Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 15

Ventspilī 2019. gada 12. decembrī (prot. Nr. 22; 14. §)

Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2018. gada 16. februāra saistošajos noteikumos Nr. 3 "Par Ventspils pilsētas simboliku"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21. panta pirmās daļas 7. punktu, 43. panta trešo daļu

1. Izdarīt Ventspils pilsētas domes 2018. gada 16. februāra saistošajos noteikumos Nr. 3 "Par Ventspils pilsētas simboliku" (Latvijas Vēstnesis, 2018, Nr. 54) šādus grozījumus:

1.1. Izteikt noteikumu 33. punktu šādā redakcijā:

"33. Kontroli par Noteikumu izpildi un administratīvā pārkāpuma procesu par Noteikumu pārkāpumiem līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic Ventspils pilsētas pašvaldības policija. Administratīvā pārkāpuma lietu izskata Ventspils pilsētas domes Administratīvā komisija".

1.2. Izteikt noteikumu 34. punktu šādā redakcijā:

"34. Par Noteikumos noteikto prasību neievērošanu, ja atbildība nav noteikta citos normatīvajos aktos, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskām personām līdz 70 naudas soda vienībām, juridiskajām personām līdz 280 naudas soda vienībām."

1.3. Svītrot noteikumu VII nodaļu "Noslēguma jautājums".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā vienlaicīgi ar Administratīvās atbildības likumu.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja
1. vietnieks infrastruktūras jautājumos J. Vītoliņš

 

Paskaidrojuma raksts
Ventspils pilsētas domes 2019. gada 12.decembra saistošajiem noteikumiem Nr.15 "Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2018. gada 16. februāra saistošajos noteikumos Nr. 3 "Par Ventspils pilsētas simboliku""

1. Projekta nepieciešamības pamatojums 2020. gada 1. janvārī stāsies spēkā Administratīvās atbildības likums, kas paredz būtiskas izmaiņas administratīvo sodu sistēmā un administratīvo sodu piemērošanas procesā. Tā kā saskaņā ar Administratīvās atbildības likuma 2. pantu pašvaldību saistošie noteikumi, kas paredz administratīvo atbildību, ir daļa no administratīvās atbildības sistēmas, tad pašvaldībai ir jāveic saistošo noteikumu regulējuma saskaņošana ar Administratīvās atbildības likumā ietvertajām normām. Ņemot vērā minēto, nepieciešams grozīt Ventspils pilsētas domes 2018. gada 16. februāra saistošo noteikumu Nr. 3 "Par Ventspils pilsētas simboliku" (turpmāk - Saistošie noteikumi) 33. un 34. punktu.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu grozījumu mērķis ir nodrošināt Saistošo noteikumu atbilstību Administratīvās atbildības likumam, precizējot normas par kompetentajām institūcijām, kas veic administratīvā pārkāpuma procesu un pieņem lēmumu administratīvā pārkāpuma lietā, kā arī Saistošajos noteikumos izsakot piemērojamo naudas sodu soda naudas vienībās.

Grozījumi Saistošajos noteikumos paredz, ka administratīvā pārkāpuma procesu par noteikumu pārkāpumiem līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic Ventspils pilsētas pašvaldības policija, savukārt lietu pēc būtības izskata Ventspils pilsētas domes Administratīvā komisija.

Ņemot vērā, ka Saistošie noteikumi ir stājušies spēkā pirms vairāk nekā gada, grozījumi paredz svītrot Saistošo noteikumu VII nodaļu "Noslēguma jautājums", kas nosaka, ka viena gada laikā no Saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienas visām personām, kuras noteikumu spēkā stāšanās laikā izgatavo preces ar Ventspils pilsētas simboliku vai tās elementiem, jāsaņem Ventspils pilsētas pašvaldības atļauju Ventspils pilsētas simbolikas lietošanai.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošanas finansiālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu netiek prognozēta.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Grozījumi Saistošajos noteikumos uzņēmējdarbības vidi neietekmē.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Grozījumi Saistošajos noteikumos nemaina administratīvās procedūras pēc būtības. Kontrolēt Saistošo noteikumu izpildi ir tiesīgas Ventspils pilsētas pašvaldības policijas amatpersonas. Ventspils pilsētas pašvaldības policija un Ventspils pilsētas domes Administratīvā komisija no Saistošajiem noteikumiem izrietošās funkcijas un uzdevumus veiks saskaņā ar Administratīvās atbildības likuma normām.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošie noteikumi izskatīti 21.11.2019. Ventspils pilsētas domes Likumības komisijā un 05.12.2019. Ventspils pilsētas domes Pilsētas attīstības komitejā.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja
1. vietnieks infrastruktūras jautājumos J. Vītoliņš

01.07.2020