Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs
Tiesību akts zaudēs spēku 2024. gada 1. jūlijā.

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 20-6

Jelgavā 2020. gada 27. februārī (prot. Nr. 3, 2. p.)

Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2017. gada 23. marta saistošajos noteikumos Nr. 17-8 "Jelgavas pilsētas simbolika"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21. panta pirmās daļas 7. punktu
un 43. panta trešo daļu

Izdarīt Jelgavas pilsētas pašvaldības 2017. gada 23. marta saistošajos noteikumos Nr. 17-8 "Jelgavas pilsētas simbolika" (turpmāk - noteikumi) (Latvijas Vēstnesis, 2017, 76. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt noteikumu 10.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.3. stilizētais Jelgavas pilsētas panorāmas siluets attēlojams zilā un purpura krāsā, zilās un purpura krāsas pārejā vai melnbaltā kontūrzīmējumā;".

2. Papildināt noteikumus ar 10.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.4. Jelgavas pilsētas vēsturei nozīmīgās gadadienās reklāmkaroga stilizētā aļņa galvas kontūrzīmējums un uzraksts "Jelgava" var tikt papildināts ar gadskaitli."

3. Aizstāt noteikumu 15.1., 15.2. apakšpunktā un 24. punktā vārdu "domes" ar vārdu "pašvaldības".

4. Izteikt noteikumu 16. punktu šādā redakcijā:

"16. Jelgavas pilsētas logotips jālieto kopā ar:

16.1. iestādes logotipu;

16.2. kapitālsabiedrības, kurās pašvaldībai pieder kapitāla daļas, logotipu;

16.3. mākslinieciskā kolektīva, kura darbību finansē pašvaldība, logotipu;

16.4. biedrības un nodibinājuma logotipu, pasākumos, kurus līdzfinansē pašvaldība."

5. Izteikt noteikumu V nodaļu "V. NOTEIKUMU IZPILDES KONTROLE UN ADMINISTRATĪVĀ ATBILDĪBA PAR NOTEIKUMU NEIEVĒROŠANU" šādā redakcijā:

"27. Kontroli par noteikumu izpildi un administratīvā pārkāpuma procesu par noteikumu pārkāpumiem līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas pilsētas pašvaldības policija". Administratīvā pārkāpuma lietu izskata Jelgavas pilsētas domes Administratīvā komisija.

28. Par noteikumos noteikto prasību neievērošanu attiecībā uz Jelgavas pilsētas karogu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 70 naudas soda vienībām."

6. Izteikt noteikumu VI nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"VI. NOSLĒGUMA JAUTĀJUMI"

7. Papildināt noteikumus ar 30. punktu šādā redakcijā:

"30. Saistošo noteikumu V nodaļa stājas spēkā vienlaikus ar Administratīvās atbildības likumu."

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

 

Jelgavas pilsētas pašvaldības 2020. gada 27. februāra saistošo noteikumu Nr. 20-6 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2017. gada 23. marta saistošajos noteikumos Nr. 17-8 "Jelgavas pilsētas simbolika""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts 1. Jelgavas pilsētas pašvaldības 2017. gada 23. marta saistošos noteikumus Nr. 17-8 "Jelgavas pilsētas simbolika" (turpmāk - Saistošie noteikumi) nepieciešams papildināt, lai pilnveidotu vienotās pilsētas mārketinga stratēģijas realizāciju - Jelgavas pilsētas simbolikas lietošanu pašvaldības izveidotajām iestādēm, kapitālsabiedrībām, kurās pašvaldībai pieder kapitāla daļas, mākslinieciskās jaunrades kolektīviem, kuru darbību finansē pašvaldība, kā arī biedrībām un nodibinājumiem, kuru pasākumus līdzfinansē pašvaldība (turpmāk - kolektīvi).

2. Administratīvās atbildības likums paredz būtiskas izmaiņas administratīvo sodu sistēmā un administratīvo sodu piemērošanas procesā. Saskaņā ar Administratīvās atbildības likuma 2. pantu pašvaldību saistošie noteikumi, kas paredz administratīvo atbildību, ir daļa no administratīvās atbildības sistēmas, pašvaldībai ir jāveic saistošo noteikumu regulējuma saskaņošana ar Administratīvās atbildības likumā ietvertajām normām. Ņemot vērā minēto, nepieciešams grozīt saistošo noteikumu 27. un 28. punktu.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu papildināšana nepieciešama, lai veicinātu Jelgavas pilsētas publicitāti pilsētas un valsts nozīmes pasākumos, kur piedalās Jelgavas pilsētas kolektīvi, un veicinātu Jelgavas pilsētas iedzīvotāju lokālpatriotismu.

Saistošo noteikumu grozījumi nodrošina Saistošo noteikumu atbilstību Administratīvās atbildības likumam, precizējot normas par kompetentajām institūcijām, kas veic administratīvā pārkāpuma procesu un pieņem lēmumu administratīvā pārkāpuma lietā, kā arī Saistošajos noteikumos izsakot piemērojamo naudas sodu soda naudas vienībās.

Grozījumi Saistošajos noteikumos paredz, ka administratīvā pārkāpuma procesu par noteikumu pārkāpumiem līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas pilsētas pašvaldības policija", savukārt lietu pēc būtības izskata Jelgavas pilsētas domes Administratīvā komisija.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošanas finansiālā ietekme uz pašvaldības budžetu netiek prognozēta.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Grozījumi Saistošajos noteikumos uzņēmējdarbības vidi neietekmē.
5. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz administratīvajām procedūrām Grozījumi Saistošajos noteikumos nemaina administratīvās procedūras pēc būtības. Kontrolēt Saistošo noteikumu izpildi ir tiesīgas Jelgavas pilsētas pašvaldības policijas amatpersonas. Jelgavas pilsētas pašvaldības policija un Jelgavas pilsētas domes Administratīvā komisija no Saistošajiem noteikumiem izrietošās funkcijas un uzdevumus veiks saskaņā ar Administratīvās atbildības likuma normām.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav veiktas.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

05.03.2020