Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 710

Rīgā 2018. gada 21. novembrī (prot. Nr. 53 28. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 13. oktobra noteikumos Nr. 591 "Kārtība, kādā izglītojamie tiek uzņemti vispārējās izglītības iestādēs un speciālajās pirmsskolas izglītības grupās un atskaitīti no tām, kā arī pārcelti uz nākamo klasi"

Izdoti saskaņā ar Vispārējās
izglītības likuma 4. panta 18. punktu,
26. panta otro daļu un 52. pantu

Izdarīt Ministru kabineta 2015. gada 13. oktobra noteikumos Nr. 591 "Kārtība, kādā izglītojamie tiek uzņemti vispārējās izglītības iestādēs un speciālajās pirmsskolas izglītības grupās un atskaitīti no tām, kā arī pārcelti uz nākamo klasi" (Latvijas Vēstnesis, 2015, 217. nr.; 2017, 129., 243. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt noteikumu nosaukumu šādā redakcijā:

"Kārtība, kādā izglītojamie tiek uzņemti vispārējās izglītības programmās, speciālajās izglītības iestādēs un speciālajās pirmsskolas izglītības grupās un atskaitīti no tām, kā arī pārcelti uz nākamo klasi".

2. Svītrot norādē, uz kāda likuma pamata noteikumi ir izdoti, skaitli un vārdu "6. un".

3. Izteikt 1.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.1. kārtību, kādā izglītojamie tiek uzņemti vispārējās izglītības programmās un speciālajās izglītības iestādēs, kas īsteno vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības programmas, tai skaitā speciālās izglītības programmas un speciālās pirmsskolas izglītības programmas, un speciālajās pirmsskolas izglītības grupās (turpmāk - izglītības iestāde) un atskaitīti no tām;".

4. Aizstāt 4.8. apakšpunktā skaitļus un vārdu "7.-9. klasē" ar vārdiem "pamatizglītības otrā posma izglītības programmā".

5. Aizstāt 6.2. apakšpunktā vārdus un skaitļus "grupā 1. un 10. klasē" ar vārdiem un skaitļiem "grupā, 1. un 10. klasē".

6. Papildināt 6.4. apakšpunktu aiz vārdiem "izglītības programmā vai ja viņam" ar vārdiem "ar pedagoģiski medicīniskās komisijas, logopēda, izglītības vai klīniskā psihologa atzinumu".

7. Aizstāt 8. punktā vārdus "vakara (maiņu) vai neklātienes (tai skaitā tālmācības)" ar vārdiem "neklātienes vai tālmācības".

8. Izteikt 10. punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Izglītojamo ar izglītības iestādes pedagoģiskās padomes ieteikumu var uzņemt neklātienes vai tālmācības vispārējās vidējās izglītības programmā, ja izglītojamais, apgūstot vispārējās vidējās izglītības programmu, izņemot neklātienes vai tālmācības vispārējās vidējās izglītības programmu, nav pārcelts nākamajā klasē."

9. Izteikt 11. punktu šādā redakcijā:

"11. Izglītojamā uzņemšanu vispārējās pamatizglītības otrā posma izglītības programmā vai vispārējās vidējās izglītības programmā ģimnāzijā vai valsts ģimnāzijā organizē saskaņā ar tās izstrādātu kārtību (izņemot gadījumu, ja pašvaldības teritorijā ir vairākas valsts ģimnāzijas un pašvaldība organizē vienotus iestājpārbaudījumus un nosaka vienotus uzņemšanas kritērijus, uzņemot izglītojamos vispārējās pamatizglītības otrā posma izglītības programmā), kurā izglītības iestāde ir tiesīga iekļaut šādus nosacījumus:

11.1. izglītojamam noteikti ne vairāk kā divi iestājpārbaudījumi;

11.2. izveidota komisija, kura sagatavo iestājpārbaudījumu programmu un saturu, kā arī nosaka vērtēšanas kritērijus un kārtību;

11.3. ar direktora rīkojumu ir izsludināts pieteikšanās termiņš iestājpārbaudījumiem un izziņota to norises un vērtēšanas kārtība;

11.4. iestājpārbaudījumu rezultāti tiek fiksēti protokolā, un protokolu paraksta visi iestājpārbaudījuma komisijas locekļi;

11.5. izglītojamais par iestājpārbaudījuma rezultātiem tiek informēts piecu darbdienu laikā pēc iestājpārbaudījuma norises;

11.6. noteikti uzņemšanas kritēriji."

10. Svītrot 14. punktā vārdus "vai atbalsta pasākumi".

11. Papildināt 17. punkta ievaddaļu aiz vārda "vai" ar vārdiem "pedagoģiski medicīniskās komisijas, logopēda, izglītības vai klīniskā psihologa atzinumā noteiktos".

12. Aizstāt 22. punktā skaitļus un vārdu "1.-6. klases" ar vārdiem "pamatizglītības pirmā posma".

13. Aizstāt 32.3. apakšpunktā vārdus "vakara (maiņu) vai neklātienes (tai skaitā tālmācības)" ar vārdiem "neklātienes vai tālmācības".

14. Aizstāt 47.2. apakšpunktā vārdus "vakara (maiņu) vai neklātienes (tai skaitā tālmācības)" ar vārdiem "neklātienes vai tālmācības".

15. Aizstāt 53.3. apakšpunktā vārdus "vakara (maiņu) vai neklātienes (tai skaitā tālmācības)" ar vārdiem "neklātienes vai tālmācības".

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis

24.11.2018