Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 16

Ventspilī 2019. gada 12. decembrī (prot. Nr. 22; 15. §)

Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2013. gada 25. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 4 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Ventspils pilsētā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 13. punktu,
Ģeotelpiskās informācijas likuma
6. pantu, 13. panta sesto, septīto un astoto daļu
un 26. panta trešo daļu

Izdarīt Ventspils pilsētas domes 2013. gada 25. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 4 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Ventspils pilsētā" (Latvijas Vēstnesis, 2015, Nr. 35) šādus grozījumus:

1. Izteikt noteikumu 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Latvijas normālo augstumu sistēma epohā 2000,5 (LAS 2000,5) - Latvijā pieņemta un lietojama Eiropas Vertikālās atskaites sistēmas (EVRS) realizācija Latvijas teritorijā, ar kuru nosaka augstumus."

2. Papildināt noteikumu IV nodaļu ar 29.1 punktu šādā redakcijā:

"29.1 Topogrāfiskā plāna derīguma termiņš ir viens gads, skaitot no tā reģistrācijas datuma vietējās pašvaldības datubāzē. Saņemot iesniegumu no topogrāfiskā plāna pasūtītāja un/vai izstrādātāja, pašvaldība, izvērtējot topogrāfiskā plāna aktualitāti, var tā derīguma termiņu pagarināt līdz 2 gadiem, skaitot no tā reģistrācijas datuma vietējās pašvaldības datubāzē."

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja
1. vietnieks infrastruktūras jautājumos J. Vītoliņš

 

Paskaidrojuma raksts
Ventspils pilsētas domes 2019. gada 12. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 16 "Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2013. gada 25. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 4 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Ventspils pilsētā""

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums 1) Saskaņā ar grozījumiem Ģeotelpiskā informācijas likumā Latvijas teritorijā no 2014. gada 1. decembra ir mainīta augstumu sistēma. Līdz 2014. gada 30. novembrim Latvijā bija spēkā Baltijas 1977. gada normālo augstumu sistēma (BAS77). Sākot ar 2014. gada 1. decembri Latvijas teritorijā tiek izmantota Latvijas normālo augstumu sistēmu epohā 2000,5 (LAS-2000.5). Tādēļ Ventspils pilsētas domes 2013. gada 25. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 4 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Ventspils pilsētā" (turpmāk - Saistošie noteikumi) nepieciešams nomainīt atsauces no Baltijas 1977. gada normālo augstumu sistēmu (BAS77) uz Latvijas normālo augstumu sistēmu epohā 2000,5 (LAS-2000.5).

2) Ministru kabineta 2012. gada 24. aprīļa noteikumu Nr. 281 "Augstas detalizācijas topogrāfiskas informācijas un tās centralizētās datu bāzes noteikumi" (turpmāk - Noteikumi Nr. 281) 81. punkts nosaka, ka topogrāfiskā plāna derīguma termiņš ir viens gads, skaitot no tā reģistrācijas datuma vietējās pašvaldības datu bāzē, ja vien pašvaldība nav noteikusi garāku termiņu, bet ne ilgāku par diviem gadiem. Ņemot vērā Noteikumos Nr. 281 noteikto deleģējumu pašvaldībām, Saistošajos noteikumos nepieciešams iekļaut kārtību, kādā pašvaldība izvērtē topogrāfiskā plāna derīgumu un ja nav notikušas izmaiņas apvidū, pagarina tā termiņu, nosakot to līdz diviem gadiem.

2. Īss projekta satura izklāsts Šie saistošie noteikumi paredz:

1) grozījumu izdarīšanu Saistošo noteikumu 7. punktā, to precizējot atbilstoši aktuālajai Latvijas teritorijā pieņemtai un lietojamai augstumu atskaites sistēmai;

2) Saistošo noteikumu papildināšanu ar jaunu punktu par topogrāfisko plānu derīguma termiņu, atbilstoši Noteikumu Nr. 281 81. punktā minētajam deleģējumam.

3. Informācija par plānoto ietekmi uz pašvaldības budžetu Šo Saistošo noteikumu īstenošanas finansiālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu netiek prognozēta.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Šie Saistošie noteikumi attiecas uz visām juridiskām un fiziskām personām, kas Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā veic:

1. inženierkomunikāciju vai būvju (tai skaitā ceļu inženierbūvju) būvniecību(projektēšana un būvdarbi) un ekspluatāciju;

2. ģeodēziskos, topogrāfiskos, kadastrālās uzmērīšanas un zemes ierīcības darbus.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Šie Saistošie noteikumi nemaina administratīvās procedūras.

Institūcija, kurā privātpersona var griezties Pašvaldības saistošo noteikumu piemērošanā - Ventspils pilsētas domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa;

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Šie Saistošie noteikumi izskatīti 21.11.2019. Ventspils pilsētas domes Likumības komisijā un 05.12.2019. Ventspils pilsētas domes Pilsētas attīstības jautājumu komitejā.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja
1. vietnieks infrastruktūras jautājumos J. Vītoliņš

14.01.2020