Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr. 161

Rīgā 2019. gada 16. aprīlī (prot. Nr. 20 17. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 13. jūlija noteikumos Nr. 634 "Sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanas kārtība maršrutu tīklā"

Izdoti saskaņā ar Sabiedriskā transporta
pakalpojumu likuma 6. panta pirmo un desmito daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010. gada 13. jūlija noteikumos Nr. 634 "Sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanas kārtība maršrutu tīklā" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 122. nr.; 2011, 205. nr.; 2013, 252. nr.; 2014, 167. nr.; 2016, 129. nr.; 2017, 174. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā vārdu "pieturvieta" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "pietura" (attiecīgā locījumā).

2. Izteikt 10. punktu šādā redakcijā:

"10. Pārvadātājs vai pasūtītājs saskaņā ar sabiedriskā transporta nozari reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem pasūtītāja noteiktajās pieturās izvieto kustības sarakstu plāksnes un citu informāciju, piestiprinot pie norādījuma ceļa zīmes "Autobusa un trolejbusa pietura" vai "Tramvaja pietura" statņa. Kustības sarakstu plāksnes pieturās novieto pasažieriem saskatāmā augstumā un leņķī vietā, kur iespējams piekļūt personām ar kustību traucējumiem. Kustības sarakstos informāciju attēlo skaidri un saprotami tā, lai burti un cipari būtu treknrakstā un kontrastētu ar pamatni."

3. Papildināt noteikumus ar 10.1, 10.2 un 10.3 punktu šādā redakcijā:

"10.1 Reģionālās nozīmes autobusu maršrutos iekļautajās pieturās kustības sarakstu plākšņu uzstādīšanu, pirmreizējo informācijas ievietošanu kustības sarakstu plāksnēs un plākšņu uzturēšanu nodrošina Autotransporta direkcija. Plāksnes izmēram republikas nozīmes pilsētu maršruta tīkla pieturās jāatbilst republikas nozīmes pilsētu maršruta tīkla pieturās esošajām kustības sarakstu plāksnēm vai citam izmēram, kas saskaņots ar pilsētas pašvaldību.

10.2 Katrā reģionālās nozīmes autobusu maršrutā iekļautajā pieturā tiek uzstādīta viena kustības sarakstu plāksne vai, ja ir liels informācijas apjoms, vairākas vienāda vizuālā izskata kustības sarakstu plāksnes. Reģionālās nozīmes autobusu maršrutos iekļautajās pieturās kustības sarakstu plāksnēs attēlojamo informāciju, vizuālo izskatu un tehniskos parametrus nosaka Autotransporta direkcija. Kustības sarakstu plāksnēs iekļauj vismaz šādu informāciju:

10.2 1. pasūtītāja nosaukums un kontaktinformācija;

10.2 2. pārvadātāja nosaukums un kontaktinformācija;

10.2 3. informācija par autobusu kursēšanas laikiem, kursēšanas dienām, sezonalitāti;

10.2 4. informācija par reģionālās nozīmes maršrutā esošo reisu izpildi ar autobusu, kas ir aprīkots vieglai iekļūšanai autobusā personām ar kustību traucējumiem;

10.2 5. informācija par pārvadājuma izpildi pēc pieprasījuma un brauciena pieteikšanas kārtību, ja tāds pārvadājuma veids reisā ir paredzēts.

10.3 Reģionālās nozīmes autobusu maršrutos iekļautajās pieturās informācijas aktualizēšanu kustības sarakstu plāksnēs nodrošina pārvadātājs, kas sniedz sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālās nozīmes maršrutā vai reisā, par kuru tiek mainīta informācija. Aktualizējamo informāciju pārvadātājs, kas sniedz sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālās nozīmes maršrutos (reisos), sagatavo, izmantojot Autotransporta direkcijas tīmekļvietni. Informācijas aktualizēšanas termiņus kustības sarakstu plāksnēs un sagataves saņemšanas kārtību no Autotransporta direkcijas tīmekļvietnes pārvadātājs nodrošina atbilstoši sabiedriskā transporta pakalpojumu pasūtījuma līgumā noteiktajai kārtībai."

4. Papildināt 65. punktu aiz vārdiem "sagatavoto apliecinājumu" ar vārdiem "vai pasūtītāja izsniegts apliecinājums".

5. Papildināt 69. punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Pilsētas nozīmes maršrutu reisiem pasūtītājs apliecinājumus var sagatavot elektroniski, informāciju par pasūtītāja sagatavoto apliecinājumu ievietojot pasūtītāja tīmekļvietnē."

6. Svītrot V1 nodaļas nosaukumā vārdu "Autobusu".

7. Izteikt 76.1, 76.2 un 76.3 punktu šādā redakcijā:

"76.1 Regulāros pārvadājumus reģionālās nozīmes maršruta reisā vai reisa daļā var nodrošināt pēc pieprasījuma un izpildīt ar autobusu vai M1 kategorijas transportlīdzekli, ja:

76.1 1. reisā ir maza pasažieru plūsma, tas ir, reisā vai reisa daļā periodiski nav neviena pasažiera;

76.1 2. reisa vai reisa daļas ieņēmumi, tai skaitā ieņēmumi no biļešu pārdošanas un ieņēmumi, kas gūti, pārvadājot valsts noteiktās personas ar braukšanas maksas atvieglojumiem, nepārsniedz 15 % no sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas izmaksām.

76.2 Regulāros pārvadājumus pēc pieprasījuma nodrošina kā reisa izpildi pēc pieprasījuma vai reisa daļas izpildi pēc pieprasījuma.

76.3 Reisa un reisa daļas izpildi pēc pieprasījuma pārvadātājs nodrošina, ja 24 stundas pirms reisa izpildes ir saņemts brauciena pieteikums vai ja iepriekš ir rezervēta vai iegādāta biļete uz attiecīgo reisu vai reisa daļu."

8. Svītrot 76.4 un 76.5 punktā vārdu "autobuss" (attiecīgā locījumā).

9. Papildināt noteikumus ar 76.6 punktu šādā redakcijā:

"76.6 M1 kategorijas transportlīdzekli regulāros pārvadājumos pēc pieprasījuma izmanto atbilstoši sabiedriskā transporta pakalpojumu pasūtījuma līgumam."

10. Papildināt noteikumus ar 91. punktu šādā redakcijā:

"91. Reģionālās nozīmes autobusu maršrutos iekļautajās pieturās esošo kustības sarakstu plākšņu pirmreizējo nomaiņu ar jaunām aktuālo kustības sarakstu plāksnēm Autotransporta direkcija nodrošina pakāpeniski līdz 2021. gada 31. decembrim."

Ministru prezidenta vietā -
finanšu ministrs J. Reirs

Satiksmes ministra vietā -
veselības ministre I. Viņķele

19.04.2019