpašuma kadastra Nr. 3278 003 0100).

2. Aizsardzības ministrijai (Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūrai) noslēgt sadarbības līgumu ar Jaunjelgavas novada pašvaldību par finansējuma piešķiršanu šā rīkojuma 1. punktā minētā uzdevuma izpildei. Līgumā paredzēt līdzekļu izlietojuma kontroli un noteikt, ka par grāmatvedības datu pareizību un finanšu līdzekļu izlietojumu atbilstoši plānotajam ir atbildīga Jaunjelgavas novada pašvaldība.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Ministru prezidenta biedrs,
aizsardzības ministrs A. Pabriks

01.04.2020