Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 92

Rīgā 2019. gada 18. decembrī (prot. Nr. 71, 129. §)

Grozījumi Rīgas domes 2017. gada 15. decembra saistošajos noteikumos Nr. 17 "Rīgas pilsētas centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas ekspluatācijas, lietošanas un aizsardzības saistošie noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma
6. panta ceturtās daļas 1., 2. un 4. punktu un likuma
"Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas 11. punktu

1. Izdarīt Rīgas domes 2017. gada 15. decembra saistošajos noteikumos Nr. 17 "Rīgas pilsētas centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas ekspluatācijas, lietošanas un aizsardzības saistošie noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2017, Nr. 257) šādus grozījumus:

1.1. izteikt saistošo noteikumu 94., 95., 96., 97., 98., 99., 100. punktu šādā redakcijā:

"94. Par būvdarbu veikšanu aizsargjoslās gar ūdensvada vai kanalizācijas tīkliem bez pakalpojumu sniedzēja rakšanas darbu atļaujas, ja saskaņā ar šo saistošo noteikumu prasībām ir nepieciešams saņemt rakšanas darbu atļauju, piemēro naudas sodu - fiziskām personām līdz 70 naudas soda vienībām, bet juridiskām personām līdz 280 naudas soda vienībām.

95. Par darbību veikšanu ar ūdensvada vai kanalizācijas tīklu armatūru, ja to veikusi persona, kura nav centralizētās ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmas apkalpojošais personāls, piemēro naudas sodu - fiziskām personām līdz 70 naudas soda vienībām, bet juridiskām personām līdz 280 naudas soda vienībām.

96. Par centralizētās ūdensapgādes vai centralizētās kanalizācijas sistēmas bojāšanu piemēro naudas sodu fiziskām un juridiskām personām līdz 28 naudas soda vienībām.

97. Par 63.1., 63.3., 63.6., 63.9., 63.12. apakšpunkta nosacījumu neievērošanu piemēro naudas sodu fiziskām un juridiskām personām līdz 28 naudas soda vienībām.

98. Par 63.2. un 63.4. apakšpunkta nosacījumu neievērošanu piemēro naudas sodu -fiziskām personām no 14 līdz 56 naudas soda vienībām, bet juridiskām personām no 56 līdz 114 naudas soda vienībām.

99. Par 63.5. apakšpunkta nosacījumu neievērošanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu - fiziskām personām līdz 14 naudas soda vienībām, bet juridiskām personām līdz 28 naudas soda vienībām.

100. Par 63.10. un 63.11. apakšpunkta nosacījumu neievērošanu piemēro naudas sodu - fiziskām personām no 14 līdz 56 naudas soda vienībām, bet juridiskām personām no 56 līdz 114 naudas soda vienībām."

1.2. izteikt saistošo noteikumu 102. punktu šādā redakcijā:

"102. Veikt administratīvā pārkāpuma procesu par saistošo noteikumu pārkāpumiem līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai ir tiesīgas Rīgas pašvaldības policijas amatpersonas."

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā vienlaikus ar Administratīvās atbildības likumu.

Rīgas domes priekšsēdētājs O. Burovs

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2019. gada 18. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 92 "Grozījumi Rīgas domes 2017. gada 15. decembra saistošajos noteikumos Nr. 17 "Rīgas pilsētas centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas ekspluatācijas, lietošanas un aizsardzības saistošie noteikumi""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Rīgas domes saistošajos noteikumos "Grozījumi Rīgas domes 2017. gada 15. decembra saistošajos noteikumos Nr. 17 "Rīgas pilsētas centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas ekspluatācijas, lietošanas un aizsardzības saistošie noteikumi"" (turpmāk - saistošie noteikumi) ir paredzēts noteikt naudas sodu par saistošo noteikumu pārkāpumiem atbilstoši Administratīvās atbildības likumā noteiktajam regulējumam, naudas sodu, kas bija noteikts euro, izsakot tam ekvivalentās naudas soda vienībās.

Administratīvā pārkāpuma procesa virzība paliek nemainīga, proti, saistošo noteikumu izpildi kontrolē SIA "Rīgas ūdens". Konstatējot saistošo noteikumu pārkāpumu, par to tiek sastādīts akts. Administratīvā pārkāpuma procesu par saistošo noteikumu pārkāpumiem veiks Rīgas pašvaldības policijas amatpersonas. Savukārt administratīvā pārkāpuma lietu izskatīs un lēmumu pieņems Rīgas domes Administratīvā komisija. Rīgas domes Administratīvās komisijas pieņemto lēmumu administratīvā pārkāpuma lietā varēs pārsūdzēt tiesā.

Saistošie noteikumi paredz, ka tie stāsies spēkā vienlaikus ar Administratīvās atbildības likumu.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Saistošie noteikumi izstrādāti, ņemot vērā Administratīvās atbildības likumu.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Saistošie noteikumi pašvaldības budžetu neietekmē.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Saistošie noteikumi uzņēmējdarbības vidi neietekmē.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Saistošie noteikumi administratīvās procedūras neietekmē.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Saistošo noteikumu izstrādes laikā konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Rīgas domes priekšsēdētājs O. Burovs

01.07.2020