Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Smiltenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 3/14

Smiltenē 2014. gada 29. janvārī

Grozījums 2011. gada 19. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 7/11 "Par pašvaldības nodevu par tirdzniecību publiskās vietās Smiltenes novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Smiltenes novada domes
2014. gada 29. janvāra lēmumu (prot. Nr. 2, 2. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām"
12. panta pirmās daļas 4. punktu un Ministru kabineta
2005. gada 28. jūnija noteikumu Nr. 480
"Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldības
var uzlikt pašvaldības nodevas" 3. un 9. punktu

1. Izdarīt Smiltenes novada domes 2011. gada 19. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 7/11 "Par pašvaldības nodevu par tirdzniecību publiskās vietās Smiltenes novadā" (turpmāk tekstā - Saistošie noteikumi) grozījumu un izteikt 7.1 punktu šādā redakcijā:

"7.1 Noteikumu 4. un 5. punktā noteiktajai nodevai piemērot 50 % atlaidi Smiltenes novadā reģistrētām biedrībām un nodibinājumiem.".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas pašvaldības bezmaksas izdevumā "Smiltenes Novada Domes Vēstis".

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs A. Mežulis

 

Saistošo noteikumu Nr. 3/14 "Grozījums 2011. gada 19. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 7/11 "Par pašvaldības nodevu par tirdzniecību publiskās vietās Smiltenes novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības pamatojums Smiltenes novadā spēkā esošajos 2011. gada 19. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 7/11 "Par pašvaldības nodevu par tirdzniecību publiskās vietās Smiltenes novadā" ir nepieciešams veikt grozījumus, lai sekmētu uzņēmējdarbību un attīstītu vietējo mājražotāju sniegto pakalpojumu un preču apjomu. Saistošie noteikumi tiek izdoti saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām" 12. panta pirmās daļas 4. punktu un Ministru kabineta 2005. gada 28. jūnija noteikumu Nr. 480 "Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldības nodevas" 3. un 9. punktu.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu izdošanas mērķis - veikt grozījumus spēkā esošajos 2011. gada 29. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 7/11 "Par pašvaldības nodevu par tirdzniecību publiskās vietās Smiltenes novadā", papildus nosakot nodevas atlaidi 50 % apmērā nodevas likmei Smiltenes novadā reģistrētām biedrībām un nodibinājumiem kā tirdzniecības organizatoram par ielu tirdzniecības organizēšanu.

Tiek grozīts spēkā esošo Saistošo noteikumu 7.1 punkts.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošanas finansiālā ietekme uz pašvaldības budžetu - nav precīzi nosakāma.

Nav nepieciešamības veidot jaunas institūcijas, darba vietas, paplašināt esošo institūciju kompetenci, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi.

Atlaides piemērošana neradīs vērā ņemamu negatīvu ietekmi uz pašvaldības budžetu.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Ar saistošajiem noteikumiem ir plānots piemēro atvieglotus nosacījumus Smiltenes novada biedrībām un nodibinājumiem, kas vēlas organizēt tirdzniecību Smiltenes novadā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Administratīvās procedūras netiek mainītas.

Nodevas izlietojumu kontroli veic Smiltenes novada domes izpilddirektors, domes administrācijas Finanšu nodaļa.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts tiek ievietots www.smiltene.lv, pieejams arī Smiltenes novada domes Kancelejas nodaļā (Dārza ielā 3, Smiltene) un tie izvietoti Smiltenes novada domes informācijas sniegšanas vietā Smiltenes novada domes ēkā Dārza ielā 3, Smiltenē.
Finanšu un attīstības jautājumu un pastāvīgās komitejas sēdē uzklausīts Smiltenes novada biedrības "Mēs Smiltenes novadam" pārstāvis.

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs A. Mežulis

15.03.2014