Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Tērvetes novada domes saistošie noteikumi Nr. 2

Tērvetes novada Tērvetes pagastā 2020. gada 30. janvārī

Grozījums Tērvetes novada domes saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Tērvetes novada pašvaldībā"

APSTIPRINĀTI
ar Tērvetes novada domes
2020. gada 30. janvāra sēdes lēmumu (prot. Nr. 3, 27. §)

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu
un sociālās palīdzības likuma
33. panta otro daļu un 35. panta ceturto un piekto daļu,
likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā"
14. panta sesto daļu,
likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

Izdarīt Tērvetes novada domes 2017. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Tērvetes novada pašvaldībā" (turpmāk tekstā - saistošie noteikumi) šādu grozījumu:

Papildināt saistošos noteikumus ar 38.3 punktu šādā redakcijā:

"38.3 Pabalsts launagam. Pabalsts paredzēts pašvaldības izglītības iestāžu 1.-4. klašu izglītojamajiem, kuru ģimenei noteikts trūcīgas ģimenes statuss."

Tērvetes novada domes priekšsēdētāja D. Reinika

 

Saistošo noteikumu Nr. 2 "Grozījums Tērvetes novada domes 2017. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Tērvetes novada pašvaldībā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi Nr. 2 "Grozījums Tērvetes novada domes 2017. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Tērvetes novada pašvaldībā"" ir nepieciešami, lai precizētu sociālo pabalstu sistēmu Tērvetes novada pašvaldībā. Ievērojot iedzīvotāju ekonomisko stāvokli un pašvaldības finansiālās iespējas, ir nepieciešams un iespējams palielināt pašvaldības sniedzamās palīdzības apjomu, sniedzot ēdināšanas pakalpojumus - launagu - pašvaldības izglītības iestāžu 1.-4. klašu izglītojamajiem, kuru ģimenēm ir noteikts trūcīgas ģimenes statuss.
2. Īss projekta satura izklāsts Ar saistošajiem noteikumiem tiek grozīti Tērvetes novada domes 2017. gada 30. novembra saistošie noteikumi Nr. 16 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Tērvetes novada pašvaldībā" nosakot, ka pabalsts launagam tiek paredzēts pašvaldības izglītības iestāžu 1.-4. klašu izglītojamajiem, kuru ģimenei noteikts trūcīgas ģimenes statuss.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav būtiskas ietekmes.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Netiek ieviestas jaunas administratīvās procedūras.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Plānotais sabiedrības līdzdalības veids - priekšlikumu un iebildumu izvērtēšana pēc projekta publicēšanas pašvaldības tīmekļa vietnē www.tervetesnovads.lv

Sabiedrības pārstāvju izteiktie priekšlikumi vai iebildumi - paredzēts izvērtēt pēc to saņemšanas.

Tērvetes novada domes priekšsēdētāja D. Reinika

12.03.2020