Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr. 167

Rīgā 2020. gada 31. martā (prot. Nr. 20 38. §)

Grozījums Ministru kabineta 2008. gada 9. decembra noteikumos Nr. 1013 "Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts un pašvaldību
dzīvojamo māju privatizāciju" 50. panta piekto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2008. gada 9. decembra noteikumos Nr. 1013 "Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu" (Latvijas Vēstnesis, 2008, 197. nr.; 2013, 186. nr.; 2014, 220. nr.; 2019, 235. nr.) grozījumu un papildināt noteikumus ar 35., 36. un 37. punktu šādā redakcijā:

"35. Šajos noteikumos noteiktās tiesības pārbaudīt atsevišķajā īpašumā uzstādīto ūdens patēriņa skaitītāju rādījumus, darbību un plombu tehnisko stāvokli, pieprasīt pirmstermiņa verificēšanas veikšanu, kā arī no šiem noteikumiem izrietošos pienākumus veikt ūdens patēriņa skaitītāju uzstādīšanu, nomaiņu un to atkārtoto verificēšanu atsevišķajos īpašumos, kā arī pienākumu pārvaldniekam noskaidrot ūdens patēriņa starpības rašanās iemeslus, ja pārbaudes paredzēts veikt atsevišķajos īpašumos, nepiemēro ārkārtējā situācijā, kuru Ministru kabinets izsludinājis saistībā ar epidēmiju vai pandēmiju.

36. Ja atsevišķajā īpašumā ūdens patēriņa skaitītāja verificēšanas termiņš beidzas ārkārtējās situācijas laikā, kuru Ministru kabinets izsludinājis saistībā ar epidēmiju vai pandēmiju, vai triju mēnešu laikā pēc tās, šo ūdens patēriņa skaitītāju atkārtotās verificēšanas veikšanas termiņš attiecīgi tiek pagarināts, lai verificēšanu varētu nodrošināt triju mēnešu laikā. Aprēķinot apmaksājamo daļu par pakalpojumu, kas saņemts līdz verificēšanai, ņem vērā arī šo ūdens patēriņa skaitītāju rādījumus. Šo noteikumu 19.1 punkts nav piemērojams, ciktāl tas attiecas uz šajā punktā un šo noteikumu 35. punktā minētajiem gadījumiem.

37. Ja ar dzīvokļu īpašnieku kopības vai pārvaldnieka lēmumu ir noteikta kārtība, kādā nodrošina ūdens patēriņa skaitītāju uzstādīšanu, nomaiņu un atkārtoto verificēšanu atsevišķajā īpašumā, to piemēro, ciktāl tā nav pretrunā ar šo noteikumu 35. un 36. punktu."

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Ekonomikas ministra
pienākumu izpildītājs,
iekšlietu ministrs S. Ģirģens

02.04.2020