Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Smiltenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 14/14

Smiltenē 2014. gada 30. decembrī

Grozījums Smiltenes novada domes 2013. gada 28. decembra saistošajos noteikumos Nr. 33/13 "Nodeva par reklāmas izvietošanu publiskās vietās un vietās, kas vērstas pret publisku vietu Smiltenes novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Smiltenes novada domes
2014. gada 30. decembra lēmumu (prot. Nr. 22, 1. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
14. panta pirmās daļas 3. punktu,
21. panta pirmās daļas 15. punktu,
likuma "Par nodokļiem un nodevām"
12. panta pirmās daļas 7. punktu,
Ministru kabineta 28.06.2005. noteikumu Nr. 480
"Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldība
var uzlikt pašvaldību nodevas"
12., 16. un 16.1 punktu

Izdarīt Smiltenes novada domes 2013. gada 28. decembra saistošajos noteikumos Nr. 33/13 "Nodeva par reklāmas izvietošanu publiskās vietās un vietās, kas vērstas pret publisku vietu Smiltenes novadā" (turpmāk - Noteikumi) šādu grozījumu:

1. Papildināt noteikumus ar 10.1 punktu šādā redakcijā:

"101. Atlaide 50 % apmērā no šo noteikumu 10. punktā noteiktās nodevas tiek piemērota nodevas maksātājiem - Smiltenes novadā juridisko adresi reģistrējušām fiziskām personām (individuālajiem komersantiem) vai komercsabiedrībām (personālsabiedrībām un kapitālsabiedrībām)."

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā likumā "Par pašvaldībām" noteiktajā kārtībā.

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs G. Kukainis

 

Saistošo noteikumu Nr. 14/14 "Grozījums Smiltenes novada domes 2013. gada 28. decembra saistošajos noteikumos Nr. 33/13 "Nodeva par reklāmas izvietošanu publiskās vietās un vietās, kas vērstas pret publisku vietu Smiltenes novadā""
paskaidrojuma raksts

Pašreizējās situācijas raksturojums Spēkā esošie saistošie noteikumi Nr. 33/13 "Nodeva par reklāmas izvietošanu publiskās vietās un vietās, kas vērstas pret publisku vietu Smiltenes novadā" 2013. gada 28. decembrī.

Pilnvarojums domei izstrādāt saistošos noteikumus izriet no likuma "Par pašvaldībām" 21. panta pirmās daļas 15. punkta, likuma "Par nodokļiem un nodevām" 12. panta pirmās daļas 1. un 2. punkta, kas nosaka, ka ar saistošajiem noteikumiem pašvaldība nosaka pašvaldības uzlikto nodevu maksāšanas kārtību, ar nodevām apliekamos objektus, likmes apmēru un atvieglojumus, kā arī nomaksas kārtību.

Spēkā esošo saistošo noteikumu 7. un 8. punkts nosaka personas, kas ir atbrīvotas no nodevas samaksas un gadījumus, kādos nodeva netiek piemērota.

Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības raksturojums, dokumenta būtība Ar grozījumiem pašvaldības veicinās aktīvāku uzņēmējdarbību novada teritorijā.
Īss saistošo noteikumu projekta satura izklāsts Atbilstoši sagatavotajam projektam noteikumi tiek papildināti ar jaunu punktu 10.1, kas paredz, ka atlaide 50 % apmērā no noteikumu 10. punktā noteiktās nodevas tiek piemērota nodevas maksātājiem - Smiltenes novadā juridisko adresi reģistrējušām fiziskām personām (individuālajiem komersantiem) vai komercsabiedrībām (personālsabiedrībām un kapitālsabiedrībām).
Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu projekts paredz iekasēt pašvaldības nodevu.

Ja tiek ieviesti grozījumi Noteikumos, pašvaldības budžets gadā orientējoši zaudēs 978 euro. Minēto ietekmi uz pašvaldības budžetu precīzi nevar noteikt, jo iespējamas neprognozējamas izmaiņas ar nodevu apliekamo objektu daudzumā, jo ar nodevu apliekamo objektu skaits var gan samazināties, gan pieaugt.

Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darbavietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Uzlabos uzņēmējdarbības vidi Smiltenes novadā.
Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz administratīvajām procedūrām Institūcija, kurā privātpersona var griezties saistošo noteikumu piemērošanā, - Smiltenes novada pašvaldības administrācija Dārza ielā 3, Smiltenē.

Saistošo noteikumu izdošana neradīs papildu slogu administratīvajām procedūrām.

Normatīvie akti, saskaņā ar kuriem saistošie noteikumi sagatavoti Likuma "Par pašvaldībām" 14. panta pirmās daļas 3. punkts, 21. panta pirmās daļas 15. punkts, likuma "Par nodokļiem un nodevām" 12. panta pirmās daļas 7. punkts, Ministru kabineta 28.06.2005. noteikumu Nr. 480 "Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldība var uzlikt pašvaldību nodevas" 12., 16. un 16.1 punkts.
Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar saistošo noteikumu projektu Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas domes pastāvīgās komitejas sēdē un publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.smiltene.lv, saņemto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, tos, izvērtējot lietderības apsvērumus, paredzēts iekļaut saistošajos noteikumos.

Plānotais sabiedrības līdzdalības veids - priekšlikumu un iebildumu ievērtēšana pēc projekta publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.smiltene.lv.

Sabiedrības pārstāvju izteiktie priekšlikumi vai iebildumi - paredzēts izvērtēt pēc to saņemšanas.

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs G. Kukainis

Smiltenē 2014. gada 19. decembrī

14.03.2015