Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Carnikavas novada domes saistošie noteikumi Nr. SN/2018/14

Carnikavā 2018. gada 20. jūnijā

Grozījumi Carnikavas novada domes 2011. gada 25. maija saistošajos noteikumos Nr. CND/SN/2011/12 "Saistošie noteikumi par Carnikavas novada pašvaldības nodevām"

APSTIPRINĀTI
ar Carnikavas novada domes
2018. gada 20.jūnija lēmumu (prot. Nr. 11, 7. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām"
10. panta trešo daļu un 12. panta pirmās daļas
1., 2., 4., 7., 8., 10. un 11. apakšpunktu
un Ministru kabineta 2005. gada 28. jūnija
noteikumu Nr. 480 "Noteikumi par kārtību,
kādā pašvaldība var uzlikt pašvaldības nodevas"
3. un 16.1 punktu

Izdarīt Carnikavas novada pašvaldības 2011. gada 25. maija saistošajos noteikumos Nr. CND/SN/2011/12 "Saistošie noteikumi par Carnikavas novada pašvaldības nodevām" šādus grozījumus:

1. svītrot 21., 22. un 24. punktu;

2. izteikt 23. punktu šādā redakcijā:

"23. Nodevu par reklāmas, afišu un sludinājumu izvietošanu publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu, nemaksā fiziskas un juridiskas personas par vizuālo informāciju (izkārtni), kas izvietota tieši fiziskās vai juridiskās personas uzņēmējdarbības veikšanas vietā vai uz fiziskās vai juridiskās personas uzņēmējdarbības veikšanas vietas ēkas fasādes un informē par:

23.1. tās veiktās darbības raksturu;

23.2. darba laiku;

23.3. citiem saimnieciskās darbības veikšanai nepieciešamiem datiem (uzņēmuma vai komersanta nosaukums, pārdodamās produkcijas sortiments, pakalpojumu veidi u.c.)."

3. svītrot 42.5. apakšpunktu.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Jurēvica

Carnikavā 2018. gada 20. jūnijā

 

Paskaidrojuma raksts
Carnikavas novada domes saistošajiem noteikumiem Nr. SN/2018/14 "Grozījumi Carnikavas novada domes 2011. gada 25. maija saistošajos noteikumos Nr. CND/SN/2011/12 "Saistošie noteikumi par Carnikavas novada pašvaldības nodevām""

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Reklāmas likuma 7. panta trešā daļa noteic, ka pašvaldībai ir tiesības izdot saistošos noteikumus par reklāmas izvietošanu publiskās vietās un vietās, kas vērstas pret publisku vietu, paredzot ierobežojumus reklāmas izmēram, veidam, gaismas un skaņas efektiem atbilstoši videi, ēku un būvju arhitektūrai, kā arī nosakot vietas, kurās aizliegta atsevišķu preču, preču grupu vai pakalpojumu reklāmas izplatīšana.
2. Īss projekta satura izklāsts Projekts svītro saistošajos noteikumos punktus, kas paredz kārtību, kādā Carnikavas novada pašvaldība nosaka un iekasē nodevas par reklāmas, afišu un sludinājumu izvietošanu publiskās vietās.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Ietekme nav gaidāma. Nav paredzama.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Sabiedrības mērķgrupa, kuras intereses ietekmē šis normatīvā akta projekts, ir visas fiziskās un juridiskās personas, kas vēlas Carnikavas novada administratīvajā teritorijā publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu, izvietot reklāmu, afišu un sludinājumu. Normatīvā akta projekts neietekmē uzņēmējdarbības vidi, jo fiziskās vai juridiskās personas uzņēmējdarbības veikšanas vietā vai uz fiziskās vai juridiskās personas uzņēmējdarbības veikšanas vietas ēkas fasādes ir atļauta vizuālā informācija jeb izkārtne, kas informē par šo personu veiktās darbības raksturu, darba laiku un citiem saimnieciskās darbības veikšanai nepieciešamajiem datiem par iestādes, uzņēmuma vai komersanta nosaukumu, pārdodamās produkcijas sortimentu, pakalpojumu veidiem.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi mazina Carnikavas novada Būvvaldes administratīvo slogu, jo tai vairs nebūs jānodrošina nodevas par reklāmas, afišu un sludinājumu izvietošanu publiskās vietās iekasēšana.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Jurēvica

04.08.2018