Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.31

Liepājā 2018.gada 20.decembrī (prot. Nr.15, 21.§)

Grozījums Liepājas pilsētas domes 2011.gada 7.jūlija saistošajos noteikumos Nr.9 "Saistošie noteikumi par līdzfinansējuma samaksas kārtību pašvaldības izglītības iestādēs, kuras īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības sporta programmas"

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 12.panta 2.1 daļu
un likuma "Par pašvaldībām" 43.panta pirmās daļas 13.punktu

Izdarīt Liepājas pilsētas domes 2011.gada 7.jūlija saistošajos noteikumos Nr.9 "Saistošie noteikumi par līdzfinansējuma samaksas kārtību pašvaldības izglītības iestādēs, kuras īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības sporta programmas" (Latvijas Vēstnesis, 2011, 125.nr., 2013, 252.nr., 2014, 251.nr., 2015, 244.nr.) grozījumu un papildināt ar 6.1 punktu šādā redakcijā:

"6.1 Uz audzēkņa likumiskā pārstāvja iesnieguma pamata un, ja audzēknis attaisnoti (iesniedzot ārsta izziņu sporta skolā) nav apmeklējis treniņus un kavējuma periods ir ilgāks par divām kalendārajām nedēļām, par kavēto laika periodu līdzfinansējuma maksa nav jāmaksā. Ārsta izziņa sporta skolas audzēkņa likumiskajam pārstāvim kopā ar tā iesniegumu sporta skolā jāiesniedz 10 darba dienu laikā no ārsta izziņas izsniegšanas datuma".

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs J.Vilnītis

 

Saistošo noteikumu "Grozījums Liepājas pilsētas domes 2011.gada 7.jūlija saistošajos noteikumos Nr.9 "Saistošie noteikumi par līdzfinansējuma samaksas kārtību pašvaldības izglītības iestādēs, kuras īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības sporta programmas""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojumu raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Liepājas pilsētas domes 2011.gada 7.jūlija saistošie noteikumi Nr.9 "Saistošie noteikumi par līdzfinansējuma samaksas kārtību pašvaldības izglītības iestādēs, kuras īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības sporta programmas" (turpmāk - Saistošie noteikumi Nr.9) nosaka kārtību, kādā tiek iekasēta līdzfinansējuma maksa par izglītības ieguvi Liepājas pilsētas domes dibinātajās profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs.

Saistošie noteikumi Nr.9 paredz kārtību, kādā tiek noteikts līdzfinansējums un piemērots daļējs vai pilnīgs atbrīvojums no vecāku līdzfinansējuma maksas.

Grozījums Saistošajos noteikumos Nr.9 paredz, ka uz audzēkņa likumiskā pārstāvja iesnieguma pamata un, ja audzēknis attaisnoti (iesniedzot ārsta izziņu sporta skolā) nav apmeklējis treniņus un kavējuma periods ir ilgāks par divām kalendārajām nedēļām, par kavēto laika periodu līdzfinansējuma maksa nav jāmaksā. Ārsta izziņa sporta skolas audzēkņa likumiskajam pārstāvim kopā ar tā iesniegumu sporta skolā jāiesniedz 10 darba dienu laikā no ārsta izziņas izsniegšanas datuma.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projektā paredzēts, ka uz audzēkņa likumiskā pārstāvja iesnieguma pamata un, ja audzēknis attaisnoti (iesniedzot ārsta izziņu sporta skolā) nav apmeklējis treniņus un kavējuma periods ir ilgāks par divām kalendārajām nedēļām, par kavēto laika periodu līdzfinansējuma maksa nav jāmaksā. Ārsta izziņa sporta skolas audzēkņa likumiskajam pārstāvim kopā ar tā iesniegumu sporta skolā jāiesniedz 10 darba dienu laikā no ārsta izziņas izsniegšanas datuma.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu pieņemšana Liepājas pilsētas pašvaldības budžetu būtiski neietekmēs, jo, plānojot Liepājas pilsētas pašvaldības budžetu, ir izvērtēts pilnīgs vai daļējs atbrīvojums no vecāku līdzfinansējuma maksas.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Uzņēmējdarbības vidi lēmums neietekmē, jo saistošie noteikumi attiecas uz profesionālās ievirzes un interešu izglītības sporta programmu apguvi.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi tiks nosūtīti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un Liepājas pilsētas pašvaldības mājaslapā www.liepaja.lv.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs J.Vilnītis

22.01.2019