Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Carnikavas novada domes saistošie noteikumi Nr. SN/2019/6

Carnikavā 2019. gada 20. februārī

Grozījumi Carnikavas novada domes 02.06.2010. saistošajos noteikumos Nr. 2010/11 "Saistošie noteikumi par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību novietnēs Carnikavas novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Carnikavas novada domes
2019. gada 20. februāra lēmumu (prot. Nr. 2, 23. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 3. punktu
un Alkoholisko dzērienu aprites likuma
8. panta trešo un ceturto daļu

1. Izdarīt Carnikavas novada domes 02.06.2010. saistošajos noteikumos Nr. 2010/11 "Saistošie noteikumi par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību novietnēs Carnikavas novadā" šādus grozījumus:

1.1. Aizstāt visā noteikumu tekstā vārdus "Attīstības un plānošanas nodaļas vadītājs" (attiecīgajā locījumā) ar vārdiem "Centrālās administrācijas amatpersona - Administratīvās komisijas sekretārs (tā prombūtnē - Tūrisma informācijas centra tūrisma informācijas konsultants)" (attiecīgajā locījumā);

1.2. Izteikt 11.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.2. naudas sods fiziskajām personām no 2 līdz 70 naudas soda vienībām, bet juridiskajām personām - no 2 līdz 280 naudas soda vienībām."

1.3. Izteikt 1. pielikumu šādā jaunā redakcijā:

"1. pielikums
Carnikavas novada domes
02.06.2010. saistošajiem
noteikumiem Nr. 2010/11

LATVIJAS REPUBLIKAS
CARNIKAVAS NOVADA DOME

Stacijas ielā 5, Carnikavā, Carnikavas novadā, LV - 2163, tālr. 67993814
fakss 67992326, e-pasts: dome@carnikava.lv

CENTRĀLĀ ADMINISTRĀCIJA

ATĻAUJA
ALKOHOLISKO DZĒRIENU MAZUMTIRDZNIECĪBAI NOVIETNĒS

Carnikavā, Carnikavas novadā

____.____.__________________. Nr. _________

Carnikavas novada pašvaldības domes Centrāla administrācija atļauj alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību novietnēs:

Komersantam  
  komersanta nosaukums
 
juridiskā adrese, nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs

Novietnes atrašanās vieta (adrese)  

Alkoholisko dzērienu veidi un absolūtā spirta daudzums alkoholiskajos dzērienos

 
 

Laika periods kalendārajā gadā alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai novietnēs
  no ____.____.__________________. līdz ____.____.__________________.
  no ____.____.__________________. līdz ____.____.__________________.
Atļauja derīga no ____.____.__________________. līdz ____.____.__________________.

Atļauja izsniegta saskaņā ar Carnikavas novada pašvaldības domes 02.06.2010. saistošo noteikumu Nr. 2010/11 "Saistošie noteikumi par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību novietnēs Carnikavas novadā" 6. punktu.

Atļaujas saņēmējs ir atbildīgs par Latvijas Republikas normatīvo aktu ievērošanu.

   
/amats, vārds, uzvārds/ Z.v."

2. Noteikumu 1.2. punkts stājas spēkā 2020. gada 1. janvārī.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Mieriņa

Carnikavā 2019. gada 20. februārī

 

Paskaidrojumu raksts
Carnikavas novada domes saistošajiem noteikumiem Nr. SN/2019/6 "Grozījumi Carnikavas novada domes 02.06.2010. saistošajos noteikumos Nr. 2010/11 "Saistošie noteikumi par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību novietnēs Carnikavas novadā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums 1.1. Izmaiņas saistošajos noteikumos nepieciešamas, lai mainītu atļauju izsniegšanas kārtību.

1.2. 2020. gada 1. janvārī spēkā stāsies Administratīvās atbildības likums. Šī likuma 16. pants nosaka, ka naudas soda apmēru likumā vai pašvaldību saistošajos noteikumos izsaka naudas soda vienībās.

2. Īss projekta satura izklāsts Ar saistošajiem noteikumiem tiek mainīta kārtība atļauju izsniegšanai, nosakot, ka atļaujas izsniedz Carnikavas novada Centrālās administrācijas amatpersonas - Administratīvās komisijas sekretārs un tā prombūtnē - Tūrisma informācijas konsultants.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms, jo saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas un darba vietas.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums labvēlīgi ietekmēs sabiedrības mērķgrupu - fiziskās un juridiskās personas, kuras novada administratīvajā teritorijā vēlas pārdot alkoholiskos dzērienus mazumtirdzniecības novietnēs.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Institūcija, kurā privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir Carnikavas novada dome un tās pilnvarota amatpersona (pašvaldības izpilddirektors).
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām 6.1. Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts pēc izskatīšanas domes komitejas sēdē tiks publicēts pašvaldības mājaslapā internetā www.carnikava.lv;

6.2. plānotais sabiedrības līdzdalības veids - saskaņā ar pašvaldības nolikumu: priekšlikumu iesniegšana (e-pastā: dome@carnikava.lv, pa pastu vai personīgi: Stacijas ielā 5, Carnikavā, Carnikavas novadā) un izvērtēšana pēc projekta publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā mailto: www.carnikava.lv.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Mieriņa

20.03.2019