Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Streiku likumā

Izdarīt Streiku likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1998, 11. nr.; 2002, 21. nr.; 2005, 24. nr.) šādus grozījumus:

1. Izslēgt 19. panta trešās daļas 4. punktu.

2. Izteikt VIII nodaļu šādā redakcijā:

"VIII nodaļa
Administratīvie pārkāpumi streikošanas tiesību jomā un kompetence administratīvo pārkāpumu procesā

34. pants. Par darbinieka, kas nepiedalās streikā, piespiešanu uzņemties streikojošo darbinieku darbu, kā arī par darbinieku pieņemšanu darbā streikojošo darbinieku vietā, lai novērstu vai apturētu streiku vai kavētu streikojošo darbinieku prasību izpildi, piemēro naudas sodu darba devējam - fiziskajai personai - no divdesmit astoņām līdz septiņdesmit naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai - no septiņdesmit līdz simt četrdesmit naudas soda vienībām.

35. pants. Par aicināšanu uz nelikumīgu streiku, kuras rezultātā streiks notiek, piemēro naudas sodu darbiniekam vai arodbiedrības pilnvarotai amatpersonai no divdesmit astoņām līdz septiņdesmit naudas soda vienībām.

36. pants. Par nelikumīga streika turpināšanu piemēro naudas sodu arodbiedrības pilnvarotai amatpersonai no divdesmit astoņām līdz septiņdesmit naudas soda vienībām.

37. pants. Administratīvā pārkāpuma procesu par šā likuma 34., 35. un 36. pantā minētajiem pārkāpumiem veic Valsts darba inspekcija."

3. Papildināt likumu ar pārejas noteikumu šādā redakcijā:

"Pārejas noteikums

Grozījumi par šā likuma 19. panta trešās daļas 4. punkta izslēgšanu un VIII nodaļas izteikšanu jaunā redakcijā stājas spēkā vienlaikus ar Administratīvās atbildības likumu."

Likums Saeimā pieņemts 2019. gada 17. oktobrī.

Valsts prezidents E. Levits

Rīgā 2019. gada 5. novembrī

19.11.2019