Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Carnikavas novada domes saistošie noteikumi Nr. SN/2019/32

Carnikavā 2019. gada 20. novembrī

Grozījumi Carnikavas novada domes 2010. gada 21. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 2010/2 "Saistošie noteikumi par specializētā tūristu transportlīdzekļa izmantošanas un reģistrācijas nosacījumiem Carnikavas novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Carnikavas novada domes 2019. gada
20. novembra lēmumu (prot. Nr. 16, 8. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
15. panta pirmās daļas 10. punktu, 21. panta pirmās daļas 16. punktu,
43. panta ceturto daļu un Ceļu satiksmes likuma
9. panta trešo daļu, 10. panta pirmās daļas 1. punktu,
16. panta ceturto daļu

1. Izdarīt Carnikavas novada domes 2010. gada 21. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 2010/2 "Saistošie noteikumi par specializētā tūristu transportlīdzekļa izmantošanas un reģistrācijas nosacījumiem Carnikavas novadā", kas apstiprināti ar Carnikavas novada domes 2010. gada 21. aprīļa domes sēdes lēmumu (protokols Nr. 7, 9. §) (turpmāk - Saistošie noteikumi), šādus grozījumus:

1.1. aizstāt saistošo noteikumu 10. punktā vārdus un skaitļus "apmērā administratīvo sodu no 15,00 euro līdz 140,00 euro" ar vārdiem un skaitļiem "administratīvo sodu - naudas sodu no 2 līdz 28 naudas soda vienībām";

1.2. Izteikt 11.punktu šādā redakcijā:

"11. Administratīvā pārkāpuma procesu par šo noteikumu minētajiem pārkāpumiem veic pašvaldības policija."

2. Saistošo noteikumu grozījumi stājas spēkā vienlaikus ar Administratīvās atbildības likumu.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Mieriņa

Carnikavā 2019. gada 20. novembrī

 

Paskaidrojuma raksts
Carnikavas novada domes saistošajiem noteikumiem Nr. SN/2019/32 "Grozījumi Carnikavas novada domes 2010. gada 21. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 2010/2 "Saistošie noteikumi par specializētā tūristu transportlīdzekļa izmantošanas un reģistrācijas nosacījumiem Carnikavas novadā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu grozījumi nepieciešami saskaņā ar Administratīvās atbildības likumu, kas stāsies spēkā 2020. gada 1. janvārī.
2. Īss projekta satura izklāsts 2.1. 2020. gada 1. janvārī spēkā stāsies Administratīvās atbildības likums. Šī likuma 16. pants nosaka, ka naudas soda apmēru likumā vai pašvaldību saistošajos noteikumos izsaka naudas soda vienībās;

2.2. Grozījumi nepieciešami, lai noteiktu, kas uzsāk administratīvā pārkāpumu procesu iestādē, kā arī kas izskata un piemēro sodu administratīvā pārkāpuma lietā.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu 3.1. Saistošo noteikumu grozījumu īstenošanai netiek prognozēta būtiska finansiāla ietekme uz pašvaldības budžetu;

3.2. saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darbavietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Ietekme nav gaidāma. Nav paredzama.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām 5.1. Institūcija, kurā privātpersona vai juridiskā persona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir Carnikavas novada Pašvaldības policija un pašvaldības institūcijas un amatpersonas, kas ir tiesīgas kontrolēt saistošo noteikumu ievērošanu un piemērot administratīvo sodu par to pārkāpumu;

5.2. saistošo noteikumu projekts neskar administratīvās procedūras un nemaina privātpersonām veicamās darbības līdzšinējo kārtību.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām 6.1. Saistošo noteikumu grozījumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem. Pēc saistošo noteikumu grozījumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas domes pastāvīgās komitejas sēdē un publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.carnikava.lv un saņemto sabiedrības pārstāvju izteikto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, būtiskākos no tiem (izvērtējot lietderības apsvērumus) paredzēts iekļaut saistošajos noteikumos;

6.2. plānotais sabiedrības līdzdalības veids - informācijas publicēšana pašvaldības mājaslapā internetā un iesniegto priekšlikumu izvērtēšana.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Mieriņa

01.07.2020